Ser ljust på framtiden

Jobbet går fint det med. Idag var nog min segaste dag på hela lovet.
Men igår var å andra sidan den slappaste. Inget att göra alls.
Men förutom att det också var översvämning i hela källarn, så klagar jag inte.
Trivs med arbetskompisarna, och min löneförhöjning! ;D

Sommaren börjar bli lite planerad i alla fall, även om det fortfarande fattas en Josefin-del i det hela, och verkar bli svår att få till. Men ja, jag hoppas inte jag får för stora förväntningar bara. Tro det värsta, hoppas på det bästa!

Och min midsommar har jag inte skrivit något om, men det betyder att det inte är värt att nämna. Det var mysigt, fasten det regnade så mycket att vi cyklade i mjukis dit med paraply. En knäpp hund, och många konstiga historier ledde till en del bra skratt. Har Kim att tacka för att jag fick haka på. <3
2007-06-27 @ 20:53:38 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Apples / <3

image72
Tack för igår tjejer. Synd att vi inte var fler, även om vi hade det roligt på egen hand. 9c, det var/är grejer det. Grillning, kortspel, korthusbygge, massa foton och skvaller - Det måste vi göra om snart igen!

Tack till Lena Phung! :)


2007-06-24 @ 13:29:40 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (2) Trackbacks ()


Grattis på oss.

Massor av tårta fanns det kvar på jobbet från igår. Så nu tror jag att jag har ätit tre eller fyra bitar tårta på två dagar. Och idag var sista dagen denna vecka. Skönt. Bara två veckor kvar, ska nog lyckas övertala Anh att jobba dem med mig, fasten hon var inställd på endast en vecka. Trivsel på hög nivå där med dem. :)
Lärt känna Emelie också, världen är bra liten. Eller så är det hon som har en jävla massa kusiner. Känner hennes kusins pojkvän. ^^ Vi satt och snackade värsta tjejsnacket på fabriksgolvet idag mellan pallarna. Det som sägs i fabriken stannar i fabriken. ;) Men det är så annorlunda att kunna börja om med folk. Kunna prata på ett annat sätt.

image70

& så måste jag säga grattis på oss, älskling. 11 månader idag.

image69

Rest in peace sweet kitty, Jamaha.
2007-06-21 @ 17:30:57 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tisdag 20:e juni 2006, kl 00:45

Övningskörandet igår gick riktigt fint.
Körde från Volvo och hem.
Rondeller, rödljus, högerregel och parkering
- massa nytt. Mer blir det ikväll.

image68
Jag blir aldrig nöjd med mitt hår.
För några veckor sen ville jag ha ljusare till sommarn
och saknade mitt blonda hår, och ville gärna ha långt permanentat hår också.
Men nu vill jag att det ska vara platt, glänsande och mörkt.
Hittade den här bilden, och drömde mig tillbaka.

Jag vill börja jobba på riktigt.
Jag vill ha ett socialt jobb,
som ändå är bra betalt. Några förslag?
Har inte mycket mer att skriva.
Jag har jobbat idag också.
Imorgon är sista dagen den här veckan.
Träffat Jennie och Emelie idag, trevligt med lite nytt folk också.
Fast jag trivs bra ihop med lilla Anh.

Ett år sen älskling först skrev till mig.
"Tisdag 20:e juni 2006, kl 00:45
Kimball: Hah, en tjej med Timon och Pumba-citat i dagboken är rätt värd ett mess. Även om jag inte kommer på något givande att skriva. Så, vi drar en klyscha: WHAZZAAAAAA? :)"

2007-06-20 @ 16:23:44 Permalink Flickan med H Kommentarer (4) Trackbacks ()


Handbromsen i högsta hugg.

Jag tror jag ska skaffa mig ett gevär och skjuta ner skat-jäveln på baksidan. Nu förstår jag i alla fall lite av Pontus farfars hat mot skator. När man inte har några persienner och redan från början har svårt att somna och äntligen somnar så vill man inte vakna av att skatan har fått nåt i halsen och väcker en vid halv fem på morgonen!
Visserligen bara en havltimma innan jag skulle gå upp och komma iväg till jobbet med gnälliga gubbar och skvaller. Det var så att vi råkade stapla kragarna 6 brett när det skulle vara 5 brett, och det fick ju Farbror Mille syn på. Usch, sen fick vi höra det av vaktmästarn och av chefen... fast chefen skrattade mest. Men va fort ryktet sprider sig på den där fabriken - jösses.
Övningskörning har aldrig varit så kul, körde samma runda som igår med pappa. Fast det blev mer seriöst denna gång, jag körde faktiskt fasten jag fick möte, och jag blinkade en hel jävla massa, körde förbi lekande barn på gatan (som dessutom hånade mig) Men roligast hade jag nog åt mina bilder i huvudet, som gjorde att jag grät av skratt och var tvungen att stanna flera gånger vid sidan av vägen. Men jag körde mig själv ända hem denna gång. Tufft!
image65image66image67
(Pappas & min bästa familjebild ever.)
Det blev lite Poängplockning längsvägen, diverse sniglar och joggare jag stötte på och pappa satt rädd & redo med handbromsen. Jag jagade en cyklist tillochmed, lite skraj för att köra om. Men snart kan jag åka och hämta er om ni vill ha skjuss. ;)
Men själva handbromsen behövde far min bara när jag skulle upp för uppfarten till vårt hus, när jag höll på att köra in i garaget och grannen såg fundersam ut över min snygga väääääldigt raka och prydliga parkering.
Så nu har jag träningsvärk i vänster fot, som suttit redo att bromsa i ca en timmas bilfärd. Jag kan snart hela Baggetorpskvarn. Med alla sniglar och fåglar och diken. ;)
2007-06-18 @ 20:03:40 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sätta punkt för mitt drömmande.

Jobb, jobb och ännu mera jobb. Imorgon börjar somsagt min lilla vistelse på dynamate. 3 veckor, 14 dagar. Jag ser inte fram emot de två första dagarna. De brukar vara värst att komma upp vid fem på morgonen då. Men sen kommer man i fas. Jag har Anh i alla fall, har väl en del att snacka om sen förra lovet.
I pappas sällskap, har nästan hela dagen varit. Först när jag kom hem så hade dem redan ätit lunch, och då satt han och pratade med mig om farmor och farfar. Funderade på speciella saker med dem. Och jag kom på att jag måste ta reda på vad det är för recept på farmors bröd och marmelad. Saknaden får väl vänta lite till, för i sommar då ni. Pappa och jag drog en sväng med bilen sen också, körde som en galning - var uppe i 60km/h va fasen. ;) Har lovat honom att försöka köra varenda kväll nu fram över. Var ett bra tag sen sist. Handlade med far min på Maxi också och stötte på Sofie, fast jag tror inte hon kände igen mig. (osminkad och flum.) Och så blir det middag med pappa ikväll också, det börjar klarna upp nu med så det kanske blir grillning ändå.
image64
Mitt eviga tjat tar snart slut. Jag ska snart sätta punkt för mitt drömmande. Pappa kom med utskrifter och en låda igår och satte sig på min säng och sa att jag skulle komma ett tag. Först muttrade jag, men sen visade han mig hur hans gamla systemkamera fungerade. Far min har en analog systemkamera och inget har han sagt?! Hursomhelst så blev suget ännu större och jag spånar och letar mest för tillfället. Men det lutar åt att jag kommer köpa en kamera i år. Det lutade åt en Canon 350D, men jag är inte så säker längre, finns så mycket att välja på. Men mitt eviga tjat om att "jag vill ha hennes kamera" kommer nog ta slut. Och jag hoppas jag blir nöjd. Så nu är jag riktigt spänd och längtansfull, som ett barn på julafton.
Jag motsäger mig själv, jag vill vara och tror mig vara en rätt stark person ganska ofta. Kanske därför jag ofta tänker, att man kan om man vill. Men så inser jag att jag själv inte är så bra på att verkligen genomföra saker. Men som sagt, jag kan om jag vill. Men jag har aldrig riktigt orken, lusten elelr viljan att genomföra det. Ett exempel, bara för att slippa frågor är det där med att komma ut och springa. Lätt att bestämma sig, svårare att verkligen sätta planen i verk.
& till sist (kanske även minst), jag uppskattar att prata med Mican. För hon är lätt att prata med. Och det känns som jag kan göra något, för en gångs skull när jag får säga min åsikt.
2007-06-17 @ 17:46:40 Permalink Flickan med H Kommentarer (3) Trackbacks ()


Utan tvekan.

Jag har världens finaste pojkvän.
image63
And we're gonna make this summer unforgettable.
2007-06-15 @ 23:47:31 Permalink Fotografier - Porträtt Kommentarer (0) Trackbacks ()


:D

SOMMARLOV!
Äntligen är det sommarlov.
Ganska lam avslutning mot vad man är van vid,
med kyrka och allt.. Mest en rektor som pratade,
vi som klappade och lite musik i aulan.
Blev inte riktigt samma stämning,
men nu fan, äre lov!
2007-06-14 @ 16:35:30 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Closer now

Mina skor är putsade, mitt hår är plattat och betygen är satta - skolavslutningen är rysligt nära nu. Fast man känner ändå inte av sommarlovskänslan än. Tre veckors jobb, sen kanske jag gör. Blir nog en lugn skolavslutning, som de flesta andra har varit för min del.
Och så var det där med betyg då. På matten fick jag tillbaka provet jag gjorde igår, och jag fick 5,5 av 10, där 7 var VG gränsen, så jag tänkte att de var min sista chans, nu var det kört. Men när jag gick ut och pratade om provet med henne så sa hon att hon ändå tänkte sätta VG i slutbetyg på mig. (undrar vem som har slagit henne riktigt hårt så hon har fått tankarna att ändras?) Och sen på datorkunskapen fick vi också veta vad vi fick på excellprovet, själv fick jag MVG, och det blev inte så svårt att lista ut slutbetyget, när jag fick MVG på de andra provet med i Word. ^^,
2007-06-13 @ 20:16:45 Permalink Flickan med H Kommentarer (2) Trackbacks ()


Bring me sunshine!

image60image61image62
Hanna & Malín.                 Jag & Malín                 Julia & jag


Heldag på stranden kan man kalla det. Självklart var vi i skolan innan men bara till lunchen. Sen gick ingen av oss på det individuella valet. Jag gjorde mitt (jävla) matteprov och sen ringde jag och frågade var Malin var någonstans. Träffade henne på stan, med companiet. Malin och jag cyklade hem till mig, hämtade badkläder och sen cyklade vi hem till Malin och fixade badkläder och drog ner till udden. Mer folk än tisdagarna innan skolavslutningen blir det nog inte i havslätt. 600 pers + (Alla vallhallas elever.) Men det var lugnare ute vid udden. Solade och badade i ca 5h, från ett till fem när vi började dra oss hemåt. Omväxling tycker jag om och det blev det!
Sen cyklade jag tillbaka till havslätt efter att varit en sväng hos Malin, och träffade (som jag anade) på Kimpa vid vollybollnäten. :) Sen cyklade jag hem till mor min och åt lite. Inte sett till far min mer än i sovande tillstånd sen i lördags. ^^
2007-06-12 @ 21:37:40 Permalink Flickan med H Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vill känna doften av sommar.

Jag längtar efter sommarlov nu.
Grilla, bada, vare upp sent,
äta gott, umgås och vara allmänt fri.
Borde ringa Josefin någon dag
och höra om hon lever
och vill hitta på något i sommar.

Först är det tre veckor av jobb att bearbeta.
Men lönen är välbehövd nu känner jag.
Tre veckor, 18 dagar, 144 timmar.


Jag orkar inte leka dektektiv och lösa mordgåtor längre.
If people wants something to be said - They'll have to say it!
2007-06-11 @ 17:32:49 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Denna dödande hetta.

Jag gick till skolan idag för omväxlingsskull. Bevisade för mig själv att man inte hinner fram på 25 minuter när man går. Och värmen sen - dödande hetta redan vid åtta på morgonen. Ändå gick jag bara i kjol och tshirt idag, och har aldrig upplevt sådan värme.
Det har varit en jävligt slapp dag idag. Även om de har varit skönt, skönt med lite annat sällskap också. Haft stresshantering och samhälle idag. (= masserat & kollat på film)

som sagt, jag hade kjol idag. Det är inte varje dag det händer, tyvärr. Men jag tog på mig den idag och bestämde mig för att ha den, när de ändå skulle vara fint väder och jag ändå skulle gå till skolan(för att min ena cykel stod vid skolan redan). Samtidigt som man söker det, så avskyr man det. Det är väl den positiva responsen man letar efter, och inte de fördomsfulla blickarna.

Och älskade Malin sen, vad du har fått höra mycket idag.
Jag hoppas bara att du verkligen tänker efter om du verkligen vill.
Sen står jag bakom dig i det du väljer. <3
2007-06-11 @ 16:43:44 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nattens kamp mot myggerna.

Jag och Kim hakade på hans vänner till Utsläppet i torsdags kväll. Det var kallt, men det var i alla fall varmare i vattnet än i luften. Och så hittade jag tre små söta nötter där också; Hanna, Malin och Matilda. Sen bar det av mot Sofies hus, där vi kollade på The Wicker Man som jag och Kimpa valde ut på Shell medans hans vän Frigge var och bytte shorts(luktade bajs). Själva filmen var väl inte den bästa någonsin. Ganska dryg. Men det var, som alltid, trevligt att träffa lite nytt folk. & dessutom äta marängsviss. (eller hur det nu stavas.)

Jag är fortfarande väldigt sur på min mattelärare. För att hon tycker att jag ska göra prov på alla bokens kapitel med VG uppgifter för att nå VG i kursen, när jag i själva verket har fått 3 VG på 5 av proven, och ett MVG och ett G. Och sen tre ifrån VG på nationella. Jag tycker själv att jag har övervägande VG. Men kärringen tycker inte att jag når upp. Så på tisdag är det tänkt att jag ska göra ett omprov på hela boken. JAG hatar verkligen matte! Men jag ska gå dit, göra mitt bästa och går det åt helvete så nöjer jag mig med ett G i kursen. Bara det att jag hatar verkligen att bli behandlad som man är CP, och dessutom lyssnar hon inte på en, för att man inte är vuxen.

Ännu en sak jag hatar är myggor! Jag kan inte ha haft många på besök i natt med stängda fönster och allt. Men nog fan har jag 17(!!!) myggbett, dessutom bara på fötterna. Så många hade jag inte ens på hela förra sommaren. USch.

Jag börjar i alla fall bli brun nu. :)
2007-06-09 @ 09:53:25 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Körkort.

Hela dagen har jag gått och tänkt att jag borde ta tag i mitt bilkörande. Borde satsa på det här nu och få det gjort. Borde säga till pappa att vi tar en sväng nu, nu ikväll. Men nu tror jag att sömnen som inte blev av, lördag och söndag natt ger konsekvenser, för jag är väldigt trött.
Men det känns ändå som jag borde lägga lite energi på körandet, plugga på lite smått, så att det inte blir så himla mycket sen. Och idag när jag åkte motorcykel hem (för första gången!) blev det bara ännu mer självklart att jag vill ha motorcykelkörkort också. Men det är väl bara till att börja.

Den här sommaren känns redan nu väldigt kort. Och jag vill göra så himla mycket. Dessutom känner jag mig begränsad av mina pengar också. Det börjar gå neråt nu, fasten jag lär få pengar i Juli/Augusti igen men...
Jag får ju snart tillbaka lite pengar, i och med att jag skickat tillbaka min vita klänning nu. Äntligen bestämt mig för att inte ha den. För dyr för att vara för tveksam & för genomskinlig.

Jag har badat för första gången i år, idag. Och jag har bakat muffins, flytit runt på en dubbel-madrass och legat och solat på bryggan i björnhult hela dagen med bästaste vännen.

Men nu måste jag ta mig en dusch!
2007-06-06 @ 19:11:43 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Overkligt

Det har hänt förut. Men fortfarande känns det som sånt som inte händer här. Och att de grep tag i mig lite mer än vanligt är väl för att jag var där, eller påväg därifrån. Jag såg inget, men det kunde lika väl varit någon som stod mig närmare.

För er som missat, och för stackars Kusin som annars inte har en susning så skrev Oskarshamns tidningen såhär idag; "Det var strax före klockan ett på natten mellan lördag och söndag som en 19-åring knivskars i ryggen på Hamngatan. Enligt polisen var det ett bråk mellan några personer som eskalerade och slutade med att 18-åringen attackerade 19-åringen och stack honom i ryggen med en fällkniv flera gånger. Ett par knivhugg gick in till lungan och 19-åringen fördes till Västerviks sjukhus, där han fick behandling. Läkare bedömer inte skadorna som allvarliga.
På måndagen begärde åklagaren 18-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. 18-åringen anmälde sig själv till polisen och har erkänt gärningen. Ynglingen sitter fortfarande anhållen i väntan på häktningsförhandlingen, som kommer att ske antingen på tisdag eller på onsdag."

Och ännu en sak som gör det mycket närmre inpå är att jag vet, inte känner men vet vem killen som blev knivhuggen är. Jag förstår att man kan bli sura på varann och bråka och allt de där, men varför har man med sig en fällkniv ut på stan?
2007-06-04 @ 18:26:44 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Senaste dygnet.

Jag tror jag ska ta fram min dagbok och penna,
krypa ner under täcket, sätta upp en kudde mot väggen,
luta mig tillbaka och skriva lite om de senaste 24 timmarna.

Två saker som jag kan avslöja att jag kommer skriva om är;
Hur mycket jag uppskattar att min bästa vän bryr sig om mig & att
Jag älskar Kim Kristoffer Olsson.

-v-

Tough, you think you've got the stuff
You're telling me and anyone
You're hard enough

You don't have to put up a fight
You don't have to always be right
Let me take some of the punches
For you tonight
2007-06-03 @ 20:33:53 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kalmar med Anna Micaela Andersson.

Jag är glad att Mican frågade mig om jag ville följa med till Kalmar idag, för det är så annorlunda att gå med henne på stan, mot om man går på stan med tex min söta Julia. Julia och jag tycker om samma saker, och det blir alltid någon sorts tävling om att hitta plaggen först. Med Mican var den ingen tävling. Hon har lite annorlunda smak, och köper lite dyrare kläder än mig, så vi letar inte efter samma saker. Vi åt korv utan för kvasten huset och slogs lite med den rinnande ketchupen. Sen åt vi på Mcdolnads, eller jag åt bara glass. Jag tror aldrig jag utforskat Kalmars alla affärer så bra som jag gjorde idag. Jag fick användning för mina nya brillor i alla fall.

image56image57

Och nu ikväll blev det ganska kul ändå, kubb med Kims grabbs och Julia&Sofia. Det är en skön känsla jag har i huvudet just nu. Jag sitter hemma hos Kim, fast det är bara hans syster hemma.. han är där jag inte kommer in än. ^^ Hoppas han kommer hem snart.

Nu ska jag gå och möta Kim.
Raska steg i mörkret.
Godnatt.
2007-06-03 @ 00:58:00 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0