Fram med sanningen,


Ett storstäd är aldrig storstäd utan att vara riktigt överduktig. Jag påbörjade storstädet häromdagen... får se om det någonsin slutförs. Men i alla fall, det är satans äckligt när man vet hur mycket skit som sätter sig mellan tangenterna. Urk. Jag brukar ändå vända på det var gång jag dammsugar mitt rum(så ofta jag kommer ihåg) och banka lite så ramlar det ut rätt mycket skit, men tänk då hur mycket som sitter kvar, och hur mycket de som aldrig städar har där bakom... myspys.
2008-07-26 @ 20:33:03 Permalink Fotografier - Ting Kommentarer (0) Trackbacks ()


Oskadda.

Albin var minsann på plats och fotograferade den kvaddade bilen vi stötte på tidigare idag. Alla klarade sig, vilket är skönt att höra. Olyckans orsak är oklar, men bromsarna slutade tydligen fungera. Läskigt. Oskarshamnstidningen skriver kort om det här.
2008-07-26 @ 17:51:15 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


En aningen omtumlad.

Hade vi lämnat påskallavik fem minuter tidigare hade jag kanske inte levt, eller kanske förlorat någon nära.
Blandade känslor. Det väcks en viss nyfikenhet inom en, samtidigt som medkänsla och oro också vaknar. Jag är lite uppjagad efter först ha sett en bil så kvaddad på E22, att föraren knappt kan ha överlevt, och senare måste stanna för att det ligger bil delar och mitträcke över hela vårt körfält. Jag undrar om någon dog. Man såg att bilen hade barn med sig, den hade såna där söta solskydd med nån tecknad figur på, undra om dem mår bra? Undra hur det hela hände? Och vad som hade hänt om vi bara åkt lite lite tidigare, om vi bara hade varit något snabbare på plats, hade vi mött deras bil då, nos mot nos? Hade jag suttit här då?

Jag vet inte längre om jag är för eller emot mitt-räckena. Bilen vi mötte måste ha fått ena hjulaxeln på felsida om räcket, för den låg på vår sida om vägen. Och kanske räddade mitt-räcket livet på alla passagerare? Eller hade dem kanske klarat sig bättre om dem bara hade kört av vägen, ut på gräset?
Det tog en stund innan ambulansen kom. Vägverket var på plats betydligt tidigare, och alla klev ur sina bilar från bilkön som snart bildades. Alla hjälptes vi åt, och alla frågade varandra om någon hade sett något.
Jag hoppas att tidningen skriver goda ord om hur alla överlevde.
2008-07-26 @ 15:43:06 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gårdagen i bilder.


En sammanfattning i bilder från igår. Strax bär det av mot Biografen ännu en gång.
Batman står på tur i bra sällskap av Kim & Co.
2008-07-25 @ 18:15:34 Permalink Fotografier - Natur Kommentarer (0) Trackbacks ()


Huxflux

Spenderat största delen av dagen i Stensjöby och Dragskär med Josefin, Julia & co. Bland broms, amerikanare och stekande sol var det rätt najs trots allt. Efter mycket sollapande och en hel del övningskörande (Höll förresten på att köra i diket tackvare en gubbjääävel.) blev jag rejält bortskämd av min pojkvän som lite huxflux bjöd mig på middag på Steakhouse och sedan en glass vid dammen. Tack!

Imorgon blir det bio igen. Och på lördag ska jag försöka leva upp till min pojkväns nivå. Haha.

Undra hur bra det går med sömnen i natt, med tanke på allt sollapande så ser jag ungefär ut som en mogen tomat. Eller en nyckelpiga kanske, fast utan prickar? Något sådant.


2008-07-24 @ 23:05:35 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


plus minus lika med noll?

Med tanke på
- asfaltsfläcken i havslätt som gjorde att jag fick kasta mina enda flipflop
- mitt jobbiga huvud som tänker något för mycket
- och min fjantiga mamma
så borde jag lägga mitt humör mot det sämre.
Men med tanke på
- Energin och kicken man fick av Mamma Mia!
- Solskenet jag lyckats lapa idag
- och sällskapet i havslätt (M, M & Harry)
så jämnar det ut sig så att säga. Och här sitter jag med ett neutralt humör.
Varken ledsen eller glad. Varken arg eller nöjd.
2008-07-23 @ 21:59:10 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mamma Mia!

För drygt en vecka sedan köpte jag en presentbiljett med lilla menyn åt mor min i födelsedagspresent. Och idag var hon, jag och resten av pensionärfyllda OskarshamnMamma Mia! Biosalongen var full och svettig och stämningen var på topp.
Filmen var underbar, den sprudlar av energi om jag skulle försöka beskriva den på bästa möjliga sätt. En film - Musikal even, fylld av ABBA musik och jag kom på mig själv flera gånger sitta och le med tänderna utan att jag gjorde det med flit. Ett flertal gånger gungade även hela vår rad i takt till musiken. En solskens film.
Och sen fick man se glimtar av Benny här och var också. Stellan Skarsgård mfl. spelade riktigt bra. Lite missnöjd över Pierce Brosnans skådespelande, eftersom han är så James Bond i alla filmer han försöker sig på. Och Amanda Seyfried spelar en sån där äckligt tjejig tjej, vilket inte riktigt faller mig i smaken, men något annat än socker söt kan man inte påstå att hon är.
Den må kanske vara en äkta tjejfilm, men se den! Man kan inte säga annat än att man blir glad av den.

(bilden är härifrån.)
2008-07-23 @ 21:37:41 Permalink Film & Serier Kommentarer (2) Trackbacks ()


Se upp för asfaltsfläcken vid udden.

Ett par flipflop fattigare. Den enda fläck med asfalt som var nylagd på hela tio cm i radie kliver jag på. Och kör cykeln igenom. Smiiidigt. Tur som fan att det inte var några dyra skor.

En trevlig stund med Malin, Matilda och Harry på stranden i Havslätt i alla fall.
2008-07-23 @ 16:29:31 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Harold & Kumar - the escape from guantanamo bay


(Bilden är från bloggywood.se)

Kom på att jag och älsket såg Harold & Kumar - the escape from guantanamo bay för ett tag sedan. En rolig film med en hel del sexrelaterade skämt. Och konstiga scener många gånger. Men ja, det är sån där pinsam humor så man nästan skäms åt dem ibland. Den handlar som sagt om Harold & Kumar som ska ta sig ut från Guantanamo bay, där dem blivit inspärrade pga. en minst sagt skev polis. Och sen träffar dem gamla kompisar, och presidenten mfl. En blandning av filmer på något vis, tror jag sett mycket av scenarierna i andra filmer. Skruvat och underhållande hursomhelst.

Tycker det är lite tråkigt att Kimpa & co ska dra söndag just för att se nya batman filmen, många bra recensioner och imdb har ju typ 9.7 av 10 med 47.000 röster, det är inte så jääävla illa pinkat. Men jag är inte hemma på söndag kväll tyvärr.

Ska snart iväg till Herr P. för lite mer film. Vet inte vad det blir än, men jag tänker i alla fall inte välja film denna gång. Denna gång får någon annan ta skiten när det är ett dåligt filmval. Men jag tänker inte se något jag redan sett, så lite kräset blir det! Första gången denna sommar som nästan alla är samlade?

Påtal om Herr P. Hans sms är ungefär lika luriga som hans blogg kommentarer, om man får hacka lite till på den långhårige? Jo, jag fick nämnligen ett sms där det står "jag är inte le de andra är sura för att inte träna snart klar :)" Måste säga att han är nästan värre än min mor på att skriva sms. Gud förlåt honom.

2008-07-22 @ 19:45:30 Permalink Film & Serier Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hur man vet vem de anonyma kommentarerna är ifrån,

Under inlägget Juno saw constantine fann jag nyss en anonym kommentar:

"Postat av: 2008-07-22 @ 02:17:01

Disskutera ni er svenska där, så sitter jag här borta så länge och väntar på min tur ;D
men, "hard candy" är fan utflippad, emobrud som springer runt och är galen tycker jag är snabbaste förklaringen på den filmen? :P
"


Att ta reda på vem denne anonyma person är, är egentligen inte så svårt.
Jag tar förgivet att det är Pontus Gunnarsson som skrivit den kommentaren av fyra skäl:

1. Han glömmer alltid skriva vem han är.

2. Bara han som gör små slarvfel med SVENSKAN som disskutera.

3. Det låter typiskt Pontus att använda emobrud och springer runt.

4. Jag vet att Pontus var vaken 02:17:01 igår.

2008-07-22 @ 17:27:06 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (2) Trackbacks ()


Mysigt pensionat intill havet.Sara frågade vart vi bodde på Gotland. Stället där vi bodde på Gotland heter Fridhems Pensionat. Och som ni ser så är det ett väldigt mysigt ställe. Jag och Kim fick ett dubbelrum i Sjöstugan, med en underbar utsikt över havet. I rummet vi bodde fanns ett litet handfat, två sängar och en stol i stort sett. Toalett och dusch delades med resten de fyra rummen i stugan. Så ska ni till Gotland så tycker jag ni ska ha Fridhems pensionat i tanken.
Frukosten(ingick i priset) serverades i ett stort hus som man kom till genom att följa en söt stig och det serverades buffé frukost med många valmöjligheter. Att cykla till och från Visby Centrum var inga problem. Raksträcka för det mesta och bara 7 km att cykla. Inte långt ifrån Kneippbyn.
Kaffestugan var en mindre servering som låg nedanför fridhems pensionat, där man kunde äta saffranspannkaka, fika och paj bland annat. Vi åt aldrig där, tyckte det var lite överpris. Men det såg ut att vara god mat och mysigt var det.
Hade det bara varit lite varmare hade man kunnat njuta ännu mer av att stranden var precis nedanför vårt hus också. Blågrönt vatten och fin utsikt.

2008-07-22 @ 17:18:46 Permalink Resor Kommentarer (0) Trackbacks ()


♥ nu räknar vi till underbara två,Utan dig är jag ensam. Utan dig är jag själv.
Med dig är jag tillsammans. Med dig är vi oss.
Utan dig går dagar förbi.
Med dig räknar vi år.


Älskade du, nu räknar vi till underbara två.
Älskade du, i framtiden är det fler än så.

21 Juli 2006 - 21 Juli 2008.
(Text och bild: Jag)
2008-07-21 @ 15:31:30 Permalink Fotografier - Porträtt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Weekend: Gotland 08.

Kontot är nästan tomt efter alla klädesplagg som lades i påse efter påse. Vi har ätit gott, bott bra och cyklat mycket. Många konstiga gubbar, sunkiga gästtoaletter i Visby och en del regnskurar. Men trots det och skoskav så har vi haft det otroligt bra. Pensionatet vi hamnade på var sött och vackert. Med fönster mot havet och solnedgången firade vi oss iförväg på ett magiskt sätt.
Att jag både blottat mig för en medelåldersman och suttit på ekonomiplats när vi egentligen hade kupéhytt, det är väl sånt som händer, I guess? Och att jag fick alla jävla flygfän som Gotland har i ögonen under våra cykelturer, medans Kim inte fick några, det är väl bara min vanliga tur? Men att Kim slog mig ytterligare en gång på minigolf, det får inte hända igen! (Får börja smygträna i havslätt eller nåt.)
Att irra runt efter en restaurang i ca en timma och sen äta gott men dyrt kan det vara värt ibland. Allt trubbel kan vändas, och eftersom jag var med någon speciell så blev helgen allt annat än fel. Jag skulle kalla den kalas-bra!


I detta söta hus hade vi rum med fönstret till vänster.

Tack älskling, tack för en underbar helg.
2008-07-21 @ 14:46:50 Permalink Resor Kommentarer (1) Trackbacks ()


2år <3

Nu bär det av om en timma lite drygt. Gotland it is, och massa mys med älskling.
2 underbara år, helt oootroligt!

Jag älskar dig, Kim.
2008-07-18 @ 13:35:08 Permalink Flickan med H Kommentarer (2) Trackbacks ()


Juno saw constantine.


Jävlar va mycket bra film det var på TV helt plötsligt. Femman visade någon av SAW filmerna, kommer inte ihåg vilken av dem det var.
Tv1000 visade någon lurig film kallad Hard Candy, som jag tror jag sett delar av innan också. Det lurigaste med den filmen såhär i efterhand är att det är samma söta rar tjej( Ellen Page) som är med i Juno, som är med i Hard Candy och klipper snorren av en snubbe. Det är en film som nog skulle kunna skrämma en och annan pedofil där ute i världen. Film-postern är suverän. Jag önskar jag kommit på den. Kan man inte tänka sig om henne när man ser Juno.
Och Sexan visade Constantine, kalla mig sen, men jag har faktiskt inte sett den. För det första trodde jag att den tillhörde Matrix-filmerna men det var väl Keanu Reeves som lurade mig till det. Gillar såna filmer, med teorier om hur det skulle kunna vara. Att vi inte förtjänar guds kärlek, om vi inte genomgår smärta. Jag är inte religös, över huvud taget. Men jag gillar teorier. Och det var en pampig film må jag säga.

Men nu ska jag sova, avfärd imorgon!
Godnatt!

(Bilden är hämtad här.)
2008-07-17 @ 23:33:50 Permalink Film & Serier Kommentarer (3) Trackbacks ()


Inget att göra?

Hört många som precis tagit semester klaga på att det inte finns något att göra, som idag tex när det är sol lagom tills man tagit fram solstolen och lagt sig för att lapa lite sol. Sen kommer regnet som om någon satte på kranen där uppe.

När jag har tråkigt brukar jag kolla igenom mina bokmärken i firefox, och här är några sidor jag ibland hamnar på när det verkligen inte finns mycket annat att ta mig för:

1) Optus Tennis, flashspel är alltid roliga, en stund. Det här är kul tills man tröttnat på det. Logiskt nog. Men nu under sommarn kan vi köra en liten utmaning, den som lyckas hålla bollen i luften längst vinner? Jag fick 56 som högst innan jag skrek åt datorn av irritation. Klarat bättre tidigare, men hur går det för er?
2) Jelly Jumper, ännu ett flashspel fast något annorlunda. Man ger sig fan på att man ska klara alla banor, men det slutar oftast med att man inte fattar hur det skulle gå till. Man ska med hjälp av piltangenterna hoppa till de gröna smilisarna. Good luck!3) CSI, mera flashspel! Det går ut på att lösa ett eller flera mord. Ganska svår och ganska intressant. Har ännu inte lyckats lösa något själv dock. Men det tar ju en stund innan man ger upp i alla fall, något att göra för en stund. Något mer avancerat än de två ovan.

4) Tjuvlyssnat, det är inte något spel. Men det är roande(Ex klicka på bilden för smakprov). Man kan sitta och bläddra ganska länge i deras arkiv och flina lite smått åt dumma blondiner och allt vad som kommer ur ett barns mun.
5) Videofeber, massor av konstiga filmklipp funna på youtube. Inte skrattretande i alla lägen, men underhållande och intressant många gånger. Ganska brilliant sida för en sån som mig som inte orkar sitta och nöta youtube efter mina egna favoriter.
6) Parking Perfection, kom på ännu ett flashspel som jag och Amanda bland annat suttit och nött på håltimmarna i skolan, haha. Gäller att parkera riktigt snyggt, och det på tid! Minsta tryck för mycket med piltangenterna och du är screwed!
Än är det en timma innan det blir fart och liv i vårt hus, födelsedagskalas. Man kanske skulle ta och bättra på sitt highscore på Optus Tennis?
2008-07-17 @ 16:15:56 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


He's the only one.

"I could easily understand how you could easily take my man, but you don't know what it means to me, Joleene.
Jolene, Jolene, Joleene, Jolene I'm begging on you, please don't take my man.
Jolene, Jolene, Joleene, Jolene please don't take him just because you can.
You could have your choice of men, but I could never love again, he's the only one for me Jolene. "

Min mamma som annars spelar singlarna om och om igen i sin bil tills man vill spy på dem har tröttnat på "Jolene" snart. Men den är fin, och jag tycker om den. Kan inte bestämma mig för om Jill Johnsson gör den bäst eller Dolly Parton.

Nachosallad på CoffeHouse med JullBull, och efter tre timmar drog vi väl stan på ungefär en timma och sen drog jag mig hemåt. Men det var ett par fina timmar det där. Länge sen, och smaskigheter blev det, lite vettigare än de där om att bada i spya. ^^
2008-07-16 @ 16:13:33 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Drottningen var vacker medans Julia vill bada nu.

Godmorning,
igårkväll berättade Julia för mig i fulla förtroendet att hon skulle vilja bada i spya*, men det kan man ju inte hålla för sig själv. Haha. Och idag ska jag träffa henne för att få veta mer smaskiga hemligheter som hon bär på.

Ojoj, klockan är redan halv elva och jag har bara duschat och ätit frulle, trots att det vare sig var någon lång dusch eller avancerad frukost så har det redan gått 1,5h sen jag vaknade av mardrömmar.

Men jag ska hinna med Kimball, packning och städning idag också utöver Jullan. Men jag måste hinna fixa mammas present också, ofcourse.

Jag har också insett idag att drottningen faktiskt har varit ung och vacker en gång för länge sedan. Hittade någon tyskvideosnutt på youtube idag, inte värd att visa. Men vacker var hon, I don't want to end up like her. Jag vill vara vacker livet ut. ;D

*Hon var tvungen att välja mellan att bada i bajs eller bada i spya, på sanning eller konsekvens på MSN.
2008-07-16 @ 10:28:03 Permalink Flickan med H Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sleep tight.

Imorgon borde bli en bra dag, men den är inte avklarad än,
så jag ska inte hoppas på för mycket!

Sova lite nu, joho det låter bra det.
Godnatt!
2008-07-15 @ 23:52:57 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tickar och Tackar.

Ja och det där med att gå till klockbaren med min klocka, det har jag aldrig sagt. Detta är ju en gammal hederlig klocka utan klockbatterier liksom. Denna skall skruvas upp, men det visste jag ju. ^^ Visade sig för övrigt ha varit pappas farmors eller något liknande. Plus i kanten.
2008-07-15 @ 20:31:55 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Allt det där som Topshop aldrig kan ge mig...


Pappas GPS
, visade sig inte vara bara ännu en onödigpryl - den har ju spel! Så efter ett nästan färdiglöst Suduku så var vi framme i Kalmar. Dvs. efter mycket tutande, svärande och tryckande på gasen. För alla andra är ju idioter när man har lingonvecka. Det är bara så det är.

Dagen bättrade sig, och jag fann vad Topshop inte kunde ge mig, och inte bara det, utan lite skavsår på fötterna och den där äckliga känslan man får efter att ha ätit Mcdolnads också. (Okej, det brukar visa sig vara enbart jag som får den, men nu har jag den och den är inte trevlig.) Den var inte out of stock i alla fall, dock var både milkshake och glass det på Mcdonken, nu när jag var sugen på glass och dem har glassfestival och allt. Dålig tajming.
2008-07-15 @ 20:06:45 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


1000 Apor.

Haha, jag tycker nog allt att Katrin och Alex Schulman har en rolig relation. Men jag skulle nog inte må psykiskt bra av att vara tillsammans med en sån som Alex, syftar på det här inlägget på tusen apor. Men all publicitet är bra publicitet, right?
2008-07-15 @ 12:10:56 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ingenting blir av, tro aldrig att någonting blir av förrens det är gjort.

Jag ska sluta ha förhoppningar. Jag ska sluta tro att saker någonsin blir av. Så slipper jag det här. Det blir inget Kalmar idag, i alla fall inte de närmsta timmarna. Och har du aldrig varit med om förvandlingen av en kvinna med mens, så sätt en fot i mitt hus.

Nu börjar jag packa inför Gotland hursomhaver, för den resan, den ska bli av!
2008-07-15 @ 11:49:38 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Just dance.

Problemen med Internet explorer ska jag försöka fixa till kvällen. Förstår inte var för det inte kan finnas en och samma standard till båda, och inte massa olika så att det funkar i antingen de ena eller det andra. Men det kliar i fingrarna, för jag kommer bli så glad när jag löser det sen... och kanske lär mig något på kuppen.

Jag är fortfarande pissed på TopShop som inte ens svarat på mitt arga mejl. Mitt linne det kom, men mina trosor och BH var visst slut i lager. Dålig hemsida som fortfarande inte har ändrat till out of stock, som den gjort på alla andra plagg som är slut. Jag som hade förhoppningar, jag som ville ha de där underkläderna. Linnet var mest ett impulsköp. Skit ner er Topshop!

Idag bär det av mot Kalmar(Fick tyvärr inte köra dit, dumma/fega mamma) om circus tio minuter. Jag har 2 mål; Jag ska finna frisörsax, förlängningssladd till min sänglampa. Sen om pengarna räcker till, vilket jag tvekar på... så skulle jag vilja hitta ett par skor(Men med min erfarenhet av att leta efter skor så kommer det inte bli något köp av det idag) och trosor, är trött på att de jämt är i tvättstugan. ^^

Det spelades en låt hemma hos Katta i lördags som fastnat i min boll, nämligen Lady Gaga - just dance. Lyssna på den.
Tjingeling!
2008-07-15 @ 10:56:18 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tick Tack


Fick för mig att jag skulle ha mig en klocka och mamma har ju en del som hon inte använder, det visste jag. Men jag fann den här i hennes lilla smyckesskrin och med en kedja på blev den snart till min älskling. Enda problemet just nu är att den inte tickar. Men jag är ju endå skyldig Malin en husnyckel, så man kanske kan fråga på klockbaren vad dem ska ha för att fixa den för jag är inte fan till att hitta skruvarna för att komma åt att byta batteriet.
2008-07-15 @ 10:42:09 Permalink Fotografier - Ting Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny design.


Jag har helt enkelt tröttnat på den förra designen. Så det fick bli något simpelt och ganska cleant, tills jag har fantasi och ork nästa gång igen. Ska göra vad jag kan för att få headern att synas i Internet explorer också, för mig gör den nämnligen inte det i version IE 6.0, men i Mozilla Firefox lurigt nog. Blir nog morgondagens problem att lösa.

Lite Ben and Jerry's nu kanske? 
2008-07-14 @ 21:04:08 Permalink Bloggdesign Kommentarer (2) Trackbacks ()


TopShop=Fuckshop.

Jag har skrivit om avskyn mot H&M förut, nu åker Topshop på sig en slänga. Här har jag väntat i två veckor sen jag beställde på att få mina kläder. Dem fanns, står fortfarande att dem finns i lager, men när paketet kommer så ligger det inga i för att dem påstås vara slut i lagret.

Nu är jag jävligt besviken och ska fan inte låta dem komma undan med det. Jag skulle ha dem kläderna NU. Morr.
2008-07-14 @ 12:08:18 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Den där flickan, hon med H.

Ett helt annat ilandsproblem än de redan uppräknade i inlägget under dök upp igårkväll. Hur länge är jag flickan med h? När blir jag kvinnan med H, när blir jag Medelålders kvinnan med H, när blir jag Pensionären med H, när blir jag begraven med H?

Resten av den konvensationen kan vi strunta i. Den spårade ur lite väl.

Men det kanske är dags att byta namn helt snart? Jag kanske kommer vara flickan med h, oavsett vad man gör sen, typ som Big Brother-Jessica eller Idol-Agnes? Haha, så känd är jag inte men.. jag vet ju folk som mina föräldrar kallat för deras smeknamn sen dem gick i grundskolan fram tills nu. Fast å andra sidan kan jag nog känna mig rätt ungdomlig när tanterna sitter där på ålderdomshemmet och säger "Kommer du ihåg hon flickanmedh? Vad var det hon hette nu igen, något med H!?"

2008-07-13 @ 20:57:09 Permalink I rampljuset Kommentarer (0) Trackbacks ()


What to do, what to do?

Mina stora I-lands bekymmer just nu är:
1) Jag kan inte cykla utan händer.
Det är inte så att jag huggit av mig armarna eller nåt, men jag har inte kunnat de på min cykel sen vi plockade isär den sist. Har försökt, verkligen ansträngt mig men den styr åt vänster, helt åt helvete.
2)
Jag vill göra om min blogg.
Men jag vet inte till vad eller hur, kan för lite för att kunna åstakomma de jag vill. Man kanske skulle börja själv-lära sig lite mer än det jag redan lyckats med? Avancera.
3) Paketen jag väntar på.
De som kanske inte kommer den här veckan som jag räknade med och att jag egentligen inte hade råd med dem från första början.
4) Jag är mer pank än jag trodde.
Skulle fått pengar i förr-förrgår men något blev fel vid överföringen så jag står utan cash. En vecka till innan lönen, snåååla.

Bara så ni vet och har kollen liksom. ^^
2008-07-13 @ 20:48:08 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Semestern börjar riktigt bra...

Offshore Party 2008, dit jag egentligen inte skulle.

Kvällen började hemma hos Katarina. Där jag och Louise posade framför kameran och jag lärde mig se skillnad på henne och Frida. De ni. Som gjort för att bli en bra kväll redan då.


Både jag och Katta fortsatte med kamera-poséandet. Louise, Emma och jag drog till OffShore Party 2008, inte för att se, men vi kollade på E.M.D. (Malins mulatbarns pappa, förstå ironin.)Samuel och hans vänner gjorde oss tjejer sällskap, det var även dem vi köpte biljetter till Oskarshamnsfesten och jag tror det uppstod fler än bara en fling den kvällen. Haha, eller vad säger du Matilda?
Resten av folket tog sig från Kattas place och gav sig ner till hamnen, lagom till väldigt sena Vincent. Och lagom tills dess kom regnet och öltälten blev genast överfulla, blev man inte blöt av det som kom från himlen så kom det från någons spillda öl.

Louise fann sin hjärtevän, and she looked very thrilled to se both him and Viktor. (We talked a lot of english during the night) Jennifer och Matilda stod som förstelnade med mobilerna i händerna och sina rosa tröjor och Malin fann folk från hennes älsklings stad stockholm, dem hängde hon och jag med runt om på offshore området och slutade med att hoppa i takt till Fake, och vår föredetta musiklärare i kilt på scenen. Det blev en del törstsläckande drycker under den tiden och till och med lite för mycket, men så kom Albin den nyblivne 19åringen väldigt lägligt och fick en öl i sen födelsedagspresent. Haha.

Tack tjejer, tack för en otrolig kväll. Och tack killar(läs: Pontus & John) för sällskapet innan turen hemmåt.
2008-07-13 @ 15:05:07 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (1) Trackbacks ()


"Strunta i födelsedagar och högtider, vad är det för struntprat?"

Min mamma blev nog lite orolig där för en stund. Hon räknar ner, och nu är det färre dagar än vad vad hon har fingrar på en hand kvar till hon firar sin dag. Och att min krönika om högtidsdagar och köppress kom precis innan hennes födelsedag fick väl hjärtat på mor min att slå dubbelt. Men jag(Läs: Louise) har ju redan kommit på vad hon ska få för något. Måste bara införskaffas också.


(klicka på bilden för större upplösning)
2008-07-13 @ 13:32:20 Permalink I rampljuset Kommentarer (0) Trackbacks ()


No matter what I do.

Hör och häpna: Jag har städat. Jag har städat hela mitt rum, med dammsugning, rensning, bäddning och damning! Gav mamma en mild hjärtinfarkt och mig själv friskluft att andas.

Därför bjuder jag på gammal men go musik:


Det är nåt skit i början, men sen kommer den rediga nostalgin.

Påtal om musik, skriv några av dina favoritlåtar i kommentarsfältet! :)

2008-07-11 @ 16:22:03 Permalink Musik & Videos Kommentarer (0) Trackbacks ()


Finally.

För jag har

SEMESTER!


2008-07-11 @ 13:17:24 Permalink Fotografier - Natur Kommentarer (1) Trackbacks ()


Blondie,


Vilken pärla!

(Hon till höger dvs.)
Tack för att du lyser upp den dystra och negativa
tillvaron på Dynamiten för mig. ;)
2008-07-10 @ 20:35:32 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (0) Trackbacks ()


Förödmjukande gester som ruinerar.

Jag är pank. 81.50 kronor är saldot på mitt kära bankkonto just nu. Jag sa något om att spara. Hade en tanke om att spara men denna månad fuckade det upp sig totalt. Tur man hade lite sparade pengar.

Det hela började under mina sjuka dagar i helgen då jag fick för mig att jag ville bli ljushårig, eller i alla fall ljushårigare. Och jag köpte avfärgning, vilket under söndagkvällen resulterade i leopardfärgat/brandfärgat hår.
(Inte riktigt så extremt, men ljusgult/oranget och delvis ljusare/mörkare fläckar
)
Så på min sjuka(jag var FAKTISKT sjuk på RIKTIGT, lägligt nog) måndag blev det en tripp till Maxi för att köpa färg igen. Ännu mera pengar var snart slängda i sjön, när detta enbart gav mig en jämn orange/gul färgton i håret istället för fläckarna. Och då blev även tisdagen en sväng till affären. Och detta gav mig tråkigt, ljusbrunt/grått hår men neutralt, och så får det vara ett tag till, tills jag vågar mig på några nya försök.
Efter denna ruinering måste jag vänta tills jag fått både lön och mindre slitet hår igen. ^^ Men jag har nog aldrig skämts så mycket över att gå på stan som dessa dagar bland hårfärgshyllorna.

Sen kom jag ju på att mammas födelsedag är om bara 7 dagar, och hon påminde mig glatt imorse. Bara att hon inte har önskat sig något(ingenting vettigt i alla fall.) Men min blondie(Louise) kom på en superbra ide åt mig! :D (Något ska man väl ha för att hon går natur liksom)

Och sen har jag lagt två andra ordrar som kom upp i rätt höga summor också. Men dem är hemliga tills vidare i alla fall.

Så vill ni bli av med pengar kan ni antingen göra som mig, eller ge mig alla era pengar så jag slipper vara pank! Jag som hade tänkt be Jullan hjälpa mig med mitt hår till helgen, men det blev la ingenting med det utan pengar.

Lönen kommer i alla fall nästa fredag, thank god for that.
2008-07-10 @ 20:23:09 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Godis är inte mat, right?

Haha! För 45kronor plus frakt på plus 40 kronor kan man få en Bacon bar hemskickad till din brevlåda. Jag är frestad, men frakten verkar lurig. Man verkar inte få veta hur mycket man ska betala i frakt för denna lilla chokladkaka på okänt antal gram.
BaconChokladen och många andra skumma chokladmixer finns här.
2008-07-07 @ 15:22:08 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Veka vingar.


Nu börjar mitt sparande tror jag. Jag ska ge upp mycket jag vill ha nu i sommar och höst för att spara pengarna och kunna dra härifrån så fort mina vingar bär mig.

Jag såg RR-talkshow medans jag gjorde orsak till att bråka med mor min, och Nigella var där(hon som lagar massa mat som ser äckligt gott ut.) Och hon tipsade om Choklad med bacon(!!!) i. Jag höll på att ramla ur sängen, jag måste försöka få mina händer på ett paket med sån.

Såg Mom at sixteen igår som sagt. Baserat på en verklig historia. Om jag blir lärare någon gång i framtiden så ligger den och Freedom writers på top fem hitills som jag ska visa för mina elever. En sån där fatta-grejen-filmen. Jag gillar dem!

Får väl se om jag reder ut saken med mor min ikväll.

(Lekte lite med en gammal bild i Photoshop, vääääldigt avancerat -
not.)
2008-07-07 @ 13:33:21 Permalink Film & Serier Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min garderob är redo för påfyllning.

Min mamma kallar mig galen. Men nu har jag införskaffat tio nya vanliga galgar, och fyra nya kjol/byxgalgar samt lampor till min garderobsbelysning - så nu kan mina internetshoppade plagg snart dyka upp! Köpte också två skrik-gröna örngott och ett vitt påslakan. Måste seriöst vara min förtjänst att dem har vita/blå/gröna ("Blåsippa") påslakan som nyheter nu. Sist jag var där frågade jag nämnligen efter det, men det fanns inga. Och nu finns vita påslakan även i min ägo. Wii.

Min pappa kallar mig sjuk.
Jag snörvlar, men jag försöker undvika det för var gång jag drar in snoret(ja, tänk va äckligt) så känns det som ögonen följer med in i hjärnan också. Huvudet har ett eget disco, och jag får inte bestämma någonting själv. Valet jag står inför imorgon bitti vid fem om jag ska gå till jobbet eller inte, det är nog inte svårare än för någon annan som får välja mellan att ligga kvar i sängen eller gå upp och lyfta lite gröna lock på Dynamiten. Gissa tre gånger. Men det är pengarna som drar, så jag får la se.

Jag tror det händer grejer i veckan, vad får ni se då. Mohaha.

En halvtimma kvar till chips och Mom at sixteen på femman, står jag emot att skära bort detta eländiga huvud innan dess tro?
2008-07-06 @ 19:32:04 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


How to ... (del 2)


Hugg av halsen och ge mig en bantningskur. Idag känner jag mig ungefär som en knubbsäl. Lika rund och fet, kanske inte lika söt. Min hals känns som den vore bättre avskuren och min näsa gör ingen nytta alls, eftersom den tvingar mig andas genom munnen. Att det sen är en kraftansträngning som gör ont så in i helvete bara att svälja, det är som grädden på moset. Men att vara sjuk ger en många möjligheter.

(Bilden är från http://media.www.fairfieldmirror.com)

Man får sova länge.
Kanske många får göra i vilket fall som helst, men mina päron har någon dum policy om att man borde ta vara på dagen och gå upp innan tio, med undantag för när man är sjuk.

Man slipper.
Städa mitt rum har jag väl gjort lite grann idag ändå, men så fort någon nämner något jobbigt så hostar man och ger dem hundögonen och hoppas på lite medlidande. Det funkar faktiskt.

Inget dåligt samvete.
Man får inte dåligt samvete över att man inte är ute, om det hade varit bra väder... nu regnar det ju. Men jag har inte heller dåligt samvete över att sitta i mer än 6 timmar i streck och kolla på tv.

Massa medlidande.
Brukar jag få i utbetalning i form av godis eller tjänster. Har inte utnyttjat det till fullo än dock, bara bett dem köpa polarmackor och houng, inte för att jag var sugen på det, mera för att det skulle behövas i vilket fall som.

Men senare drar vi iväg i vår lilla bil till Kalmarstaden tror jag bestämt.
En söndag, ja! Men det blir väl mest IKEA.
Krya på er!
2008-07-06 @ 11:13:40 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Låten som är vår, låten som är du.

Första gången han skickade låten till mig, det var länge sen.
Men ända sen dess och fortfarande stämmer den så bra in på honom.

Tack för att du finns älskling.


(Själva videon är oväsentlig, just press play)

You make me breakfast in bed, when I'm mixed up in my head.
You wake me with a kiss, I could get used to this.

You think I look the best, when my hair is a mess.
I can't believe you exist, I could get used to this.

Because I know you're too good to be true
I must have done something good to meet you

'Cause you(I) wrote my(your) name across your(my) hand
When I freak you understand. There is not a thing you miss.
And I could get used to this.

I'm feeling it comin' over me with you it all comes naturally
Lost the reflex to resist, and I could get used to this.

You love the songs I (wish I) write (wrote), you like the movies I like
There must be some kind of twist but I could get used to this.

Because you listen to me when I'm depressed,
it doesn't seem to make you like me less


If there's a dark side to you I haven't seen it
Every good thing you do feels like you mean it
2008-07-06 @ 10:47:24 Permalink Musik & Videos Kommentarer (0) Trackbacks ()


Love Note.

Hade jag haft en kamera imorse när jag vaknade så hade ni sett nybakta scones i solen på balkongen och varmt välgörande(för min krassliga hals) te som min älskling bakat och dukat fram åt oss innan jag ens slagit upp ögonen. Ni hade också sett den söta lilla lapp som låg på min tallrik brevid dessa underbara scones. Allt tackvare att jag har en underbar pojkvän. Och hade ni sett allt detta så hade ni förstått en liten, ynka del av varför jag älskar honom så mycket som jag faktiskt gör. Min käraste Kim.

(Han har inte klippt ut något missbildat äpple - notislapparna ser ut så. Och jag var slarvig med photoshopandet. Haha.)
2008-07-05 @ 19:42:07 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gårdagens outfit. .. .. (punkt, punkt)
haha
, gårdagens outfit. Den passade bra när man stod ute i solen och lyfte lådor. Så vill ni se mig och Anh styrketräna med musik på högsta volym. Så är vi på baksidan längst mot kbg.

Det är nog förövrigt en av de få outfit-bilder ni får av mig.

YEAY! Det är ToyotaTimma ikväll.
Tack för den Pontus.
Men nu blir det en glass på älsklings lunchrast innan jag drar till jobbet igen.
2008-07-03 @ 13:31:28 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ännu en krönika.

Två saker, jag tycker det var lite små kul att dem stavade Fridah med H första gången dem publicerade en krönika av mig, och andra gången stavar dem utan H. Får väl se vad det blir nästa gång. ^^
Den andra saken, repotaget dem hade samtidigt som min krönika var om Oskarshamn by night. EN ONSDAG! Det finns halvdålig med folk en fredag/lördag, och så kommer dem och ska röja stan på en Onsdag. Ojnevojne.

Här är i alla fall min krönika som publicerades i lördags.
Jullan har inte nyheterna och vill läsa den, so here you go.

(klicka på bilden för större upplösning)
2008-07-03 @ 12:18:39 Permalink I rampljuset Kommentarer (1) Trackbacks ()


Låten som spelas på repeat just nu ..Jag blir så glad av den.
2008-07-02 @ 13:46:28 Permalink Musik & Videos Kommentarer (1) Trackbacks ()


In mother's garden.

2008-07-02 @ 13:38:26 Permalink Fotografier - Natur Kommentarer (2) Trackbacks ()


Den optimala helgen,

Helgen var perfekt om jag får säga det själv. Trots småmissar här och var. Det var en bra blandning av älskling, film, vänner och deras vänner, fest, släkt och familj och uppe på det vila också.
Det kändes helt enkelt optimalt, men å andra sidan var det nästan som en långhelg också, det inte bara kändes som en dag extra. Slutade ju vid ett tiden på fredagen, och började inte förrens vid tre på måndagen, så ungefär en dag vunnen. Det blev lite hastigt med älsket mitt, men jag vaknade upp till frukost på sängen innan han försvann med arbetskläder på, ut genom dörren i lördagsmorse.

Och att få jobba med Anh, det är guldvärt. Hon är verkligen strålande den tösen, gör det värt att gå dit och lyfta lådor varje dag i fyra veckor. (tyvärr är detta henne sista vecka, och jag har en kvar men nästa är dag och blir väl lindrigare trots allt.) Sen att vi fått jobbet ute på baksidan i eftermiddagssolen gör inte heller fel. Tyvärr tar den inte så mycket, så vi förblir blekisar.

Matlådan är nästan klar. Pastan kokad, Baconet stekt, Salladen och grönsakerna hackade och melonen delad. Ska bara läggas ner i samma låda och packas ned med lite bestick.

Snart bär det av mot jobbet, igen.
2008-07-02 @ 12:00:02 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0