Ännu ett födelsedagsbarn,


Ännu ett födelsedagsbarn,
idag fyller nämligen Jasmina år. Skickade blommor i lördags som kom fram idag. Lyckad överraskning, när hon blev så pass glad och uppskattade de så mycket som hon gjorde. Det är inte varje gång. Senast jag lyckades så bra var kanske med Mican? ;)

Smått irriterad idag, började dammsuga lägenheten och fann att vårt köksbord håller på att lossna från väggen. Förmodligen sen vi hade fest här i torsdags, någon som försökt sitta/hänga på de? Tycker inte om när människor låstas som ingenting istället för att erbjuda sig att hjälpa, eller åtminstonde säga förlåt. Jag hade inte blivit arg, jag blir mest irriterad nu efteråt att upptäcka det själv. Eller trodde den skyldige att jag inte skulle göra de, ever?

Lagt det bakom mig nu, imorgon blir det förhoppningsvis inte snöstorm utan istället en fika med Linda och Becca!

2010-01-26 @ 23:34:33 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nya utmaningar,

Nya utmaningar,
det var det jag tog mig ann när jag flyttade till en ny stad. Det var det jag sa mig anta när året 2009 övergick till 2010. Så nu ska jag banne mig ta tag i det här och anta utmaningarna. Jag vet egentligen inte varför det tar emot att gå ut och lämna mitt CV. Kanske är det för att jag inte har kontroll över situationen? Jag vet inte hur det ska gå till. Jag vet inte vad dem kommer säga. Jag känner mig utelämnad.
Men jag sitter här och skriver mina personliga brev till noga utvalda affärer här i stan. Det ska bli av. Jag ska utmana mig själv. Det värsta som kan hända är trots allt att jag fortsätter vara enbart timanställd(läs: arbetslös)? Men då har jag i alla fall försökt.

Jag tycker om bilden ovan. Trots att jag ser ut att vara typ 28. ^^
Men idag fyller Jasmina år, så GRATTIS gumman!
2010-01-26 @ 14:36:22 Permalink Flickan med H Kommentarer (2) Trackbacks ()


Det bästa av två världar.

Det bästa av två världar.
Att flytta till en ny stad utan vänner är tufft. Att flytta till en ny stad utan att börja plugga och leva studentliv är tufft. & därför är jag glad att jag har Kim! Det är hans förtjänst att jag får det bästa av två världar. Jag har flyttat hemifrån, har flyttat till en ny stad men samtidigt så kan jag gå på studentfester och träffa många nya människor i min egen ålder utan att vara den som sitter hemma i vår soffa och traglar sig igenom den ena kursliteraturen efter den andra.
Jag tampas förvisso med att hitta jobb istället och det tär nog minst lika mycket på psyket om inte mer. Men det har ljusnat nu, och det är trots allt för att jag har vänner. I etthundrasexton dagar har jag känt Jasmina, och Rebecca ungefär lika länge. Det är inte länge, men det känns jävligt rätt för att vara så tidigt. Och det känns faktiskt bättre än jag tror det någonsin gjort. Tack flickor för att ni finns, jag hade inte klarat det utan er. Och tack älskling för att du ger mig det bästa av två världar.

Bilden är redigerad eftersom jag tyvärr inte har någon på oss alla tre ännu.

 

2010-01-24 @ 23:46:19 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (3) Trackbacks ()


& once again - It's IKEA!


& once again - It's IKEA!
Jag hittade de här på IKEA's hemsida och jag älskar hela serien av BIGGARÅ. Det blir nog en del kruk&blomköp på IKEA när mor och far kommer på besök. Då menar jag masssor av blommor. (De flesta dog under julledigheten)

Skärmdump från www.ikea.se

 

2010-01-24 @ 21:34:12 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()


Födelsedagsfirandet fortsätter,

Födelsedagsfirandet fortsätter,
Kim fyllde ju år förra torsdagen. 23 bast. Och iförrgår, ja iförrgår TORSDAG(allmän studentfestdag). Var det dags att fira med våra vänner hemma hos oss i Helsingborg. Kim bjöd på bål, men vi bjöd också på lite plockmat i form av kex med olika pålägg sånt. Det uppskattades och vi hade skitkul. Ut på stan och dansa nästan hela natten.. i alla fall till tre. Sen var det dags att gå och hem och lägga sig för min del då det vart jobb dagen efter. Men jag hörde rykten om att resten fortsatte tills klockan sex med föreläsningar dagen efter istället. Koncentrationen på topp? ;D

Klicka för större bild!

 

2010-01-23 @ 14:17:13 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (1) Trackbacks ()


Flickan med locktång,

Flickan med locktång,
födelsedagsfest hemma hos oss imorgon kväll. Folk, folk och återigen folk. Vi har stått med tilltuggs-fixande och uträknande av bålmängd ikväll. Jag ser ut som en pudel, och får förmodligen cykla ensam till netto i att imorgon.
Har fikat med både Jasmina och Rebecca den här veckan, efterlängtade och underbara stunder. Det blir snart tjejmiddag här hemma med mys och sånt också. & strax därefter kommer mor och far min och firar min födelsedag också. Mycket på G. Men nu är det dags för sängen. Lyckades somna igår kväll innan jag skulle sova, så jag sov inge vidare i natt. Blir ändring på det nu! Nattinatt!

 

2010-01-21 @ 01:45:47 Permalink Flickan med H Kommentarer (2) Trackbacks ()


I rättvisans namn,

I rättvisans namn,
har jag sett både Law abiding Citizen och Sherlock Holmes med samma tema. Fast helt olika filmer. Law abiding Citizen handlar om en kille som utmanar det amerikanska fängelse och straffsystemet då han ser de som mördat hans familj komma lindrigt undan med det. Många vändningar och riktigt genomtänkt film. Gillar den skarpt!
Sherlock Holmes levde upp till förväntningarna den med. Sherlock själv(Robert Downey Jr.) har en karaktär som påminner om Jack Sparrows i Pirates of the Caribbean filmerna. Lite arrogant, lite över gränsen, lite ironisk och rolig sådär. Och själva filmen var lite rörig att hänga med i utan undertexter, då de är lite gammalt stuk på engelskan och dessutom snabbt och sluddrigt. Men helt klart sevärd!

Sett två Johan Falk filmer som gått på 4:an också. Jag hatar Jakob Eklunds dryga röst. (Han som spelar Johan Falk) Allt han säger låter så inövat och korkat. Han låter ungefär som om han inte förstår det han själv säger. Filmerna i sig är väl bland det bästa svenska jag sett. Men fortfarande SVENSK FILM. Vilket inte står högt i mina ögon.

Har i allafall börjat uppdatera filmtitlarna längst ned i sidopanelen lite bättre, så det är lättare att få tips. ;)


Bildkälla

2010-01-18 @ 12:51:09 Permalink Film & Serier Kommentarer (1) Trackbacks ()


Födelsedagsblommor,


Födelsedagsblommor,
från mor och far till Kimmen på 23årsdagen.

 

2010-01-18 @ 12:31:46 Permalink Fotografier - Natur Kommentarer (2) Trackbacks ()


Små saker som uppskattas,

Små saker som uppskattas,
som att råka måla en smiley i stekpannan med magarinet. Att komma hem till hemlagad lunch. Att vara näst intill säker på att man i alla fall har jobb varje helg. Att man har högkostnadsskydd och får betala nada för ny Pstav. Att man har en ny och härlig vän som Jasmina. Att man har någon att älska och bli älskad av.

Jag uppskattade framförallt att komma hem från jobbet igår och se att Kimmen svabbat i hallen, gjort middag, plockat upp tvätten, diskat och bäddat bland annat. Bäddat. En så simpel sak som jag inte förväntar mig av honom eftersom jag inte tror att han ser värdet i det lika mycket som jag kanske gör.

 

2010-01-18 @ 12:27:57 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagen till ära,

Dagen till ära,
gjorde jag misslyckad flygande jacob och yoghurtglass åt min födelsedagsman. Imorse fick han fotbehandling på en närliggande klinik och ett vårda-hemma-kit till fotbadet vi nydligen köpt.

Världens mardröm i natt.
Väckte Kim av att jag grät högt. Inge vidare alls. Lyckades inte somna om, så till kvart i sju fick min sovmorgon bli. Något annat som inte gick något vidare var insättningen av nya Pstaven. Jag tuppade nästan av. Samma svimfärdighet, yrsel och frossa som jag haft under sommaren på random tillfällen. Jag har inga problem med att se blod eller äckliga saker. Och nu såg jag inte ens något, men ändå kom stjärnorna framför ögonen. Så nu har jag tid på gyn istället för att få lokalbedövning innan. & riktigt tacksamt är att älsket följer med som stöd igen.

I glassen är det för övrigt; 500gr yoghurt, 2dl vispad grädde och vaniljsocker som sen stått i frysen. Står det för länge så går det knappt att äta dock, så runt 2,5h är lagom! Servera med bär eller nån god sås vettja!

 

2010-01-14 @ 23:26:04 Permalink Flickan med H Kommentarer (3) Trackbacks ()


Varsågod Mamma,Varsågod Mamma,
här är min önskelista inför stundande 20årsdagen. Ganska simpel, mot vad den brukar vara.
1. En klocka som finns på både Bolagret och Lagerhaus. Skulle sitta fint i vårt kök. 2. Uppspända målardukar(stora storlekar)med akvarell, Färgpalette, penslar och kanske ett staffli till. (Finns på bla. Clas Ohlson). 3. Ett par glasögonbågar utan styrka. Kraftig båge. Exakt vilka vet jag inte riktigt. 4. Herrklocka med stor urtavla och metalllänkar som armband. 5. Komplett servis ur serien FRANK från Lagerhaus i svart.

Jag har svårt att förstå att jag faktiskt fyller 20år. Gå på systemet, komma in på (fler) nattklubbar & hoppa ur tonåren. Hade tänkt ha fest här i Helsingborg, vilket egentligen fortfarande är ett alternativ. Men till min besvikelse blir det nog inte så.
2010-01-12 @ 20:43:04 Permalink wishlist Kommentarer (0) Trackbacks ()


Med jobb och jobb och jobb..Med jobb och jobb och jobb..
Jag fick inte tjänsten som samordnare på jobbet. På sätt och vis förstår jag hans val. Hon som fick tjänsten lär ju stanna längre och ha mindre hopp om framtiden än vad jag har. Även om jag hade velat känna att han litar på mig nog att ge mig ansvaret och att jag får visa att jag kan ta det ansvaret. Och jag hoppas att det är därför jag inte fick den. .. och inte för att jag är liten. (yngst på jobbet) Har i alla fall jobbat 8 timmar idag och slitit häcken av mig på 22 spotchecks och 7 rum plus lokalvården.

Funderar på att klippa mig.
Men det får bli ett senare projekt. Nu är det strax dags att ge Johan Falk en chans och äta upp chipsen som Kim sparat till mig. En femma på att han kommer vilja ha några nu med..^^

 

2010-01-10 @ 21:01:40 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Donald "Donnie" Darko m.fl.

Donald "Donnie" Darko m.fl.
Länge sen jag skrev något om film. Well, det har inte varit många bra filmer på sistonde. Men nu när man är hemma igen och dessutom sjuk så har man lite tid över och det blev Donnie Darko igår, med Maggie och Jake Gyllenhaal bland annat i huvudrollerna. Skruvad men riktigt intressant film. Donnie har psykiska störningar och har en låtsas vän, Frank. En kanin i människoform. Men allt som Frank säger till Donnie visar sig redan finnas nedskrivet av en gammal tant, saker han aldrig läst eller hört om innan som hans låtsas kompis Frank berättar för honom. Hur det går ihop sig? Ja, det frågar jag mig fortfarande.

Sökte lite på förklaringar till filmen eftersom den är svårtolkad, och fann två andra exempel på liknande filmer.
Så idag såg jag The man from earth. För att enbart utspela sig i en liten stuga under hela filmens 1,5h timma så är det faktiskt sevärd och riktigt okej. Skulle det kunna vara så att någon överlevt från stenåldern? Filmen påminner om Final Destination och liknande på något vis, fast dem inte har samma handling.

Extracted är en annan bra film som jag och älsk såg häromdagen. Handlar om en kille som lyckats bra i sin karriär, men alla kör med honom på olika sätt. Han är alldeles för snäll. Han anlitar en snubbe att förföra sin fru på fyllan och ja, se vart det leder.. Oförutsägbar film med många roliga stunder.
Sen givetvis AVATAR, vilken underbar film. Såg den med Johanna och Cilla i Uppsala. Riktigt bra gjort, animeringen är fantastisk och storyn är häpnadsväckande. I'm lovin it!

Snabbskissen ovan ska föreställa Donnie(Jake Gyllenhaal) och Frank ur "Donnie Darko".
Nu har ni lite att se på :)

 

2010-01-08 @ 23:16:19 Permalink Film & Serier Kommentarer (0) Trackbacks ()


Guess Who?

Guess who?
Ett litet test på om ni ser samma sak som jag nu förmodligen stirrat mig blind på. Jag ser inte mina egna fel längre och lägger därför ritblocket åt sidan, men ser ni vem det ska föreställa?

2010-01-07 @ 23:47:09 Permalink Egen design. Kommentarer (2) Trackbacks ()


I fought for you,

I fought for you,
held my grip as hard as I could.
Even though it was hard I would.

I fought for you,
more than once.
But maybe this is the end,
the end of our song.

I did not fight for you,
this last time.
but you didn't fight for me neither.

Maybe that was the time I realized,
that you no longer was worth fighting for.
That it's more than you,
your personality and your way
that no longer is the same,
no matter what I do.

2010-01-05 @ 17:50:00 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


En sammanfattning av 2009.

En sammanfattning av 2009.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag torkade bajs från gamla mäns rumpor. Jag betalade min första hyra. Jag spontan-reste till Tyskland för att vara nanny en vecka.


2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag skulle leva mitt liv och bli modigare och det måste jag väl säga att jag försöker så gott jag kan med.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nä, men nästa år kan jag svara på den frågan! :)

4. Dog någon som stod dig nära?
Våra undulater trillade av pinn. (Inte meningen att vara rolig.... .. )

5. Vilka länder besökte du?
Tyskland och Danmark enbart.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Ett heltidsjobb som ger mig pengarna som ger mig möjligheterna att göra vad jag vill. Eller åtminstonde kunna spara till att göra det jag vill. Istället för att se pengarna på sparkontot sakta men säkert försvinna. Annars har jag nog saknat en nära tjejkompis här nere i Helsingborg.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Balen 16 maj och Studenten 5 juni, kanske också dagarna i augusti då vi faktiskt flyttade på riktigt till Helsingborg. Och inte att glömma, när jag tog mitt körkort den 17 februari! :D


8. Vad var din största framgång 2009?
Att stå på egna ben. Betala egna räkningar, skaffa jobb på egen hand.

9. Största misstaget?
Att sätta upp förstora förhoppningar på vissa jobbansökningar under världens omständigheter. Att hoppas för mycket på folk i min närhet.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har haft ont i mina handleder och råkat stuka/vricka min fot men inget allvarligt.

11. Bästa köpet?
Min vita poncho. Soffan jag sitter i just nu, vår kära Magnum.


12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder. Tröjor mest. Annars är det väl mest pengar på hyror hitills.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att Amanda ringde och övertalade mig att åka till tyskland en dag i Oktober. Att få träffa alla kusiner och farföräldrarna i Uppsala nu innan jul.


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Beyonce - Halo, Teddybears Sthlm - Sold out, Shakira - Did it again.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mer tillfredställd och på så sätt gladare. Friare. Men kanske mer beskymrad än förra året.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Sagt ifrån. Gjort precis som jag velat.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Kompromissat mindre undermedvetet, samlat på mig.

18. Hur tillbringade du julen?
Först i Uppsala med mina underbara kusiner och farföräldrar. Sen nere i Småland med morföräldrar och föräldrar och Kimpas familj.


19. Blev du kär i år?
Ja, både i en bil(underbara Honda Civic) och fortsatt kär i min kära Kimball.


20. Favoritprogram på TV?
True Blood! (igen!) FlashForward och DEXTER!

21. Bästa boken du läste i år?
Jag har inte läst en enda bok i år. (Vad jag kan komma på.)

22. Största musikaliska upptäckten?
Oj, ehm.. kanske att sådana artister som Rihanna och Lady Gaga, faktiskt kan knåpa ihop en och annan bra låt.

23. Något du önskade dig och fick?
Att bli sambo med Mr. Kimball och flytta hemifrån. Oh ja! :D

24. Något du önskade dig men inte fick?
En stor walk-in-closet och ett ordentligt jobb?

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Jag målade fula avbilder av oss söta flickor i Media 06.


26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
En fin klassavslutning med Media flickorna som aldrig blev av. Mer pengar i plånboken. Annars vetifan.

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Mera vågad? För att vara mig. Mer eget. Mer lager på lager. Mer högklackat.

28. Vad fick dig att må bra?
Många gånger närheten av Mr. Kimball. Andra gånger en mjuksäng och ett varmt täcke.

29. Vilken kändis var du mest sugen på?
Mjaa, Alexander Skarsgård - en barndomsfavorit som faktiskt gör sin roll i True blood bra.

30. Vem saknade du?
Anh Le.


31. De bästa nya människorna du träffade?
Jasmina och Rebecka helt klart!

32. Vilka är de evenemang du kommer minnas som mest?
Sthlmtrippen med Media, Balen och studenten så klart!

33. Träffade du någon som du inte har kontakt med idag?
Tja, min kusin Gustav och jag är väl inte direkt nära och honom träffade jag ju faktiskt.

34. Vad ska du göra bättre till 2010?
Jag ska hitta ett jobb som drar in pengar och jag ska göra det jag vill och så ska jag hitta en bra vän ute i vida världen.
2010-01-03 @ 23:36:43 Permalink Ur arkivet Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ett gott nytt 2010!Ett gott nytt 2010!
Vi firade in det nya året, 2010. Vi drack oss glada och spelade sms-roulette. Vi dansade loss på LaShit och sket i tolvslaget på stora torget, som annars alltid varit mittpunkten. Omfamnade min älskling vid 00.00 och omgav mig med underbara människor. Komplimanger för både klänning och hår för att sedan traska hem i höga klackar med min man brevid. Gott nytt år & tack för gårdagen käraste ni.

Innan jag vet ordet av sitter jag i vår lägenhet hemma i Helsingborg igen(åker hem imorgon). Två veckors ledighet har rusat förbi, och det är dags att börja jobba och leta mer jobb igen.

 

2010-01-01 @ 20:01:39 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0