Mackor med smör

Mamma har köpt hem smör & mackor nu. Inte haft det på mer än tre dagar, så nu sitter jag här och frossar i mackor med (äckligt) mycket smör på.
Vår förra geografilektion handlade visserligen om blindkartor, och fylleriövningar(trots att han lovat att det inte skulle bli det på den här kursen.) men det var bra mycket bättre än lektionen vi hade idag om latituder och longituder, jag fattar absolut nada! Jag som trodde kursen skulle bli hyffsat lätt, trots att min geografi är kaputt i hjärnan.

Denna dag har varit otroligt seg & grå.
men nu blire några mackor till innan lite engelskaplugg.
2007-08-30 @ 15:23:47 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


En ny start, på något gammalt.

Nya elever, nya lärare, nya klassrum, nya ämnen, nya tider, nya mål - men samma gamla vanliga vardag. Skolan har börjat igen. Och jag har redan stött på mitt första problem med mina språk. Jag hade tänkt lämna tyskan bakom mig, och ge mig in på spanskan igen. Bara det att gruppen jag hade spanska lektion med idag har bara läst spanska i ett år, och jag har läst spanska i två år, medans gruppen jag läste spanska med på vallhalla som läste vidare från gymnasiestarten, nu har gått tre år. Och här står jag som ett fån mitt i. Och ny syo har vi, som jag inte fick tag på idag. Visst jag skulle kunna gå samma kurs en gång till, och få ett betyg i det, men om jag gör det och någon sedan på pekar att jag har läst samma kurs två ggr (som man inte får) då har jag 100 poäng att läsa igen någonstans för att jag saknar 100 poäng någonstans i gymnasieplanen. Får försöka få tag på syo imorgon också.

Grattulerar Haris & Karl som fyller 17 år idag. :)

Lite hunger drar sig sakta fram i magen, men vi har absolut nada hemma, inte ens bröd som är gott. Så magen får banne mig vänta till morgondagen.... om inte ett litet torrt knäckebröd med smör på kanske kan hjälpa?

Tagit ett steg närmare körkortet, skrivit in mig på trafikskolan idag med Sofia. Skaffat mig böcker och teorilektioner. Nu ska jag börjar plugga det också. :)

Jag tror för övrigt att jag ärvt min fars minne. För mitt suger. ^^
2007-08-27 @ 21:23:21 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Iskallt fotograferande

image103
När man minst vill,
ja det är då dem jävlarna passar på.
När man varit ifrån de hela sommaren,
sluppit dem och tänkt att man kanske växt ifrån dem lite?Nej då dyker dem jävlarna upp och påminner en om,att man faktiskt inte kan få ha något av det man önskar sig. Förbannade finnar!

Känt mig otroligt kreaktiv idag, bakat och tagit massa kort och haft mig. Jag tror aldrig jag blivit så nöjd med bilder, att jag inte riktigt redigera alla bra bilder. ^^ Brukar vara tvärsom, att jag inte riktigt får ihop bilder så jag tycker det blivit något vettigt.
Men nu jävlar! (:


Feting garderoben i tankarna. Vill sätta ihop en ganska stor en från IKEA. Fast än så länge har jag bara pratat med Kim, Pontus och mamma om saken, och Kim & Pontus är killar(=dem förstår inte sånt) Och mamma är ju mamma, självklart!


Collective souls, jag är såld!
Vilket påminner mig om att ajg ska ladda på mp3 med ny musik, wiiihoo. (:
2007-08-23 @ 21:33:02 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Konstiga drömmar

Jag vaknade av mardrömmar i morse vid nio. Blev jagad av en jätte, och det var nån alv-kille som hjälpte mig simma genom havet när jätten började kasta spjut på oss. Och väl uppjagad så tyckte jag att jag hörde någon andas i eller strax utanför mitt rum, tills jag kom fram till att det var fläkten. ^^

Jag blev lite sugen igår när jag såg Catrins rum, och idag började jag med mitt egna. Mina bilder sitter äntligen uppe på väggarna, fast ramar saknas fortfarande. Ikea i helgen kanske? Och så har jag ritat upp drömgarderoben i huvudet. Perfekt!

Imorgon ska jag baka i alla fall, funderar på vad jag ska dra till med?

Njuter av mina sista dagar på sommarlovet.
2007-08-22 @ 17:23:59 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


I knew, but

Tack för igår!
Mys, prat och JOHN!
Min älsklings kramar i kylan.
Det behövdes.

En av de ettrigaste jag stött på någonsin.
Var ettrig redan från början.
Fortfarande hörs kvitter, men inte lika starkt.

I knew what was coming,
I just didn't see it coming,
so soon.

Tack för ca 6 år vännen.
2007-08-19 @ 18:06:10 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag vill ha ett mål att rikta in mig på.

Jag vill ha ett mål.
Just nu har jag inget sånt alls.
Jag känner att om jag ska leva upp till mina egna drömmar;
att få ett socialt, välbetalt, omväxlande och roligt jobb utöver det vanliga.
Så måste jag komma på va det är för jobb, och börja arbeta för det.
Annars kommer jag förmodligen aldrig komma dit.
Jag vill inte sluta som medelsvensson,
för att jag inte vet vad jag ska kämpa för.
Den där drömmen om frisör eller delfinskötare är liksom utsuddad sen länge.
Jag har för mycket viljor till ingen nytta.
Dels för att den här staden inte riktigt ger mig möjlighet att göra det jag vill,
samtidigt som jag inte vet exakt vad jag vill heller.
Jag vet att jag bara är 17, och har hela livet framför mig.
Jag kan inprincip göra vad jag vill med det.
Men vad vill jag göra?

Jag vill
fotografera (när jag känner för det)
Skriva (när jag har något att skriva)
Hjälpa folk (när jag kan)
Resa (så ofta ekonomin tillåter)
göra något eget (när fantasin inte sätter gränser)
träffa folk (så ofta jag orkar)

En del av allt jag vill skulle kunna vara fritidsintressen på sidan om,
men jag får inte ihop något av vettigt arbete av bara två av mina viljor heller.
2007-08-16 @ 14:04:20 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


I mina egna tankar.

Det är mycket tankar som snurrar omkring i huvudet. En del av det handlar om framtiden, vad vill jag bli? Vart vill jag bo? Vad vill jag egentligen göra? Va har jag för mål? Många obesvarade frågor som jag borde fundera vidare över ett tag.

Och så har vi festkläderna i garderoben som bara gör mig så pepp på att gå ut, jag vill träffa folk, jag vill att det ska hända något, jag vill skratta och le lite utöver det vanliga. Ge mig tillfälle, ge mig platsen!


2007-08-14 @ 23:14:06 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Växjö shopping.

image102


Mamma och jag tog en tur till Växjö. Mysigt värre. Hittade massa fina plagg, som jag bara väntar på att få använda! Gick runt i massa affärer, och mamma tyckte jag var smått galen där jag plockade på mig plagg efter plagg. :) Fikade inne på Åhlens. Fick ganska mycket för pengarna, och det var många röda lappar på många ställen :D
2007-08-14 @ 19:19:02 Permalink Flickan med H Kommentarer (2) Trackbacks ()


<3

"Kim [It's gonna be lonely without you guys..] säger:
saknar dig så oerhört älskade du. En hel vecka då vi
umgicks varenda dag, och sen ingenting. Bra på sitt
vis, absolut. Men jag bara saknar dig så fruktansvärt <3"image101
2007-08-14 @ 18:15:01 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Skagen -07

image97I lördags morse var bilen fullpackad och vägen ledde oss till Göteborg, senare vidare till Skagen i Danmark. Och veckan som följde där efter har varit underbar.


Jag fick träffa Cillas pojkvän, Kristoffer (som är alergisk mot typ allt) och Richards tjej, Anna-Karin och hennes två barn Vincent och Saga. Josefin chockade oss och blev snart utfrågad om både hår och matvanor. Jag insåg hur Anna bara blir vackrare och vackrare varje år och hur mycket jag önskar att jag redan kände henne ordentligt, och så konstaterade vi att hon minsann är lite lik Paris Hilton. ^^ Och att Gustav är någon blandning mellan Harry Potter och Spiderman. ^^ Att Richard är ganska mycket mer klantig än jag tidigare upplevt. Men att Cilla är som hon brukar. :)

Under veckan som gått har vi besökt Skagen, Örnreservat, ridit, varit ute vid grenen och tagit årets första dopp i havet (om man inte räknar med mitt plums), solat, varit på museeum och grillning vid stranden plus en massa kort.

Jag har också snurrat hopprep för första gången på kanske 8 år. Tackvare Kim. Det var det första han sa, inför barnen och allt, att jag var suverän på att hoppa hopprep, bara för att jävlas. Och barnen blev överlyckliga och ville att jag skulle hoppa med dem. Så illa tvungen tills dem insåg att jag suuuuger på att snurra dubbelhopprep. Det är ju hur svårt som helst! :P

Onsdags kvällen var det fest för farmor och farfar. Festmiddag på en krog i Aalbaeck. Det blev inövad sång, frågesport och många tal och skratt. Jag tyckte det var sorgligt att höra farfar prata om sin barndom, men det är ändå skönt att höra hur mycket mer äldre människor verkar uppskatta det dem har, som när han träffade farmor.
image98
Så fort folk insett att jag hade en rätt bra kamera så fick jag fotojobb. ^^
Först kom Kristoffer och knackade på och undrade om jag inte kunde knäppa några bilder på hans bil, på stranden eller så. Och visst ville jag det. :) Sen ville ungarna att jag skulle ta kort på dem när dem hoppade ner från sanddynerna.

Att älskling följde med dit, tyckte jag bara var stora plus. Jag trodde det skulle bli för mycket, att vi skulle bli sura och irriterade på varandra. Men istället var det mitt lugn, att efter en dag av mycket snack och nya händelser få krypa ner i samma säng som honom, och känna sig trygg och lugn.

Men gud va skönt det var att träffa alla kusiner, och alla farbröder, fastrar, farföräldrar igen! Jag har saknat er!

& där mer avslutar jag min första utlandsresa tillsammans med älskling.

2007-08-13 @ 22:32:13 Permalink Resor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det är sånt som löser sig!

Här sitter man, kämpar för att inte bli förskyld som far och mor sin. Fått hem massa ny musik för att jag helt enkelt tröttnat på den gamla. Det mesta är packat nu, bara tandborsten i sitt lilla fodral som fattas. Hur vi ska få plats, det är fortfarande ett mysterium, men det är sånt som löser sig?

Många av tankarna de senaste kvällstimmarna har gått till vad jag ska ha på mig, vad som accepteras, vad det tycker om det, och allt sånt. Men som jag sa till Kim, jag har bestämt mig nu; Jag vet vad jag tycker, dem får tycka vad dem vill. Släkten är värst(?!), fast jag tror jag mest över analyserar, det är sånt som löser sig!

Jag började baka imorse när jag vaknade. Skulle göra två olika recept på samma gång. (Rekomenderas inte) Jag hade för det första skrivit av receptet fel, tyckte väl att 6 dl vetemjöl lät lite väl mycket, när det i själva verket skulle vara ca 3 dl. Men sen började jag som receptet beskrev. ... "blanda de torra ingredienserna och ställ åt sidan". Men när man kommer en bit ner i receptet så inser man snart att vaniljsocker, kakao och socker inte hör till torra ingredienser. Så vad skulle jag nu blanda smöret och äggen till en pösig smet med? Jag gjorde det bästa av saken, och det blidde en sån där sak som löste sig!

För snart bär det av.
& det är mycket som är första med dig älskling.
Första gången någon(av mina umgängeskretsar) träffar pappas släkt. ^^

Får väl lov att säga Grattis i förskott farfar, och grattis i efterskott farmor.
That's all for now.
2007-08-03 @ 18:09:57 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (3) Trackbacks ()


Var dag kan vara din sista.

Det blev inget simmande igår, men det blev lite solande istället. Körde upp till Björnhult för egen hand. Pappa satt visserligen brevid, men inga motorstopp, ingenting. :) Kul när det går fort, samtidigt som hjärtat slår lite fortare än vanligt. Jag lyckades få henne att skratta lite i alla fall, fast det kanske var mindre jag och mer att hon var trött som gjorde det. Men i alla fall.

Vi bakade muffins och trakaserade okända människor på hennes msnlista. Och så åkte jag hem efter frukost idag, satt bakom en tant och en farbror på bussen. Hemskt att höra dem prata om döden.
Tanten - Ja du vet jag är ju född 23, så de flesta runt omkring mig är ju döda.
Farbrorn - Jo, det är så det är. Jag är ju 86 snart 87 jag.
Tanten - Jasså?! Säger du det. Ja då ska du vara glad att du fått leva så länge åtminstonde.
Kan nog inte bli många fler år där inte.

När jag kom hem och hade ätit gav jag mig ut på en joggingrunda. För att slippa dator-helvetet. Som bara gick och blev svart medans pappa inte var hemma. ^^ Jag har sprungit runt på stan också, köpt massa små skit.

Tror jag ska se en film nu. Soo long.
2007-08-02 @ 13:05:13 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0