Spaghetti

image127Som när man säger spaghetti för många gånger, tillslut vet man inte hur man ska uttala det längre, det är så det känns ibland när man tänker för mycket. Tack Anna, du har något extra, något intressant.

Nu har jag fått en ny nyckel, och jag skulle kunna stå och låsa upp garagedörren säkert tio ggr om nu. Bara för att jag är som ett litet barn, och älskar att överdriva saker och testa om det verkligen fungerar på samma sätt som de senaste gångerna jag gjorde samma sak. ^^

Idag blev det dubbeldejt på Ikea med Kim, Julia och Simon. Haha.

En solnedgångsbild på gatorna i Oskarshamn, wiiihooo. ;P

"någon med ett leende, som äntligen verkligen, passar dina läppar..."
2007-09-23 @ 21:12:12 Permalink Fotografier - infrastruktur Kommentarer (2) Trackbacks ()


It.

Jag saknar det där jag hade.
Jag saknar det som Mican alltid fann i det mest vardagliga situationer.
Jag saknar det som gjorde mig annorlunda från dem andra.
Det där som Linda brukade tycka om i mina dagböcker på lunar,
och det som Anna tyckte om i sättet att beskriva saker i mina mejl.
Vart har det tagit vägen?
2007-09-22 @ 21:20:06 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kanske inte Kock, men min framtids matvanor är räddade!

Ska jag börja med att säga förlåt för att jag är så äckligt negativ i skolan nu förtiden? Geografin drar verkligen ner mig, den hade kunnat vara något som jag kunde övat mig bra på, men så blandas det in massa matematik och då kan jag lika väl lägga mig ner och dö. Jag är trött på Oscarsgymnasiet överhuvudtaget. Men jag älskar min media-inriktning.

Vi var i Bråbo med klassen i Onsdags. Heldag med naturkunskap & Ulla-Karin. Ganska kul dag.

Jag är riktigt glad för min älskade Julias skull. Det känns välbehövligt, och jag hoppas på det bästa. Jag är glad för Sofias skull också. Det är roligt att vi kan lyckas få lycka på samma gång, känns inte som det inträffar samtidigt så många gånger i livet. Föresten så saknar jag er.

14 månader med min älskling igår. Jag lyckades laga mat, i tid och som det skulle vara åt honom. Fetaost-fylld fläskfilé med klyftpotatis och svampsås(specialsås till honom utan svamp). Och så levande ljus och mys. Det finns en stor trygghet med den människan, och jag njuter så ofta jag kan av den. Grattis på oss!

Det känns som allting går mot det lite ljusare, steg för steg, dag för dag. Bra respons hjälper verkligen.
& åter igen, förlåt för att jag är så negativ, klagar på allt och alla och bara muttrar och har mig.
2007-09-22 @ 21:14:18 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Flickan som kan få en att leva i hundra år...

image125Hon har lyckats ha sin plats i mitt liv ganska konstant. Från det att vi började i samma klass i ettan så har det alltid funnits en solstråle i mitt liv. Jag vet inte hur många år av mitt liv hon måste ha räddat åt mig, tackvare att hon får mig att skratta. Hon är en sån männsika som kan få en att leva i flera hundra år, om ett skratt förlänger livet. Hennes skratt är så fantastiskt att det kan smitta av sig. Hennes glädje sprider sig till alla som ser henne. Jag önskar verkligen att jag hade din utstrålning Malin. För den slår det mesta. Och jag önskar att jag kunde visa dig det, just hur söt du är i mina ögon. Som sagt från vänner, bästa vänner till vänner igen du har alltid funnits där. Och jag är glad att jag har dig. Du har något väldigt speciellt Sötnos.

Tack Malin Alexandra Jansson. <3
2007-09-18 @ 21:00:09 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ett steg i rätt riktning.

image124Jag antar att jag behöver den där gråtstunden lite då och då. Bara för att ladda om på nytt. Det var skönt att gråta ut mitt i natten med dina armar om mig, med dina andetag intill mig och dina lugnande ord i mina öron.

För ett tag sen när jag, Sofia och Julia gick ute på bryggan i Havslätt kom jag på att vi kunde börja samla till en resa. Så nu lägger vi några slantar i månaden, så att vi ska komma iväg någonstans efter studenten. I helgen fick jag upp mer av de tankarna på att resa. Jag skulle behöva ett extraknäck eller vad man ska kalla de, någon som har något förslag på vad? Sen ska jag spara pengar då och då av min lön, så ska jag komma iväg på dem där resorna utomlands. Öluffa med Anna i grekland tex. Utomlands med älskling någon gång och upptäcka världen på egen hand(?).

Ett steg i rätt riktning.
Däremot vet jag inte vart jag vill resa. Mer än att det ska vara bra ovanligt.
En sista minuten i vinter kanske. :)
2007-09-17 @ 18:26:33 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bah,

I hate sundays.
2007-09-16 @ 16:27:17 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


The future.

"Förra veckan kom han hit,
snacka om sin himla skit.
Om insperation och fantasi,
från den värld vi lever i.

Han sa att 30 år var en bra debut,
om man var yngre kunde man inte sticka ut.
Jag ska allt visa att jag kan,
att man inte behöver va som han.
"
(1 Okt 04 Fridah.)


Snart är Framtiden här, vart är jag då?
2007-09-16 @ 16:01:27 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördag morgon

Imorse var det inte pappa som väckte mig utan mobilen. Fast inte signalen jag hade förväntat mig att bli väckt av, utan meddelande-signalen. Comviq som ville påminna mig om att min prisplan snart skulle ändras. Och kissenödig som jag var så gick det inte att somna om igen. Resten sov, men min hushålliga sida satt kvar sen gårdagen, och jag bestämde mig för att baka scones åt familjen till frukost. Uppskattat.
Jag har hjälpt pappa med carporten och gjort mig i ordning. Cyklat med pakethållaren full av saker i full storm till Södertorn. Och nu sitter jag här.
Ikväll blir det folk. Måste peppa upp mig lite innan det är dags. Vi har slagit in ett fint paket till Emelie, med maaaassa tejp. Kommer ta år och dagar innan hon kommer in i det. Men men, när vi lämnat över det är det inte vårat problem längre. ;P

Jag fyller 18 om endast 140 dagar. Och så var det, det där med körkort ja. Måste börja ta det lite seriösare. Men jag kan i alla fall parkera någolunda nu. Och lärt mig lite om hur man backar, det går framåt!

Kim är nog snart klar i duschen, och så blir det mat här...
Hejsvejs!
2007-09-15 @ 15:20:06 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


En trött fredag.

image121Jag sitter vid mitt skrivbord med levande (vaniljdoftande) stearinljus. Jag är lite rund om magen efter lasagne som jag lagade åt mor, far och mig själv ikväll.
Imorse drog jag på mig min tjocktröja ett par jeans och smetade på lite mascara innan jag gled iväg på min cykel. Vaknat två eller tre gånger av att jag letat efter Kim. (Fått för mig att jag sovit med honom i natt.) Bara letat efter lite värme och närhet, men istället fann jag det kalla hårda golvet.
Precis innan engelskan pratade jag lite med Elin, det var länge sen. Men det var skönt och avslappnat. De 200 engelskaglosorna kom vi ganska simpelt undan med på något av en klassuppgift med lexikon.
Dagen var kort men intensiv, 8.25- 13;05. Och sista lektionen med matte var verkligen dryg. 65 minuter, varav 30 minuter genomgång med varenda exempel i boken. (som om vi inte kan läsa oss till de?) Han gick runt och kollade hur vi låg till. Han tror att jag ligger på sidan 17 där han har sina genomgångar, men egentligen är jag väl typ på sidan nio. Han har nollkoll.
Jag har varit allmänt negativ, seg, äcklig och gnällig idag. Men Amanda gav mig en klubba och jag fick lova att försöka rycka upp mig lite. I tried.
Gick hem och snodde ihop en dubbelsats av muffinssmet (Ett tag såg det ut som jag skulle baka åt hela kvarteret.). Dem blev goda, inte så goda som jag hade förväntat mig men.. inga misstag i alla fall. ;)
Sen sov jag en stund efter fikan med pappa, slumrade till i 1,5 timma, och efter det satte jag igång med lasagnen. Mamma kom hem, vi åt och nu sitter jag här som sagt bland mina levande ljus och tonerna från Micah Green.

Jag läste lite av mina bloggar på lunarstorm, och kom fram till att jag saknar det. Saknar att skriva av mig riktigt mycket. Inte skrivit lunardagbok på 9 månader nu, och det känns vemodigt, samtidigt som det är skönt. Perfektionist som jag är.

2007-09-14 @ 20:44:54 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


En helskön studiedag.

image118image120
Igår kom en liten söt rödtott och plingade på när jag sov. Väckte hela huset med buller och bång, men sen åt vi lite frukost, gick till affärn och köpte lite matvaror, lagade tacopaj, åt lunch med mamma, tränade lite engelska (urk för alla dessa glosor.) och fixade oss snygga och tog lite kort. Eller inte så lite, masssooor! 339st eller hur många vi nu kom fram till att det var. ^^ Vi övade mer engelska, lagade pannkakor och kollade på vänner och KyleXY innan jullan åkte hem. En helmysig dag! :)

Idag har vi haft tematjosan om skog i skolan. Halvkul. ^^ Jag var fredrik Reinfeldt ett tag & Pontus, för alltid retad för att vara Maud Olofsson.

Och efter (den väldigt långa) mediaproduktionen var dagen slut, och jag umgicks lite med min älskling. Letade födelsedagspresent till Emelie och kollade på 28 veckor senare. ^^

Jag saknar Anna, länge sen jag hörde från henne. :(

Här har ni två bilder, en på Jullan och en på mig från gårdagen. Det blev ganska många fina bilder.:)
2007-09-12 @ 21:07:52 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Te quero.

image117
Du gör mig lycklig.
2007-09-09 @ 19:58:24 Permalink Fotografier - Porträtt Kommentarer (2) Trackbacks ()


El fin de semana.

172460-112 Fredagen blev riktigt lyckad. Jag hängde med Sofia helt spontant till Kalmar. Vi tog första bästa buss och drog. Shoppade inte så mycket, bara ett par strumper, en klänning och en tröja. Och så hittade jag ett par assnygga stövlar som jag vill ha, men dem fanns inte i min storlek.
Hade det väldigt mysigt i Kalmar, och jag är glad att det klaffade så bra med busstider, tajming och allt. Tack Sofia!

Sen gick vi till Cecil. Träffade Jullan och Mican och åt kina mat. Det blev väldigt många skratt och sen tyvärr lite huvudvärk också. Jullan följde med mig hem en stund, men jag var inget vidare sällskap, somnade i sängen framför "signs" och hon fick datorn för sig själv. Tack tjejer & Tack Jullan!

Lördagen var ju Lucias födelsedag. Jag gav henne en present på fredagen i skolan, flickstackarn trodde jag hade glömt bort hennes födelsedag, men givetvis inte. ^^ Grattis på dig, i efterskott nu då. :)

Och resten av lördagen blev lite fönstershopping på stan och sen "knocked up" och massa godis och mys på kvällen med pojkvän. Vaknade upp brevid honom likaså, härlig känsla. Tack Kim!
2007-09-09 @ 19:18:22 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Samhälle - Media.

Jag är glad, för Jullans skull.

Idag var det sovmorgon till halv elva, sen hade jag tre lektioner sen gick jag hem igen. (Eller rättare sagt så gick jag till bankomaten idag igen, med koden memorerad i skallen.)

Och jag vill bara säga att jag hitills är väldigt nöjd med mitt inriktningsval. Jag vet inte vad jag vill bli, så vi kör på det som intresserar mig. Och mediaproduktionen (första ämnet inom inriktningen.) är skitskoj. :) Det gör inget att det är långa timmar, det gör knappt något att vi går sena dagar heller, för att tiden går så fort ändå.

Har kollat in skokällan... med mamma idag, men jag hittade inte mycket kul. Mest svarta skor, vilket jag tycker är lite tråkigt. Vill ju hitta ett par nya vardagsskor. ^^ (Såna som är mjuka, sköna och inte ger en skoskav.)
2007-09-06 @ 19:05:08 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Indragna skulder.

Mamma kom in för typ en halvtimme sen i mitt rum och frågade om hennes matförslag dög ikväll. Just då höll jag på med något annat och sa visst. Nu när jag städat mitt rum (Ja, faktiskt!) ett tag hörde jag elvispen i köket och fundera på vad hon syssla med, när jag kom på att det var Pannkakor hon föreslog till middag! :D Nu blev jag glad. Smaskens!

Jag tackar, bugar och bockar för Julias tålamod med min geografi-förståelse. Det uppskattas, känns inte lika tungt liksom. För jag kom framåt, även att det är långt kvar. Min svartvita pengalåda står här nu, så fint på min hylla... men inte lagt i några pengar än, inget löst för tillfället.

Haha, häromdagen drog far min tillbaka skulderna jag hade till honom för att jag lagade flygande jacob alldeles själv åt dem. :) Det tyckte jag var snällt. Och de är då det blir kul att laga mat åt någon, när man får uppskattning(inte bara när man får skulderna indragna.^^) Så ikväll ska jag nog ta och tacka mamma lite extra för pannkakorna! :)
2007-09-04 @ 17:50:05 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Något jag i alla fall är bra på.

Jag är glad, för älsklings skull.

Om man skulle städa lite i sitt rum kanske? Bara för att jag är en mästare på att stöka ner det på nolltid. Det krävs inte så mycket för att de ska se stökigt ut heller. Börjar lite fint med mitt skrivbord, lägger några pennor, och block där så ser de genast skräpigt ut, och så fort man legat och tittat på tv eller sovit i sängen så lägger man bort fin-kuddarna, och vart hamnar dem om inte på golvet? Och så har man en väska med sig hem från skolan, och lite skolböcker, och så står garderoben öppen och så lite kläder drar jag alltid fram. Och så satt man här i smeten. Urk för att städa.

Nu får det bli dags för lite geografiläxa i alla fall. Jag ska ta mig igenom skiten!
2007-09-03 @ 19:26:23 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Oh, I looove checklists!

Jag har precis sett 'Meet the Robinsons' . En av Disneys roligare filmer, men som vanligt har pojkspolingen inga föräldrar, dem fortsätter på samma spår. (För det finns ingen disneyfilm, utan att det saknas en förälder till huvudpersonen?!)

Jag måste vara Gob i den filmen. "Oh, I looove checklists!" För jag har redan börjat spåna på julklappar. ^^

Och lite ny musik ska jag nog lyckas hitta mig också, för soundtracket till Meet the Robinsons var glasklart när jag hörde de. Men det var ju Rob Thomas som sjöng också så, det kan väl inte bli mycket bättre?! :D

Jag hade det mysigt igår med tjejerna, trots att mitt fynd inte var mycket att hänga i julgranen. Och jag som tänkte att efter helgen ska jag inte äta godis, ska bevisa för mig själv att jag kan, bara för att. Men så gick lördagen, som jag tänkte vräka i mig massa på, utan en skymt av godis... tills jag kom hem till Kim(<3), och där hade ju den mindre glupske Simon varit, och lämnat massa kvar åt mig! :D

Väntar spänt på nästa "The Bourne Identity" film! :D
Godnatt!
2007-09-02 @ 23:08:59 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0