Underbara & älskade,

Underbara & älskade,
"Desperate Housewives". Är det någon serie som jag verkligen uppskattar i ungefär samma mån som många tycker om "Vänner" eller "Simpsons" så är det denna. "How I met your mother" och de desperata husfruarna har ungefär samma värde för mig visserligen. Det är serier man kan se närsomhelst. Oavsett vilket humör jag är på så blir jag alltid uppslukad och glad av att se desperate housewives eller how I met your mother.
Hur glad blev jag då inte när jag trodde att det bara var LOST (som nydligen haft säsongsstart) kvar att kolla på nu när det börjar närma sig vår och sommar och alla andra serier tar säsongsupphåll och jag till min förvåning ser att det inte alls var säsongsavslutning förr förra veckan utan bara har varit ett litet uppehåll på en vecka - förmodligen pga. detta sabla OS.
Så underbart, så istället för att somna i soffan nu så ska jag se mina desperata husfruar och dricka en kopp Te. (Har blivit te-fantast, fast vi enbart har earl grey.)

Förresten så har jag hämtat hem min kära mobiltelefonus nu från reparation, så testa den gärna. Förut kom man sällan fram och smsen tog evigheter innan de plingade fram i mobilfan.
2010-02-23 @ 15:29:42 Permalink Film & Serier Kommentarer (0) Trackbacks ()


Att jobba på hotell (del 2) - Manliga hotellgäster.

Att jobba på hotell (del 2) - Manliga hotellgäster.
Man finner nya ställen att städa varje vecka. Senast fann jag att om man lyfter på toalettsitsen så finns där enormt fina skatter att finna. Speciellt där de manliga hotellgästerna bott.
Jag vet egentligen inte vilket som är bäst. Att han kissar på toalettringen där man klart och tydligt ser att det är kiss efteråt eller när han spelar gentleman nog att fälla upp toalettringen för att sedan istället kissa på toalettstolen? Och som grädden på moset sedan fälla ned toalettsitsen så att det inte syns och så att ingen kan klaga på att han glömt fälla ned toalettsitsen?
Sistnämnda ger i alla fall mest arbete då kisset torkar in i toalettsistsens undersida och toalettstolens porslin. Mums filibabba!

 

2010-02-22 @ 22:17:17 Permalink Arbete/jobb Kommentarer (1) Trackbacks ()


Välkommen till världen lille vän,


Välkommen till världen lille vän,
och stort GRATTIS till Sofia! ♥

2010-02-21 @ 18:01:53 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (4) Trackbacks ()


My own radiostation,

My own radiostation,
placed right inside my head. Idag önskar jag dock att jag kunde byta kanal. Vissa dagar på jobbet tänker jag inte alls mycket, då spelas de mest julsånger, några uttjatade hiphop/RnB-låtar och svenska klassiker på repeat medans påslakan efter påslakan åker på och tavla efter spegel dammas. Men idag hade jag i alla fall velat haft en volymknapp så jag hade kunnat sänka ljudet på alla tankar som vimlat omkring. Jag är inte på topp. Och jag vill inte förklara mig. Bara tusentals tankar som rör runt i skallen och gör en osäker på allt.

En sån där dag när man är irriterad på sig själv. Kan gå och störa mig på att jag tänker fel. Och då menar jag inte fel som i att jag inte borde tänka på den saken, eller bry mig om det utan att jag tänker fel uttal. Jag pratar för mig själv inne i skallen men lyckas hela tiden säga fel, stava det fel i skallen. Och till och med det stör jag mig på idag. Men kanske främst i att jag bara inte har ork eller lust.

 

2010-02-21 @ 17:53:57 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Att tjäna stålar,

Att tjäna stålar,
Jag lever samboliv med en student som är rikare än vad jag som icke student är. Klart man blir nyfiken på nya sätt att hitta eller tjäna pengar på. Att lägga in oskyldiga annonser i sin blogg och sedan få någon slant för varje gång någon ser eller klickar på dessa reklamer är ett sätt. Jag fann BloggPartner.se idag, och tänkte testa om detta fungerar. Testat liknande sidor tidigare utan större resultat. Men jag har större förväntningar av denna sida då den verkar enklare helt enkelt.
Men så läser jag just nu en bok(!) om vägen till rikare liv(på alla sätt, inte enbart vad gäller pengar) och grejen med den boken är att försöka ändra sin syn på pengar, ekonomi och sig själv. Det här är ett steg för mig i rätt riktning. & kanske för någon annan student eller fattig ickestudent där ute? ;D

 

2010-02-19 @ 23:39:36 Permalink Bloggtillbehör Kommentarer (0) Trackbacks ()


En sorglig historia.

En sorglig historia.
Ack så sorgligt. Jag grät med start säkert enbart tio minuter in i filmen och sen var jag fast. Handlar om en flickas rättigheter att leva ett normalt liv, en moders kärlek till sitt barn, en persons vilja att slippa lidande. Det var inte alltid lätt att hänga med i svängarna och förstå när de hoppade bakåt i tiden osv. Men gud så fin, hemsk och allt på en gång. Mycket moralfrågor med många olika svar. Filmen heter My sisters keeper och mamman spelas av Cameron Diaz.

(Bildkälla)

 

2010-02-18 @ 20:53:35 Permalink Film & Serier Kommentarer (1) Trackbacks ()


Do someone ever tell you from time to time how good you are? No? Well do it yourself!

Does someone ever tell you from time to time how good you are?
No? Well do it yourself!

Vaknade av samtal från hotellet imorse. Evelina visste inte vart hon lagt tvättbeställningslapparna och trodde jag skulle ha bättre koll på vart hon lägger sina samordnar-grejer? Nej det hade jag inte. Somnade om. Vaknade av att de börjar borra längre ner i trapphuset, funderade över om grannarna var skyldiga men icke! Det var snubbarna som ska sätta in Telia istället för Comhem som höll på att dra kablar. Jag somnade om. Vaknar av att de borrar i väggen till vår hall. Och strax därefter plingar det på dörren. Sladden räckte visst inte enda upp till oss. Så vi var illa tvungna att låna dem ett vägguttag så de kunde störa oss lite till på veckans enda sovmorgon.Jag gav tillslut upp att försöka somna om. Gjorde mig i ordning, åt frukost och fixa håret innan jag stack ned till rekryteringsträffen på Ams. Företaget jag först var intresserad av hade inte kommit. Men jag fann ett annat att prata med. Lämnat intresse på en halvtidstjänst i Landskrona i alla fall. Hoppas på det bästa.Fan, de gjorde jag bra. Impulsivt(så gott som) och utan en aning om vad jag skulle fråga dem eller vad dem skulle svara. Lämnade ett CV, gav dem ett leende på läpparna och gick ifrån fattiga ams. I know I'm good.
2010-02-17 @ 12:47:34 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


We are the world.

We are the world.
En cover av Michael Jackson & Lionel Richies We are the world är nu gjord för de drabbade i Haiti. Jag fick faktiskt rysningar flera gånger och funderade starkt på att ge en slant. Så många artister som satt sina scheman åt sidan för att tillsammans sjunga en enda låt. Rätt starkt.

 

2010-02-16 @ 20:46:04 Permalink Musik & Videos Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vårt Vardagsrum.


Vårt vardagsrum.
Nu börjar det ta form och färg. Ja, lila ska de då vara toner av. Ska göra om tavlorna lite och sen sätta upp dem på väggen bakom soffan är tanken. Kom på att jag inte visat någon ordentlig bild på soffan. Magnum från Living ska den få äran att presenteras som, för den är alldeles underbar! Ljusstakarna är födelsedagspresent från mamma och pappa, det är Bigarrå från IKEA. De lila krukorna är också nya och från IKEA. Soffbordet är även de från Living. & jag börjar bli nöjd med vårt kära allrum. Det börjar helt enkelt kännas hemtrevligt!

 

2010-02-16 @ 10:55:02 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mat lagad med kärlek,

Mat lagad med kärlek,
det skulle bli avokadoburgare & det blev det väl förvisso. Men det smakade inte mycket avokado. Formen blev fin i alla fall. Tanken som ränkas, eh? Något annat vi fått tycke för eller i alla fall jag är medelhavsbiffarna. Smaskens! Lite dijonsenap, lite färska kryddor, lite feta ost och lite lök och sen steka de lite. Så underbart gott!

 

2010-02-14 @ 23:22:31 Permalink Mat & sånt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag avundas människor,

Jag avundas människor,
som lyckas stort. Jag vill själv lyckas stort. Men för mig behöver inte att lyckas stort vara att bli känd eller rik. Bara att lyckas bli det jag vill, göra det jag tycker är roligt och leva som jag vill. Jag avundas också människor som lyckas på grund av att de har en talang. Det finns många exempel, men den person jag tänkte på senast var Scarlett Johansson. Vacker, bra skådespelare och bra sångröst? Multikombinationen som är svårslagen. Något att avundas, eller helt enkelt bara beundra.

 

2010-02-14 @ 22:36:03 Permalink Musik & Videos Kommentarer (0) Trackbacks ()


Att jobba på hotell, del 1.

Att jobba på hotell, del 1.
Jag tror mig hittat en förfinad version av mig själv bland hotellgästerna. Han/hon skriver minneslappar, checklistor och är väldigt noggrann. Det är ganska komiskt hur mycket man kan utläsa av en persons personlighet bara genom att städa dennes rum. Lappen ovan var vad jag fick av denne att rätta till i rummet. Väldigt noggrannt gjort och illustrerat. Ett minne att rama in? ;) Jag skrattade i alla fall väldigt mycket när jag fick denna söta lapp.

 

2010-02-14 @ 22:12:56 Permalink Arbete/jobb Kommentarer (0) Trackbacks ()


Somliga dagar,

Somliga dagar,
önskar man att man bara fick krypa ner bredvid sin älskling och somna om istället för att behöva ta på sig all världens ytterkläder enbart för att klara den kvart det tar att gå till jobbet i tio minusgrader. BURR!

 

2010-02-13 @ 23:47:48 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


"What you feel only matters to you.

"What you feel only matters to you.
It's what you do to the people you say you love, that matters." Att ge frukost på sängen till en man som inte äter frukost är dock ingen bra ide. Men det var värt ett försök och tillsist kunde han inte motstå frestelsen av Nutella som jag visste skulle komma. Vilket medförde att hela min burk nutella till sist var tom, trots att han bara fick tre rostade mackor till frukost & allt detta under tiden jag var på jobbet.
Alla hjärtans dag redan imorgon & morfars födelsedag därpå.

 

2010-02-13 @ 23:39:55 Permalink Mat & sånt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sådan herre, sådan hund?

Sådan herre, sådan hund?
Egentligen borde man inte vara förvånad. Det finns tusentals olika sorters människor. Så varför skulle det inte finnas minst lika många olika hundägare? Men något utöver det vanliga var två utländska tjejer som jag träffade på med en pitbull-liknande sak till hund som slet i kopplet. Själv kom jag cyklande på cykelbanan mot dem då tjejen som håller kopplet försöker få hunden att hålla sig på gåbanan. Men hunden är ju nyfiken på vad det är för något som kommer mot honom. Och vad skriker då denna utländska tjej till sin hund för att få pli på honom?
Om inte "VISA RESPEKT MANNEN, FÖR FAN VISA RESPEKT!"
Haha, visst att många människor pratar med sina hundar som små barn, men detta var nåt nytt. Haha.

En av de goaste hundarna jag träffat på bilden ovan. Ilkas hund från Tysklands-trippen förra året.

 

2010-02-13 @ 21:56:01 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


En nyans av lila,


En nyans av lila,
det är vad som tittar fram sakta men säkert i vårt vardagsrum. Både jag och Mr. Kimball är nöjda med färgvalet och valet av matta än så länge. Då ska jag bara bege mig tillbaka in i den kreativa världen och försöka skapa tavlor i en lila nyans också. Men det är fortfarande ett pågående projekt.

Update: Det är ju typiskt att RUSTA denna vecka har 20% på alla mattor. När vi precis har köpt vår..
2010-02-11 @ 20:14:22 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (2) Trackbacks ()


Födelsedagspresenter (del 2).

Födelsedagspresenter (del 2).
Jag är kär i mina nya skålar från Kosta Boda som jag fick av flickorna på födelsedagsmiddagen. De letade ferbrilt efter lila skålar att matcha vårt vardagsrum med(ja, de har faktiskt börjat ta sin nyans av lila nu!), fick jag höra. Men faktum är att jag älskar den turkos/blåa färgen på dem. Så istället för att byta så tänker jag komma på ett bra ställe att ha dem på. Där med bastu.

 

2010-02-11 @ 20:09:37 Permalink Fotografier - Ting Kommentarer (0) Trackbacks ()


Födelsedagspresenter (del 1).

 

Födelsedagspresenter (del1).
Fått många användbara och ordentliga födelsedagspresenter i år. En av dem var detta målarstaffli som morfar hittat åt mig. Och canvastavlorna med penslar och färger från mamma och pappa. Har redan börjat måla. Inte nöjd, men det är heller inte klart. Det bästa med Staffliet är att jag tycker det fungerar ypperligt som inredningsdetalj. Nu fattas bara provdockorna som jag hade velat ha som något liknande. Möbler som har en praktisk användning och funktion samtidigt som de är snygga. I like it.

 

2010-02-09 @ 20:51:54 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (3) Trackbacks ()


20års-veckan del 2.

20års-veckan del 2.
Föräldrarna, mina dvs var ju som sagt på besök i helgen. De kikade in på fredagskvällen(kollade sina facebooks som tidigare bildbevisat) och vi gick ut och åt på Papadam, Indisk mat. Papadam i sig var litet och mysigt. Men Indisk mat levde inte upp till mina förväntningar, eller i alla fall inte Papadams indiska mat.
Lördag blev IKEA, Väla, RUSTA, MAXI och hemlagad kyckling&ostpaj alá Mr. Kimball. Ruskigt effektiv dag då vi fick matbordet fastsatt i väggen återigen och jag hann köpa nya tallrikar dessutom, men mer om födelsedagspresenter i ett annat inlägg. Efter maten blev det fruktsallad och Planet 51. Mysigt värre. Tack för en mysig helg!

 

2010-02-09 @ 20:33:11 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mor & far på besök,

Mor & far på besök,
och vad är det första dem gör om inte att sätta sig vid varsin dator och kolla facebook? ;)

 

2010-02-09 @ 12:15:12 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (0) Trackbacks ()


En enorm längtan.

En enorm längtan.
Sitter och kollar på Efter Tio med Malou. De pratar med Pia Johansson om att skaffa barn. Och hon berättar om hur hon längtat med hela sin kropp efter att få barn, fast hon inte kunnat. Att människor försökt överstöka hennes längtan och tyckt att hon kan hitta andra sätt som att bli gudmor eller hitta en familj inom skådespelaryrket. Men att hon kände att det inte alls är samma sak, det ersätter inte, det fyller inte ut den stora längtan man har. Det är inte alls samma sak.
Precis så har jag känt i många år. Jag har velat ha syskon i flera år. Jag har veeerkligen verkligen velat ha ett syskon, från kärnan av min själ ut i fingertopparna. Och många, de flesta jag bekänt detta för har försökt göra allting okej eller försökt ta längtan ifrån mig med substitutideer till att ha ett riktigt syskon. Att jag skulle kunna ha ett fadderbarn, att man egentligen inte vill ha syskon för att dem bara är jobbiga eller att jag kan få deras syskon. Det har inte ersatt längtan, det har inte hjälpt. Det har bara fått mig känna mig ännu mer ensam och längta ännu mer.
Nu har jag stegvis förträngt längtan. Stegvis accepterat att jag kommer vara ensambarn. Först nu jag funnit människor som inte sagt att dem ska vara ett substitut, men de har automatiskt blivit det.
2010-02-08 @ 10:46:13 Permalink Flickan med H Kommentarer (2) Trackbacks ()


Om..

Om..
jag tog studenten i år skulle jag ha denna klänning från stylebystars på mig. Gud så fin. Men jag hade önskat att jag var ensam om att ha den också. Det lär man ju inte kunna vara om såhär fina, och relativt billiga klänningar. Men jag tycker ändå det hade varit den perfekta studentklänningen!

 

2010-02-08 @ 00:35:25 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


20års-veckan del 1.20års-veckan del 1.
Oj vilken vecka det har varit för min del. Börjar med det som bilderna visar, födelsedagsmiddag hemma hos mig med fyra härliga tjejer, testning av nya recept och charader. Jag bjöd på fyllda köttfärsbiffar med pastasallad och till efterrätt blev det vit chokladmousse. Jag tyckte alltsammans blev lyckat, kanske lite lite kött. Vi skrattade i alla fall en hel del åt både prat och charader. Jag fick tvåstycken kostaboda skålar i blått, fyllda med matchande godisbitar och inslaget i matchande papper. Vilket jobb de lagt ned.Tack för en lyckad kväll flickor, det borde vi göra om på spontanare tillfällen!

 

2010-02-07 @ 23:51:32 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett grönt & skönt kök,Ett grönt & skönt kök,
vårstädat lite i köket. Rensat bort gamla döda blommor och tagit fram lite mera hemtrevlig känsla.
2010-02-05 @ 22:52:47 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tacka gudarna för DISNEY!

Tacka gudarna för Disney!
Precis sett Disneys nya film Prinsessan & Grodan. Tecknad in old school way med massor av härlig Disney musik. Fastnade speciellt för denna. Härlig story och underbart tecknat. I'm lovin it!
Kanske finns det en chans ändå att mina & dina barn en dag sitter och tittar på Disney, precis som vi gjorde när vi var små? I still have a little faith!

 

2010-02-04 @ 20:56:31 Permalink Film & Serier Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0