Välspenderad kväll.

Tidigare i kväll blev det ost&kex-bricka med massa gott hos fröken Carlsson.

Och hittills har det fortsatt bra!

 

 

 

2011-10-22 @ 01:22:08 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vår melodi

Vi som brukade leva
med öppna dörrar,
Lever nu skilda liv
bakom stängda.
Våra vägar
som brukade mötas.
Leder nu bort
Försiktigt svängda
Till helt nya städer
Bort från det som va
Bort från vårt oväder
Det var jag som sa
Jag kommer alltid
Att finnas där för dig.
Precis som du aldrig
Riktigt kommer finnas
här för mig.
Vi lever nu innanför
Samma väggar
Fast skilda liv
Vad du gör där
på ditt håll
Ska egentligen inte
Spela mig någon roll.
Vi lever liv som vi,
Du och jag
inte får lägga oss i.
För här kommer aldrig igen
Att spelas vår melodi.

2011-10-20 @ 07:46:13 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Varje tanke..


Varenda sak jag gör nuförtiden relaterar jag till min nya lägenhet. När jag delar upp julpyntet så har jag en färdig bild av var granen ska stå och hur den ska vara klädd.
När jag drar upp vinterjackorna ur källarn ser jag en bild av min garderob, välplanerad och organiserad.
När jag lagar mat ser jag mina matlådorna och innehållet i min kyl & frys i nya lägenheten, ja ni fattar.
Till och med nu när tentaplugget sätter igång så ser jag mig själv med mina kära klasskompisar runt mitt nya köksbord. Man kan väl säga att jag är mentalt inflyttad redan.

 

2011-10-19 @ 07:22:55 Permalink Lägenhet - Malmö Kommentarer (4) Trackbacks ()


Catching a feeling.


Detta drömmer jag om mellan studietimmarna. Skärmdump från Ellos av alla hemsidor.
Men det ser riktigt mysigt och juligt ut. Jag längtar enda in i benmärgen tills jag får höra vilket datum jag kan flytta in.
Och jag hoppas så innerligt att det blir innan jul så jag också kan komma i christmasmood.
Nu ska jag krypa ner i min egna smala omysiga säng
och ladda om inför projektarbetskrivande imorgon eight sharp.

2011-10-18 @ 22:43:12 Permalink Inspiration Kommentarer (0) Trackbacks ()


Step 2 Renew


Steg två i min förändring är att förnya. Jag har redan rensat garderoben, tömt datorn på allt, renskrivit mina recept, förberett ramar inför nya minnen och städat ur varenda liten vrå, till och med källarförrådet.
Jag är smått konstig, jag vet.

Men det är mer än att bara bli av med gammalt. Jag ska förändra det befintliga och förfina det som redan är bra. Jag ska göra de gamla till något fint men samtidigt göra plats för nytt. Men det är lönlöst att försöka börja om och förnya när man sitter fast i något gammalt. Den riktiga förnyelsen kommer när jag flyttar.

Det känns ungefär som att försöka ta sina första steg eller som att lära sig flyga. Befriande.
2011-10-17 @ 17:56:12 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Step 1.2 Garderoben


Som fortsättning på självförtroendeboosten jag skrev om har jag tagit tag i min garderob. En del av att jag känner mig sunkig och grå många dagar beror på kläderna jag tar på mig. Jag tänker oftast när jag städar garderoben att jag kan spara många av de Tshirtar jag aldrig använder för att de kan vara bra när jag bara ska gå hemma en hel dag för mig själv. För det är ändå ingen som ser mig. Men där har jag fel, JAG ser mig.

Och det är för mig själv jag klär mig? För att jag ska känna mig snygg, bekväm och trivas i min omgivning? Varför ska jag då skippa hela det konceptet när jag bara ska vara hemma själv? Här med ska jag börja vara snygg för mig själv.

Jag tänker starta med min garderob. Jag trodde att den blev slaktad förrförra veckan när jag terroriserade den samtidigt som jag packade ner sommarkläder i flyttkartonger. Men det var bara början. Inga fler mjukisbyxor som jag inte ens skulle öppna dörren för brevbäraren i. Aldrig mer tshirtar från 1900-bortnött som jag kan ha att måla i någon dag. Och ALDRIG mer trasor som kan vara bra att spara till syprojekt i framtiden. BORT BORT BORT.

Det blir helt enkelt en slaktning av garderoben för att det enbart ska finnas snygga, bra och bekväma kläder kvar att ta på sig. Något av de plagg som blir kvar efter denna brutala slakt kommer faktiskt att bli ännu ett sånt där "bra att ha"-plagg i framtiden. Jag kommer dessutom att köpa fler kläder, så jag behöver inte oroa mig för att min garderob skulle bli kal och att jag kommer sakna något att ha på mig. Whataheck, vilken dag gör man inte det? Med eller utan en överfull garderob.
2011-10-16 @ 12:28:00 Permalink I garderoben Kommentarer (0) Trackbacks ()


Step one.


Den enda person som kan förändra ditt liv, din attityd, din personlighet och din stil är du själv.
I'm starting with the woman in the mirror.
Första steget för mig är självförtroende boost.

Till att börja med har jag inte dåligt självförtroende, men inte heller ett bra.
Jag ser potential på många plan hos mig själv, men jag vill leva ut till det optimala.

Som förklaring till varför jag inte har ett bra självförtroende har jag skyllt på min hud. Nu när jag har avslutat Roaccutan behandlingen, blivit av med finnarna så är det istället ärren. Pågrund av roaccutan behandlingen som uteslöt sol what so ever i somras så är jag också blek, vilket nu är nästa sak jag skyller på.
Att jag är en lugn och oförhastad person, som tycker om att planera och ha koll på läget är mitt försvar till varför jag inte tar för mig och är spontan. Att jag sällan vet om jag tycker något särskilt har varit svaret på varför jag inte säger ja eller nej.
Och sist men inte minst har jag haft fler ursäkter än jag kan räkna till som svar på varför jag är så gnällig och klagande, men främst tror jag det beror på min egna avsaknad av självförtroende.

So, no more excuses!
Med start idag ska jag behandla mina ärr med Contrakel, sola bort min blekhet till en måttlig bränna och öva på att säga exakt som jag känner; JA eller NEJ. Även om det egentligen är ett KANSKE.

[Foto; Fridah Baecklund. Redigering; Kim Olsson]
2011-10-15 @ 17:19:47 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Oskarshamns stolthet.


Jag inser att jag måste ta tag i det här snart. Jag menar första fallet av fågelinfluensan, världens största julkalender och Håkan Juholt kan ju inte vara allt som Oskarshamn ska vara känt för! Jag vet att man säger all pr är bra pr men så här illa får det inte bli?
2011-10-14 @ 22:51:53 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Inspiration in words.


Suttit och letat efter ordspråk, talesätt och uppmuntrande ord på nätet några kvällar i rad nu. Tror jag äntligen har hittat det. På bilderna ovanför ser ni några gjorda av Therese Sennerholt. Det jag hittat är ett som ni får se inramat först när ni kommer på besök hemma hos mig i Malmö inom en snar framtid.

 

2011-10-13 @ 23:18:47 Permalink Inspiration Kommentarer (0) Trackbacks ()


Adams nya glasögon alternativ.

a
Malin och jag testar vilka som Adam skulle testa bäst i. Vilka tror ni? ^
2011-10-12 @ 17:39:31 Permalink Fotografier - Porträtt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Drar med polerskorna till Magaluf.


Känner mig stolt för att jag har tagit mig i kragen och läst tre kapitel i min kurslitteratur. Det patetiska är att jag varit stolt i snart två dagar, de där tre kapitlerna börjar tyna. Jag inser sakta men säkert att jag måste läsa mer snart för att kunna skryta med det. Haha.

Förutom att läsa oerhört lite i min kursliteratur så trakaserar jag min mäklare för att få mer status på lägenheten. Men hon hade semester, så det fick vänta.

Min mamma och pappa har åkt till utlandet och gottar sig, medans jag sitter här med så stor längtan att åka utomlands att jag bara hör ordet Magaluf i Magaluf-reunion-kryssning och tror att det innebär att kryssningen går utomlands. Och visst visserligen utomlands men bara till Riga. Attans. :(

Sen har jag förstås hittat ett nytt uttryck på den vida webben för mina närmsta vänner, nämligen Polerska. Japp. Ska börja hänga med mina polerskor, Malin & Julia imorgon kväll tillexempel. Blev inspirerad av en fjortis på ett forum. Stort tack till fjortis.

& ja, bilden ska demonstrera en av mina väldigt många listor inför flytten just nu. Tur man har ett helt block avsatt för det, jag menar hur ska jag annars kunna få plats med dem alla? :)
2011-10-11 @ 19:54:09 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Min lägenhet på facebook.


Japp, eller inte just min men i samma hus som jag ska flytta in. Ju fortare folk köper, ju snabbare kan man flytta in. DVS. jag kan flytta in tidigare - SÅ KÖP! ;D
2011-10-06 @ 22:01:05 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hej-jag-heter-Fridah-&-jag-är-Emo

För  några veckor sen skrev jag hur fantastisk denna höst skulle bli. Turns out, that I was wrong. Jag ser fram emot en nystart, det gör jag men mellan varven är det tyngre än jag vill erkänna.

Och trots att jag nu får sola efter avslutad kur av roaccutan så sitter jag fast i kalla, blåsiga skåne och förblir blek.

Jag har ingen aning om när jag får flytta in i min nya lägenhet. Life is chaotic och jag har inte orken att ordna upp det just nu, allt känns så avlägset i alla fall. Det går inte leva med livet nerpackat i kartonger i väntan på att börja leva på nytt.
2011-10-05 @ 20:49:29 Permalink Flickan med H Kommentarer (4) Trackbacks ()


RSS 2.0