Konstigt hur mycket man tål tills man plötsligen inte ..


Jag har exempelvis aldrig tyckt att SAW-filmerna varit så äckliga att jag inte kunnat se dem. Jag tycker handlingen är bra, även om många scener är överdrivna. Man förstår poängen ändå liksom. Jag har aldrig tyckt det varit jobbigt att se skottdraman eller liknande på film heller, men något jag inte tål är kvinnomisshandel. Ganska sjukt att man inte reagerar på så många saker som händer i filmer, de blir så naturligt. Man vet att det inte händer på riktigt, man blir avtrubbad. Men det är något med kvinnomisshandel som jag inte kan ta. På gott och ont.
Jag kan inte se en sån film, Kim och jag försökte se The Killer inside me med Casey Affleck och Jessica Alba, men jag höll verkligen på att spy när Jessica Alba blev misshandlad. Jag vet att det inte är på riktigt, men jag mår ändå så psykiskt dåligt att jag faktiskt kan gå ut till toan och spy upp allt jag ätit under dagen.
Första gången var När mörkret faller, den var dessutom svensk. Och jag mådde så dåligt att jag seriöst funderade på att lämna mina vänner i biosalongen och bara resa mig och gå. Jag kunde inte uthärda. Och i lördags skulle jag, Rebb och Kimball se I spit on your grave, som ändå hade intressant plot om en tjej som skulle ta sin revenge.. men mer än halva filmen gick ut på att bara visa hur hon blev abused och jag kunde inte se de.

Så där har ni tre filmer jag inte rekommenderar, för omväxlingsskull.
2011-01-30 @ 21:00:16 Permalink Film & Serier Kommentarer (0) Trackbacks ()


Brutna löften.


I fredags var jag med Rebb & Samantha hem till Marielle. Vi åt thaimat, såg på handbollen(ja, jag blev tvingad.) och let's dance & hade det allmänt mysigt. Marielle vars lägenhet jag aldrig varit i tidigare, var jättemysig! Och senare blev det också godis och glass för mig o Rebb(=läs svullona) med ett halvt löfte om att det inte skulle bli något mer onyttigt dagen därpå.

Ja, och så igår var vi här hemma och lagade mat med Mr. Kimball, såg I spit on your grave(btw. sjukt vedervärdig film) och krängde i oss varsin godispåse, chips och semlor framför projektorduken med lite Mario Wii.. Ja, to hell med det löftet liksom.
2011-01-30 @ 13:56:58 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vem ska vinna striden?


Nu är frågan, vem ska gå till konsum och köpa chipsen? Ska de bli kimball? Ska de bli Kimball?


...okej det blev jag och REbb då ja. :P
2011-01-29 @ 22:42:13 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nyaste inköpet.


Näst efter projektorköpet kom ett nytt köksbord. Ja, det är lite väl mycket inköp för min stackars ekonomi just nu, men nu får det fasen ta och hejda sig tills jag funnit en ultimat TV-bänk. För det ska bli det nästa!
2011-01-29 @ 11:59:00 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nya jobbet,


Var ju på anställningsintervju för ett tag sedan, min chef Todd gav mig jobbet! (;
Jag går nu under arbetstiteln Assistent, läs mer om det på min chefs blogg...
2011-01-28 @ 11:20:00 Permalink Funny Kommentarer (1) Trackbacks ()


Egoboost deluxe.


Ja, sitter här och försöker boosta upp självförtroendet efter att ha gått genom Helsingborgs centrum, haltande och utan smink(dvs känt mig ungefär som ett missfoster.) Jag har dock fått mitt mineralsmink, så nu känner jag mig faktiskt okej med mitt smink också. Men nu har jag fått remissen också(!), eller den kommer på posten snart! Roacutan here I come!

& varför haltandet? Ja, bra fråga. Läkarn sa att jag förmodligen slitigt en sena så den nu har inflammation. Ska knarka värktabletter i en vecka. Går det inte över ska jag komma tillbaka, då det kunde vara någon sorts knuta om värktabletterna inte hjälpte.
2011-01-28 @ 11:14:55 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Önskar detta hängde på varsin galge i min garderob..


Hade önskat att jag hade lite mer pengar till övers och kunde shoppa loss på Asos.com. Ja, i såna fall hade jag tänkt (och SKA när jag får pengar!) köpa dessa söta toppar & några fler klänningar.
2011-01-27 @ 12:07:00 Permalink wishlist Kommentarer (0) Trackbacks ()


Freschness gone in 60 minutes.


Jag måste säga att jag är glad i mina nya byxor från MQ. Än så länge håller jag mitt löfte om att inte köpa från H&M eller Gina, så jag hittar ett par byxor på MQ-rean istället. Me like!
Den mittersta bilden är mest för att bevisa för mig själv att jag inte ser i syne. Det ser ändå ganska bra ut innan jag går utanför dörren här om morgonen, men när man gått i kyla, stressat till och från tåg, samt suttit på tåg i 40 min så ser jag inte lika frääääsch ut längre. Så möts man av sin spegelbild med glansiga hy och platt slickat hår i  hissen i ubåtshallen. Yeay liksom.
2011-01-27 @ 09:00:00 Permalink I garderoben Kommentarer (0) Trackbacks ()


Skulle vara på föreläsning vid åtta, men j...

img_0061 (MMS)

Skulle vara på föreläsning vid åtta, men jag och min talang för siffror har lyckats igen, antar att det är lite väl och hoppas att man hinner från HBG till Malmö på en akademisk kvart?! :P  Jaja, går väl upp för backen och hem igen då...

2011-01-27 @ 08:03:56 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Den efterlängtade ..


Mr. Kimball sitter i vårt vardagsrum och mekar med nya projektorn. Han har inte kunnat sova på några nätter nu och nu så är den på plats. Happy Kimball!
2011-01-26 @ 18:14:22 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Malin letade efter spänstiga tomater...

img_0033 (MMS)

Malin letade efter spänstiga tomater på Coop igår, själv letade jag efter vältränade gurkor... Eller inte. Malin har bara jäkligt skumma uttryck för saker ibland.  Så Malin, hoppar den spenstiga tomaten högt i kylskåpet eller?! ;)

2011-01-25 @ 12:08:32 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


To die for.

Sitter hos Julie och funderar på hur jag ska förbättra min blogg, några förslag? Förutom bättre med uppdateringar?

Har nyss ätit frukost och gjort oss i ordning. Har sovit över efter en härlig hemmakväll med mys och underbar mat hos Malin. Det måste vi göra om snart igen, inte minst för att jag och Julie älskar Malins nya lägenhet. Den är to die for!

Lägger upp bilder senare idag. :)
2011-01-25 @ 11:42:51 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hemmagjord thai.


Gårdagens mat. Mumsfilibabba! Fläskfile med kokosmjölk, red currypaste och bambuskott.
2011-01-23 @ 22:03:44 Permalink Mat & sånt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nu jävlar Rebecca Nannsjö,


Nu har ursäkterna för att ta mig till gymet tagit slut helt enkelt. Jag har pengar till gymkort, har inte tentaplugg, jag saknar inte energi och jag har numera även träningskläder. Så nu Rebecca Nannsjö, så är det bara att tvinga mig! ;)

Detta plus yttligare ett par underbara byxor är resultatet av min date med Mr. Kimball idag. Vi fortsätter efter den romantiska shoppingen på Willys. ^^
2011-01-22 @ 14:12:49 Permalink I garderoben Kommentarer (1) Trackbacks ()


Trillingarna BOB på nya äventyr.


Ja, imorgon drar halva eneborgsgänget till Bad Gastein. Ikväll har de varit här och myst lite, samt satt upp projektorduk och hyllan för projektorn. Självaste projektorn kommer först om någon vecka.

Imorgon ska jag ha date. Och då menar jag riktig date, med min älskade Kimball. En sväng på stan, en fika och så avrundar vi romantiskt nog med matshopping på Willys. ;) Vi har nämligen varit tillsammans i 4 ½ år idag! Puss på det!
2011-01-21 @ 22:05:27 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Domedagen.


Jag är inte alls sugen på att skriva juridiktenta. Håll tummarna för mig idag(!), det kan verkligen gå åt skogen! Inte för att jag brukar vara nervös inför sånt här något större, men nu är det fetingtentan. Och misslyckas jag kommer jag få ett helvete med omtentan som är samtidigt som min nästa tenta i mitt favoritämne(läs IG-ämne) ekonomi.

2011-01-17 @ 10:40:20 Permalink Studier/Malmö Högskola Kommentarer (2) Trackbacks ()


När nöden har sin lag.

Så typiskt att man skyndar till tågen, skiter i att kissa för att hinna dit och när man väl är framme står det att tåget är försenat och man hade hunnit kissa, men förseningen är inte tillräckligt stor för att hinna tillbaka. Bara till att stå med benen i kors på perrongen då..

Iallafall jobbat på bra idag, jag och mina kära pluggisar. Suttit i skolan mellan 9-15, så blir det även imorgon - trots fest för Kim ikväll. Nervositeten börjar komma.
2011-01-15 @ 15:15:53 Permalink Studier/Malmö Högskola Kommentarer (0) Trackbacks ()


I skallen på flickan med h. (3)


Sist men inte minst så har jag gått och funderat på saker som är söta småbarn och funderat på att seriöst köpa dessa saker, som pälsmössa(Julias systerson Todd är bedårande i sin!), föll för någon bild jag såg på framsidan av nelly för barnkläder, vips hade jag börjat kolla igenom deras sortiment av barnkläder. Varför jag ska köpa barnkläder nu? Jo, för att allt jag tycker är fint nu kommer säkert vara omodernt eller i alla fall väldigt svårt att hitta när jag får barn. Men jag vill ju inte ha några barn...?! Jag vill bara ha något att klä i dessa mysiga och söta kläder. Kanske återgå till att leka med dockor? Undra vad Kim skulle säga då.

Bild på mig och en äntligen sovande Leopold, 2009.
2011-01-15 @ 11:25:00 Permalink Flickan med H Kommentarer (2) Trackbacks ()


Yngre eller äldre.. han blir i alla fall gamlare. (;


Då är man 4 istället för 3 år yngre än Kim. Eller.. han är 4 istället för 3 år äldre än mig. Eller i alla fall så är han 3år och 19 dagar äldre.. eller yngre än mig. Vafan. Han fyller år idag, det är det jag ville ha sagt. ^^ Grattis älsk!

... Tv&Radiotjänst plingade på dörrn förut. Shii fick vi för att vi trodde dem inte kom förbi portkoden. ^^
2011-01-14 @ 21:49:26 Permalink Fotografier - Porträtt Kommentarer (0) Trackbacks ()


I skallen på flickan med h. (2)


Tänkte igår på att jag faktiskt skulle börja gråta om jag blev rånad på vägen hem från tågen, exempelvis i Helsingborgs stadspark MEN(!) jag hade inte gråtit för att de i så fall kanske skulle ta ALLT jag äger, utan för att de isåfall möjligen tar MIN LAGBOK!
Jag funderade seriöst på hur jag skulle lägga upp mitt krav om att få behålla lagboken ifall den som rånade mig fick allt annat. För inte kan de väl skjuta eller knivhugga mig över att jag inte ger dem min lagbok?! Haha, vilken tankegång. Det skulle innebära så mycket extra arbete med att leta upp alla paragrafer och styrka under allt igen vilket i sin tur skulle ge mig PANIK nu innan tentan, om de tog mig lagbok.
Men att jag å andra sidan skulle kunna dra till dem utav bara helvete med min väska och iliggande lagbok så de inte kan råna mig alls... inte någon annan heller för den delen.
2011-01-14 @ 12:21:00 Permalink Studier/Malmö Högskola Kommentarer (0) Trackbacks ()


I skallen på flickan med h.


Reflekterade över följande när jag var på väg till Orkanen, förbi gymet som ligger där i hamnen i Malmö: Att Fitness24Seven låter även oss dödliga människor(dvs. vi som aldrig satt vår fot på ett gym) säga "Jag såg dig på gymet idag!", utan att man faktiskt satt sin fot innanför deras lokaler(med tanke på deras gigantiska fönster som tillåter alla se tränande människor svettas).

Snart är jag en av dem. Så vi ses på gymet. ^^
2011-01-13 @ 22:17:13 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Domedagen närmar sig.. eh jag menar tentan.


Efter en dags självsstudier ska jag tillbaka till mina energiknippen(ja, de brukar vara mer energiska och pushande än de ser ut på bilden, haha) Men nu ska vi göra vad vi är bäst på repetera, lära varandra och förhoppningsvis få något att fastna i form av sjuka ramsor, hah.

På måndag är som sagt domedagen här. Eller i alla fall tentamen i Juridisk Översiktskurs.

Drömde härom natten om Malin Odell, att jag, rebb och deras vän Elin skulle planera värsta resan till nåt kul och härligt ställe som liseberg, eller spa eller något. Så en extra tanke på Malin även idag.
2011-01-13 @ 07:18:40 Permalink Studier/Malmö Högskola Kommentarer (1) Trackbacks ()


Today's checklist;

[x] Plocka bort julgran & julpynt
[x] Frosta av frysen
[x] Inpregnera stövlar
[x] Städa lägenheten
[x] Gör provtenta
[  ] Anteckningar till tentan
[/] Tvätta

Japp, ungefär lika grå som min blogg är, så grå är min vardag för tillfället. När jag väl är ledig så går tiden åt att storhandla, städa och plugga yttligare lite. Längtar till 19.00 den 17onde, när jag inte får eller kan skriva ett ord till på juridiktentan och kan andas ut. Jag uppdaterar nästa gång jag har luft i lungorna & mat i magen.
2011-01-09 @ 17:45:45 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


I have a dream..


Etagevåning högst upp i ett gammalt vackert hus. Mörka träbalkar och rödrostiga fondväggar i tegel. Takterass med kvällssol, fullt av gröna växter och plats för grill och härligt umgänge. Stor walk in closet med bra belysning och ett loft med en stor mjuk säng med massa kuddar och harmoni. Jag har en dröm om att leva stort. Det är dit jag siktar.

Det känns jävligt bra att för första gången vara så säker på vart jag vill komma och vad jag vill göra.
Bilderna är från Dn.se, deras omdiskuterade repotage "Vindsvåning har blivit ett sätt att leva".
2011-01-07 @ 16:32:00 Permalink wishlist Kommentarer (0) Trackbacks ()


PillerBrist

Måste säga att så fin hud som jag hade i söndags & måndags har jag inte haft på oerhört länge, och då var den ändå inte normal. Men jag hade gärna behållt den så ett tag till. Antar att bristen på mina acne-piller tar ut sin rätt. Och Läkarmottagningen har bestämt sig för att ta en vecka julledigt, nu efter jul. (eftersom dem hade en slapparvecka under mellandagarna när inte en jävel tror att dem ska ha öppet.) Så det blir inget nytt recept förrens efter tentan för min del... Vilket suger väldigt mycket, och jag kan se den lilla fina hy jag har tyna bort.. BLÄ!
2011-01-06 @ 11:23:00 Permalink Flickan med H Kommentarer (3) Trackbacks ()


Pluggtrion är komplett!


Min älskade pluggtrio är komplett igen ty även Malin joinar pluggstugan idag! :D
2011-01-05 @ 13:18:00 Permalink Studier/Malmö Högskola Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fortsatt dejtande av lagboken..


Jag har återgått till att dejta lagboken lite mer.. Idag kändes kärleken faktiskt besvarad också. Gött. Blir mer pluggande de närmaste två veckorna. Helt ledig från föreläsningar, men det blir 9-17 med jöken ändå.

Nu ska jag dock vila mitt trötta huvud. Godnatt!
2011-01-04 @ 22:15:24 Permalink Studier/Malmö Högskola Kommentarer (0) Trackbacks ()


Back to school.


Nej, jag har inte alls sovit för lite, nej jag har inte alls haft för kort jullov och nej jag har inte alls tentaångest som aldrig förr....Eller?!
2011-01-03 @ 07:30:34 Permalink Studier/Malmö Högskola Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nyårsafton


Snodde några bilder från Nyår hos Stephanie av Mr. Kimball, kvaliteten blev sådär på bilderna när jag gjorde mitt kollage. Men jag tror ni ser ungefär vad det  ska föreställa. Annars finns det fler bilder på facebook. Dock ser jag jäkligt tjock ut på vissa andra pga. Kimballs vidvinkelobjektiv.. eller vi skyller på det i alla fall. Haha.

Planka, massa nytt folk och en superhärlig värdinna; Stephanie! Kim fick dock senare allegireaktion av hunden, så vi begav oss hemåt, men väldigt mysigt att få vara med Mr. Kimball på 12 slaget hursom.

Åter igen, Gott nytt!
2011-01-02 @ 22:11:52 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0