Dagens bästa ögonblick

Snart lite middag med två söta flickebarn på Cecil. Ska bara berätta dagens bästa först. Två tjejer från något av de baltiska länderna(?) var och besökte Sabina i skolan idag. Första lektionen hade vi naturkunskap, och när Pontus ramlade in lite sent, kunde en av dessa tjejer inte sluta stirra på honom och följde honom med blicken tills han satt sig, då vände hon sig om och viskade och fnissade med sin kompis, och två sekunder senare stirrade båda två på honom och fnissade.
MEN! Det tar inte stopp där, för senare står vi vid skåpen och både jag och Pontus märker att dem tar kort på oss, och när jag vänder mig om har hon kameran lite osmidigt(ett försök till att vara smidig) gömd men med blixt på riktad mot Pontus och vi blev väl inte överraskade när dem senare ville ta en bild med oss... eller med Pontus.


Nu börjar sommaren närma sig, jag gillar't!


Tingeling!
2009-04-27 @ 18:35:09 Permalink Flickan med H Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vuxenpoängen maxad med detta inlägg.

Det börjar kännas på allvar. Allt letande efter bostad, ansökningar till högskolor och mina två nästan helt fulla flyttkartonger ger verkligen känslan av att stegen närmar sig vuxenlivet. Jag har börjat tänka i såna tankar, och med såna tankar menar jag oss, och vad vi kan komma behöva till vårt hem, istället för vad jag vill ha just nu.
Jag ser både med nyfikenhet och rädsla på det som ligger framför mig. Lämna allt ska både bli skönt och vemodigt. Men jag hoppas att balen, studenten och sommaren blir riktigt lyckad, för det är trots allt det som ska bockas av i to-do-listan innan det blir höst och allvaret börjar.


Jomen, det är väl vackert, inte sant?


Jag blev kär i en lägenhet idag. Ganska illa, då jag inte borde bli kär i något som jag med störst sannorlikhet inte kommer att få tillgång till. Man får nog vara glad för det man får. Och det ska jag vara.
Men precis som Lucia skrev:  Det känns att man börjar bli vuxen och jag gillar det.
2009-04-26 @ 21:43:02 Permalink Inredning Kommentarer (2) Trackbacks ()


Helgens äventyr

Föräldrarfritt och syskonfritt hemma hos Mr.Kimball innebar en kväll med cluedo(vilket Kim oförvånadsvärt nog vann, mat och rabarberpaj tillsammans med Simon och Julia. Kim och jag köpte alldeles för lite för förmycket pengar, eller hur man nu ska se det. Dyrt vare.

Jag har i stortsett fyllt i varenda intresseanmälan av bostäder som finns över den stora vida webben. Och det är några stycken, jag hoppas verkligen att vi får något, och att han kommer in på något av det han önskar och har sökt. Vore verkligen great!
2009-04-26 @ 21:15:06 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


en helt vanlig fredag?

Mor min går i mina fotspår och försöker kränga stolsdynor till utemöblerna på blocket. Hon har frågat två ggr redan, ifall det är någon som är intresserad. Men det är fortfarande bara 4 timmar sen vi skapade annonsen och förmodligen 2 timmar sen den laddades upp på hemsidan. Tålamod? Inte det minsta.

En rätt värdelös dag, som slutade som rätt värdefull tillslut. Två lektioner, varav en jag visste att jag inte behövde gå på, men så var den andra också inställd. Meddelandet om detta kom dock inte förrens vi nästan var framme vid skolan...Yeaay! Tänkte göra lite filmkunskap istället, men det hade inte Stefan lust med. Så det blev solning, solning, skolmat och sen glass med jullan, Malun och pontus istället. Vi ockuperade gungan vid ankdammen och kollade på småbarn(hur pedofiliskt det än må låta..)

Sen en tripp till björnhult. Länge sen man låg på den altanen och tittade ut över sjön och pratade av sig. Saknade saft, annars var det väldigt trevligt bland flugor, möglig paprikakrydda och färsk vetelängd i sällskap av Jullan. Johodå, jag trivdes rätt bra.

Nu ska jag bädda ner mig, och sova lite.
Godnatten!
2009-04-24 @ 22:56:54 Permalink Flickan med H Kommentarer (2) Trackbacks ()


Torsdagar som dessa.

Torsdagar är sköna att vara hemma på av någon konstig anledning. Men idag behövdes det. Dåligt med sömn och när jag väl vaknade kände jag mig, sjuk, fast jag inte hade feber eller något. Lurigt vare.


Jag lever på chocolate cheezecake muffins.

Nya avsnitt av Gossip girl är ute, och jag håller på att ta igen de jag har missat sedan innan. Med andra ord, min svenska argumentation är klar, så jag fååår ta mig lite ledig tid framför tvn.

Dessutom har jag fått ihop 900 spänn idag på att sälja min cykel, det kändes inte fy skam. Glad att dem tog budet först, eftersom några andra budade efter och sa att dem ville ge en femhundring. Men ibland ska man ha flyt också.
2009-04-23 @ 19:18:42 Permalink Flickan med H Kommentarer (3) Trackbacks ()


Malin tog sitt liv för mig..

Och glad blev jag idag med när vi fick tillbaka filosofiproven, äntligen når jag upp. Bara sista tampen, så kanske det blir två stora MVG i slutet också. Det hoppas jag.

Presenterat Samhälle med Emma och Amanda idag, det var trevligt. Så nu vet de små åttorna på kbg allt om Samhälle och dess inriktningar, det såg i alla fall pratglada Åke Nilsson till. Och Malin oftade sig för mina kort idag, hon fick spela död på en bår, så att jag fick henne se ut som ett lik.  Bilderna kommer en annan dag!
2009-04-21 @ 13:57:07 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


ÄNTLIGEN!

mm.. fika. Äntligen lite fika på fotografisk bild igen. Jag är klar med allt, det känns jävligt skönt, och ett STORT glädjeskrik:JAG FICK MVG PÅ PSYKOLOGIPROVET !
2009-04-20 @ 13:21:27 Permalink Flickan med H Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fräscht.

Ny design på bloggen. Kände att jag behövde en fräsch start på våren. Och jävlar vad det kommer hända saker nu, i sommar och till hösten. Det ser jag fram emot. Och jag vet att Mican gör det med. Studentpepp09, det borde egentligen vara ett ord i svenska akademins ordlista. Helt klart. ;D En snabb dusch nu minsann.

Men som vanligt, säg till om det är något som ser skumt ut, mot vad det gör för mig på bilden till vänster. Så ska jag försöka åtgärda det. Tackar!
2009-04-19 @ 20:39:48 Permalink Bloggdesign Kommentarer (3) Trackbacks ()


Världens pinsammaste film.

Spring Lola såg jag på filmkunskapen redan innan lovet. Sett den förut, något jag kom på en bit in i filmen. Men jag kom inte ihåg hur det slutade, som tur var. (Hatar att se filmer man redan vet allt om... förutom riktigt bra sådana) Vi på vallhalla fick se den i aulan minns jag. Vet inte varför. Det är i alla fall en udda film. Allt spolas baklänges, eller vad det nu var Stefan hade kommit fram till efter att ha sett den ungefär 1000 gånger. Själv tycker jag den är udda, men helt okej. En tjej som springer genom hela filmen: Lola (logiskt nog, då filmen heter spring Lola). Och det hela handlar om konsekvenserna av våra val. Om man väljer att göra så, kanske tajmingen slår fel med något annat och gör man på ett annat sätt kanske det går alldeles utmärkt. Ödet, eller tur, det är frågan? Dem ska skaffa fram pengar, mycket pengar på 20 minuter, och under filmens gång spelas det upp lite alternativa slut. Tysk film, och inget jag skulle rekommendera så. Men den är inte dålig.Fatzo,
sjukt pinsam film. Min pappa älskar att se mig krypa ur skinnet för att jag skäms sådant för andra människors beteende. Den här filmen slog alla filmer i pinsamhet, gånger tio. En kille som sitter hemma, runkar och dricker öl. Kollar efter snygga tjejer i matbutiken, och är allmänt äcklig. Tills hans föräldrar bestämmer sig för att hyra ut ett rum i deras sons lägenhet.. och en svensk tjej ska bo med denna norska snuskhummer. Han är inte bara snuskig, han saknar också självförtroende och stil. Jag vet inte vad jag ska säga, jag hade kul åt honom. Men samtidigt så kunde jag knappt kolla vissa stunder, för han var så jävulskt pinsam!
2009-04-19 @ 20:32:58 Permalink Film & Serier Kommentarer (1) Trackbacks ()


Humöret går uppåt - solsting?


foto: jag | Motiv: Gårdagens bak: kokosbollar.

Åt upp de sista kokosbollarna i solen idag. Gårdagens bak. Smaskens. Så nu är jag allt lite röd om nosen.

Min cykel är ute på blocket
, (säg till om ni är intresserade - en gammal svart damcykel) äntligen! Jag har deklarerat och kommit fram till att sommaren kommer att gå runt, trots saknaden av studiebidrag. Har också kommit fram till att 350 kronor tyg kan bli 4 användbara plagg, det ska jag se till i alla fall!

Gjort ett fynd värt att snacka om (som reklamen för Tradera lyder), och faktiskt mitt första. Perfekt, tro att eller ej. Men det är att förstöra om man berättar för hela världen att just de är det som är tradera-fyndet. Den är finare om man inte vet. ;D

2009-04-16 @ 23:43:28 Permalink Fotografier - Ting Kommentarer (2) Trackbacks ()


Förtur till Nelly.se-rean!

Jag ska snart iväg och fixa det där förbaskade fotot till körkortet! ;D Men jag såg att Nelly snart börjar sin rea, och fick erbjudande via mejlen att tipsa om en kod som gör att man får förtur in på REAN, och här kommer det.Om ni klickar på länken, sen på rea i nellymenyn och använder koden: TDSALE, så får ni precis som Nelly medlemmar tillgång till rean innan alla andra. Synd att jag själv inte har pengar att shoppa för!
2009-04-16 @ 11:02:03 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mm.. glass!

Oh, jag är sugen på nya Ben and Jerrys(finns ju en till dessutom)!


Hittade förövrigt en riktigt bra sida, inte lika bökiga och tråkiga som gratiskläder och allt vad de heter.
Jag siktar in mig på presentkort nu i snåla tider, det hade inte suttit fel. :) Hoppas på ett presentkort till Hm tills på lördag kanske är lite naivt, men ändå.. Om du också känner för att samla ihop till presentkort så klicka här.
2009-04-15 @ 16:55:55 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bring me sunshine

Ingenting känns nytt längre. Jag tror jag är vilse.
Lite sol, och skissande borde göra upp för det. Hoppas jag.
2009-04-15 @ 12:09:11 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sookie Stackhouse is back!

Oboy, Oboy, Oboy, Oboy, Oboy!

Den 14 juni är det tillbaka, mitt älskade TRUE BLOOD!
Nu är jag glad.
2009-04-14 @ 19:58:49 Permalink Film & Serier Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hur ser man ut - e g e n t l i g e n - ?

Testar drinkar i min ensamhet. Hade velat köra runt i pappas bil ikväll. Hade i alla fall inte varit ensamt. Jag har skrivit recept nästintill hela dagen. Börjar fundera på om Våfflor verkligen är ett ord, och hur fult det inte är om det då är så. Våff-lor liksom?! Redigerat massa bilder, och funderat över om man ser ut som man ser ut på kort, eller om man ser ut som man ser ut i spegeln? Vem vet.

Kvällssvammel. Medicin: lite mer Breaking Bad kanske? Det börjar bli intressant.
2009-04-13 @ 22:05:39 Permalink Flickan med H Kommentarer (3) Trackbacks ()


Nyfunnet i serietorkan..


(bildkälla)

Breaking Bad, nu blir det ännu ett avsnitt. Jag som trodde det handlade om en kvinnlig lärare som bröt sig loss och blev kriminell, men det är en patetisk manlig kemi-lärare i sina nyfyllda 50 år som gört. Låter ju fortfarande inte dåligt dock?

Såg ett avsnitt av Chuck igår som David älskar så mycket, gick på 6:an någon gång i gårkväll(?). Men det däremot tyckte jag inte alls var värt namnet. Blä, det hela var billigt. Billig story, billiga effekter, billiga skådisar. Nej, inte i min smak.

Jag saknar desperate Housewives & True blood!
2009-04-13 @ 19:32:01 Permalink Film & Serier Kommentarer (0) Trackbacks ()


I had a dream..

Det känns lite som att jag står själv. Vilket värderstreck jag än vänder mig åt så finns det ingen där. Jag hade en dröm i natt, en dröm om att jag höll i det lenaste, sötaste och mest bedårande. En dröm om hur jag inte kunde inse, men att det varma lilla knytet som låg i mina händer faktiskt fanns där, att det var mitt. Det kändes så verkligt, för att jag just i drömmen inte ville ta det till mig att det verkligen var sant. Och när jag vaknade hade jag fortfarande ingen. Fortfarande ingen bedårande, söt och otroligt mjuk liten lillasyster i mina armar. Men min dröm hade inget att göra med att det känns som jag står själv, den kom på köpet. Eller kanske för att.

Det är en djungel att försöka vara sig själv, men att ändå försöka anpassa sig för att ha någon att uppskatta, någon att uppskattas utav...

2009-04-13 @ 16:38:38 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


& så var det hela över igen..

Det är annandag påsk, men påsken är över. Enligt min mamma. Påskpyntet har plockats ner(inte ännu allt men på god väg) och snart kommer väl midsommargrejerna fram? Och ja, jag saknar redan påsken. Men framför allt mitt påskägg fullt av godis, det tog slut alldeles för fort. Men fint var det.

2009-04-13 @ 16:23:19 Permalink Fotografier - Ting Kommentarer (0) Trackbacks ()


YES! Äntligen lite pengar...


(Skrämdump från hotmail: klicka för att förstora)

Ja, jag må vara desperat efter pengar.. men det finns en gräns. Jag har nog inte större chans att få pengar på trisslotter, som brukar vara lockbetet, men jag kan i alla fall få tro det en stund?
2009-04-12 @ 22:53:21 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bildregn: UFmässan 2009

Får väl börja med att säga; Better late then never!

Vår genuint vacka monter.Malin gick inte miste om chansen att vinna kexchoklad i vår frågesport.


Två till som var sugna på kexchoklad.
Hannas gissning på hur mycket snö vi hade i montern,
 var förmodligen dagens höjdpunkt!


En av artisterna på pausunderhållningen.

Och några av de andra UF-montrarna på mässan;


Tiger och Viktor i sin Fotbollsmonter.


Jag frågade Josef hur det gick för dem,
och han fick konstiga rynkor i ansiktet,
kanske gick det bättre för Amanda?


Jansa med kollega i deras vintage monter.


Rivalerna. Ärkefienden. (A.k.a. Konkurrenterna)


Linnea och Sofia sålde kokböcker - BAKA KAKA.


Sanne & Martina häckade runt sin egen monter Frallexpressen UF.


Random UF-företag som sålde smycken.

Ja, det var en fullspäckad dag, med blod, svett och tårar skulle man kunna säga.
Men vi fixade det - med jobb och jobb och jobb!
2009-04-12 @ 22:14:37 Permalink Fotografier - Blandat Kommentarer (0) Trackbacks ()


JulietteFoto: jag | Modell: Julia
Jag hade fotosession med Julia för ett par dagar sen, vilket jag helt glömt bort att redigera mer än de bilder jag använde till uppgifterna på fotokursen, men här är två av dem.
2009-04-12 @ 13:35:10 Permalink Fotografier - Porträtt Kommentarer (2) Trackbacks ()


En kväll på stan

Ännu en skön helg förbi. Idag är suget på vätska väldigt stort, men inte mer än så. Skönt. Tack för en trevlig kväll igår! Mycket blandat folk genom hela natten. Nu har jag sett Putte gå i högklackat och fått höra att jag förmooodligen inte är från stan ett par gånger. Den röda sprayfärgen var uppskattad i alla fall(så länge Hampus hade den i sin ägo, sen blev han hel rosa..)Men lite rosa i håret och nån macka senare bar det hemåt.
2009-04-12 @ 13:12:18 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (1) Trackbacks ()


Första, enda och sista gången.

Bara man följer gatan ner till Konsum så märker man att det är vår, att det är påsk. Solen skiner, fåglarna kvittrar och en del blommor har faktiskt slagit ut. Men att det är påsk märks inte bara på alla färgade fjädrar som hänger i träden på folksträdgårdar, utan också på alla små halvmeters figurer som går klädda i sjal och fräknar. Påskkärringar, det bara kryllar av dem.

Ett psykologiprov mindre bakom hjärnbalken. Det läskiga med det här provet är att det verkligen kändes som att jag kunde allt innan, men ändå som att jag inte hade pluggat tillräckligt mycket för att kunna allt. Men så kom frågorna, och det kändes även när jag lämnat in provet som om jag kunde allt - första enda och sista gången som jag känner så på Mikaels prov? Ska se att när jag fått tillbaka det så har det gått åt helvete i alla fall.
2009-04-09 @ 18:14:00 Permalink Flickan med H Kommentarer (2) Trackbacks ()


Blä.

Ruggit trött nu de senaste veckorna. Skulle kunna somna med bums. Texten i psykologiboken bara flyter ihop och efter ett tag vet jag inte ens vad stycket jag läser handlar om. Somnade i solen tidigare idag. Fortfarande trött dock. Positivt är dock att jag inte haft ont (ta i trä) i ryggen på länge.

Nu har jag mig ett sommarjobb. Men är öppen för mera! skulle vilja ha något litet i någon kiosk eller liknande. Bara några pass mitt på dagen. Hade varit toppen, förslag?

Oinspirerad.
2009-04-07 @ 20:29:51 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mycket

Oj, lång vecka och jag är segare än segast på att uppdatera. Umgåtts med min kusin och Adam en del, och pluggat näst intill resten av min fritid. Nationella i svenska, både muntlligt och skriftligt. Men det är äntligen helg, och ledighet.

Gutt med sol, avundas inte min stackars Anna uppe i Umeå, där hon sitter med sin fyrgradiga värme och ser snön ligga kvar på backen. USCH och fy.

Noll insperation till att skriva, syr och fixar med annat mycket hellre.
2009-04-04 @ 17:06:32 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0