Underbar höst.

Sprungit runt lite i centrum och letat kjol, blusar och svarta byxor. De enda som fattas efter dagens virrande bland kläder och skor är plural på blus och kanske en röd prislapp på ett par underbart fina skor jag såg och testade inne på Håkansson's. Ska dit på Torsdag igen och testa en storlek större...

Det verkar inte som jag är ensam om att ha problem med dialekten. Skåningar är det överallt, och det var jag väl införstådd med när jag flyttade hit. Deras dialekt är ganska rolig att lyssna på och de låter härligt. Men än har jag inte tagit efter den. Men jag tror jag hört fler "va?/Va' sao do?/Orsekta?"(givetvis med skånska böjningar av bokstäverna) än vad jag har sagt "Va?/Va sa du?" idag med min småländska stämma.
Eller så pratar jag bara väldigt tyst. Kanske.Påtal om shopping, lika förälskad nu som för en vecka sen när jag köpte den. Min underbart mysiga poncho. Min höst kommer bli underbar, boendes i detta vackra tygstycke.
2009-08-25 @ 16:55:22 Permalink I garderoben Kommentarer (1) Trackbacks ()


Oh en webcam!Jävlar vad det rullar på nu. Tror jag har haft ungefär en ledig, lugn dag sen jag flyttade till Helsingborg. Vi har monterat saker hit och dit. Lagat mat och utforskat staden och nu när andra grejer börjar sätta igång så lär jag väl inte heller få någon lugn stund direkt. Haha, men jag ska inte klaga.

Jag kom ju på att jag har inbyggd webcam i min kära HP.

2009-08-25 @ 16:45:14 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Some music for your ears.


You're the pills that take away my pain.
You're the only thing I like about me.

Underbar låt.
Staind - tangled up in you.

2009-08-24 @ 19:43:32 Permalink Musik & Videos Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det här med träning

Jag tänkte att jag skulle få upp konditionen av att bära flyttlådor och montera möbler och allt vad en flytt innebär. Men jag har ganska nydligen insett att jag kommer komma i toppform av att bo här i sig. 4 trappor upp och ner minst en gång varje dag, dvs 108 trappsteg och sen att bo i skånes förmodligen backigaste stad, det kommer ge mig kondis om något.

När jag väl fått upp den konditionen kanske jag skulle satsa på friskis och svettis? Men vi tar en sak i taget.
2009-08-24 @ 16:29:34 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett billigare alternativ.Älskling och jag har slappar dag och ändå har jag gjort mer än jag borde på en slappar dag. Ikväll blir det Le Parkour free run competition vid kärnan! Ser vi fram emot.
2009-08-22 @ 16:57:59 Permalink Fotografier - Porträtt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Välkommen till familjen IKEA.


Och vi fann en badrumshylla som passade perfekt i vårt tomma badrumshörn. En MOLGER(399kr) att joina den stora IKEA-familjen vår lägenhet än så länge består av. Men en soffa från LIVING är beställd och beräknas flytta in här i oktober någon gång.

En annan glad nyhet är att jag gick vidare till steg två från jobb-intervjuen jag var på i tisdags. Några gallringar kvar men jag kanske kommer bli försäljare. (men det var ju för himla synd att det inte var telefonförsäljare, jag som hade velat ringa upp folk och presentera mig som Micaela Andersson från Oskarshamn bara för att jävlas..)2009-08-22 @ 13:49:27 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (2) Trackbacks ()


Lappland har flyttat hem till vårt kök.Våra vackra kökstolar. Fyra stycken av denna kvalifikasort för 49 kronor styck. Jag klagade då inte.
Stolarna heter JOKKMOKK och kostar egentligen 899kr tillsammans med tillhörande bord.
Även detta från IKEA.
2009-08-20 @ 00:37:50 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ordning och reda, ialf i hallen.För vi har nu mera rena golv och en vacker skohylla i vår hall.
Närmare bestämt en PORTIS för 199kr från IKEA.
2009-08-20 @ 00:32:03 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (0) Trackbacks ()


I heart IKEA

Jag älskar ikea. Vi var där igår i X antal timmar visserligen och jag var kolossalt trött när vi kom fram till kassorna. Vi besökte Ikea i Väla Centrum, världens minsta IKEA(utan att överdriva - de är faktiskt världens minsta!).

Vi fann två klappstolar som går att fälla ihop för 59 kronor som vi tänkte köpa att ha som köksstolar tills vi funnit något bättre. Men så ringer mamma och Helen från fyndhörnan där de har hittat 4 gedigna trästolar för 49 kronor styck. Vilket kap! Till och med billigare än de fula klappstolarna vi först tänkte köpa.

Det återstår att hitta badrumsskåp med speglar på insidan som inte kostar allt för mycket och köpa en slagborr för att få upp allt på dessa 20cm tjocka betong väggar som lyfter upp vår ståtliga lägenhet.

Kim har redan, och på måndag är det min tur att flytta. Jag längtar!
2009-08-14 @ 13:32:34 Permalink Inredning Kommentarer (2) Trackbacks ()


På 75 kvadratmeter.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Här kommer bilder på Kims och min nya lägenhet. Körde ner på onsdagen med två bilsläp och 5 man att bära in alla flyttkartonger i vår stora tvåa. 54 trappsteg upp och ner har vi sprunigt säkert 10 gånger var med kartonger och möbler. Men nu står allt där uppe i alla fall. Jag ville inte åka till Oskarshamn igen, jag ville stanna vara där och pula och fixa med allt. Med mitt eget.


Frigge beundrar vår fina utsikt från vardagsrums föntret.


Köket med den eländiga micron som vi inte vet vart vi ska ställa.


Hall och datorrum från grodperspektiv.Sovrummet med obäddade sängar och flyttkartonger.


Frigge och Kim försöker få igång internet.
2009-08-14 @ 13:25:17 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (7) Trackbacks ()


Frukost på stan.


En härlig frukost på Nilssons konditori med min underbara Anh.
Massa prat om allt och ingenting.
Thailand, pojkvänner, flytta hemifrån och jobb.
Trivsel på hög nivå.
2009-08-11 @ 21:06:55 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (0) Trackbacks ()


Remake Malun.

Då var det Malins tur att få sin blogg omgjord. Och jag är ganska nöjd med headern, men det är väl för att Leo är så fruktansvärt söt att det bara inte går att misslyckas.. och sen ha en moster och svåger som är minst lika söta tillsammans gör ju inte saken bättre. Ja. Hursomhelst här är resultatet. Ris och ros? (klicka för större upplösning av bilden)
2009-08-11 @ 21:00:01 Permalink Bloggdesign Kommentarer (0) Trackbacks ()


Världens sämsta tvprogram.

Kristallen går av staplen snart(prisutdelning för sveriges bästa tvprogram..) Det borde finnas ett för världens sämsta och jag skulle utan tvekan rösta på alla dessa "ring in och vinn". Idag är nog det mest patetiska jag sett, "Ordröran". Hon som pratar idag har redan gått förbi tiden man hade på sig att gissa, men ingen har ringt. Och hon har lovat att hålla käften tills någon ringde, men misslyckats(konstigt?) hon höjer vinstgränsen, men ingen ringer... programtiden är snart slut och ingen ringer. Pinsamt!

Om det fanns en prisutdelning för sveriges sämsta tvprogram skulle jag nominerar Ordröran. Tycker ni om såna där program? skulle ni göra som jag ifall det fanns en sån prisutdelning?
2009-08-04 @ 11:01:51 Permalink Flickan med H Kommentarer (4) Trackbacks ()


en kärleksförklaring.

Jag har en vän. En riktigt fin sådan dessutom. Vi har inte varit så nära varandra som vi är nu, men det har kommit och gått i perioder, endå har vi alltid vetat vart vi har varandra och funnits där för varandra under snart 13 år. Jag ska inte rabbla upp hur mycket hon betyder för mig och varför, för det hoppas jag verkligen och tror att hon redan vet.

Men jag vill dock säga att jag kommer alltid finnas här för dig. Du kan alltid ringa, oavsett klockslag och jag ska svara. Du är alltid inbjuden och välkommen till mitt hem, oavsett om du har vägarna förbi eller behöver någonstans att bo.Det spelar ingen roll hur långt ifrån vi flyttar från varandra. Vad det än är, så finns jag här för dig min älskade Malin. Jag lämnar dig inte.

2009-08-02 @ 14:28:07 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (1) Trackbacks ()


Party like a rockstar.
Två helger i rad nu & jag har trivts som bara den!

Bilderna är från förra helgen hemma hos Matilda, men även denna helg med de sköna brudarna. Kräftskiva, och jag tog mig en kräftklo sen låg resten i magen på Linnea, Matilda och Martin. Man hann inte med. & nytt ölspel också.. SUP UR SJÖN!  Haha. Mycket trevligt folk ute på stan också. Skjussade hem min älskling på en vinglig kärringcykel genom nattmörkret.

Ja, de är grejer jag kommer sakna. Men gud så laddad jag är på de kommande veckorna!
2009-08-02 @ 14:08:04 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0