Ledigheten som behövs.Ledigheten som behövs.
Det är bara 4,5 dagar kvar i Oskarshamn för min och Kims del. Jag ska försöka spendera mina dagar så bra som möjligt. Gårdagen var en bra start, spontanresa till Kalmar och mellandagsrean med Lucia. Fortsätter ikväll med en fika.

Idag ska jag ge mig på att försöka få ner allt i min resväska, och sen ett nytt projekt som innefattar nyårsklänningen. Inte mycket kvar, men tillräckligt för att behöva göras.

Sen är det dags för den rysande finalen.. Nyårsafton, fan vad jag ska ha roligt, är ni med mig? :)

2009-12-28 @ 12:38:19 Permalink Flickan med H Kommentarer (3) Trackbacks ()


Juldagens utgång och outfit.

Juldagens utgång och outfit.
Julklapparna har öppnats, Aladin-asken är slut(innan jag fått smaka) och tomten har återigen gett sig av. Många fina julklappar som jag är tacksam för. & dagen efter julafton bar det av mot Jullan där det blev förfest, senare vidare till Anton där det blev mellanfest och sist men inte minst Lascala. Många saknade ansikten som återigen mötte min blick och det blev mycket dans och lång väntan på en pizza. Det var utan tvekan lyckat. Tack!

Klänningen är mitt senaste lilla projekt hemma i Helsingborg.

 

2009-12-26 @ 18:31:30 Permalink Egen design. Kommentarer (0) Trackbacks ()


Första julklappenFörsta julklappen
av några ska delas ut idag. Och eftersom det inte direkt är ett paket som man gömmer under granen tills julaftons kväll för att sedan öppna och se vad som finns i, så såg jag ingen direkt orsak till att inte kunna visa de innan farmor och farfar har fått det. Jag är bjuden på middag klockan tolv, och ska strax ta bussen in till stan. Är precis lika pirrig i magen inför att åka buss och allt det där som när jag var liten. Somliga saker förändras aldrig.
De blir en glasburk med nougat&choklad toppar i till farmor och farfar. Hembakat, och har åkt hela vägen från skåne. Direkt importering till Uppsala. Men nu måste jag kila!

 

2009-12-21 @ 10:35:48 Permalink Fotografier - Ting Kommentarer (0) Trackbacks ()


...Fy fan vad jag är bra!

...Fy fan vad jag är bra!
Igår ägde en efterlängtad middag med kusinerna och far-päronen rum.(Dagen innan var det kusinträff hemma hos Cilla, mycket mysigt) Villa Romana fick det bli med massa god mat och inte minst väldigt trevligt sällskap. De blev bordsplacering med mig i mitten, otippat. Och farfar börjar middagen med att grattulera mig och säga att vi alla är här för min skull. Först förstod jag inte mycket alls, men sen kom de fram att det var ett försenat student-firande - mitt i vintern. Därav blomsterkransen runt min hals, som dessutom är äkta med levande blommor! :D (Tur att det bara är jag & Cilla som ska ha väskor med oss ner till småland i hennes bil.. kommer bli knökat).

 

Tack kära kusiner, och tack kära farmor och farfar! Det var en riktigt bra kväll, och jag ångrar inte en sekund att jag åkte till Uppsala. Trots att det blev omväg, trots att det blev dyrare och allt vad de nu var som vägde emot innan.
2009-12-21 @ 09:31:26 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (0) Trackbacks ()


TidsfördrivTidsfördriv.
Jag sitter just nu på bussen. Jo, Swebus har ju sånt lyx som W-lan och eluttag på bussarna så här sitter jag och fördriver tid med filmer, serier och surtande. Om 6 timmar ungefär är jag framme i Uppsala. Ska bo hos Cilla och Amanda och träffa de flesta av kusinerna och far-päronen! Längtar.
Såg dessa stackars krakar sitta ihop kurrade utanför vårt sovrumsfönster i går. Kunde inte låta bli att ta kort på dem och känna lite medlidande. Kände mig ungefär sådär när jag satt och väntade på bussen i en timma i morse. Obama har ju fått avspärrningar över hela världen för att han ska till klimatmötet, och de gjorde ju att bussen inte kom över öresundsbron. Men förutom kylan så gjorde de mig inget då det stod två andra mysiga tanter och väntade med mig.
2009-12-18 @ 12:56:17 Permalink Resor Kommentarer (0) Trackbacks ()


JulklappsshoppingJulklappsshopping.
Det är kallt nu. Skåne börjar få sina minusgrader och jag frös trots vinterjackan och ett par strumpbyxor under jeansen idag när jag letade julklappar på stan. Några hittade jag i alla fall. De flesta är nu inslagna. Vad köper man till sin morfar? Fann även några små tidiga julklappar till mig själv; Ett halsband och ett läppstift(ja! hör och häpna.) Imorgon blir det julbak, om det inte blir hotellstädande. ^^

Nu ska jag hitta på julklappsrim!
2009-12-14 @ 22:19:42 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


"Jag tycker om din närhet""Jag tycker om din närhet"
Kim & jag har börjat se yttligare en ny serie, har snart tappat kollen på alla vi ser. Och godis från Pistachia på det, är inte fel. Speciellt inte när det är första godisbitarna på tre veckor. (för min del, vissa fuskar ju..)

Jag känner smått panik över allt som ska hinnas göra denna vecka. Och att det förmodligen blir mer jobb denna vecka än på länge och det kommer köra ihop allt ännu mer, men ändå sitter jag här.

Rubriken syftar för övrigt på ord som man behöver höra då och då, och jag fick höra ett par, eller inte just ett par utan just de orden idag. Sånt man blir glad av. Nu ska jag ta hand om min sjuka man... som dessutom fiser.
2009-12-12 @ 21:02:06 Permalink Film & Serier Kommentarer (3) Trackbacks ()


Adriana Lima

Adriana Lima
Tack Julia! Hon var minsann en Victoria Secret modell. Men bilden jag blev förälskad i, var nog en av hennes bättre bilder. Inte sagt att hon inte är vacker, men inte lika extra ordinär som hon var på den bilden. Tur är väl det. Man kan ju alltid drömma om att ingen är riktigt så perfekt..

 


2009-12-11 @ 18:26:42 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Perfektion.

Perfektion.
Fler ord behövs nog inte. Jag vill se ut som henne. Om någon vet namnet på henne så är de välkomna att ge mig det. För jag vill se mer. Bilden hittade jag här, utan källa eller något.

 

2009-12-10 @ 23:19:30 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Glada nyheter.

Glada nyheter..
Gått lite till och från i arbetslösheten sedan studenten. Och som tidigare nämnt har jag ju en timanställning som hotellstäderska på ett hotell här i närheten. Men idag ringde chefen och sa att en timvikarie och den ordinarie hade lämnat personalteamet. Vilket innebär fler timmar för mig! Yeay!

P.s. Grattis på namnsdagen alla er med namnet Anna där ute.

 

2009-12-10 @ 00:01:29 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ett nytt projekt.

Ett nytt projekt.
Jag beställde tyg från tyg.se och nu har jag satt igång med mitt skapande. Den tidiga kvällen gick åt till att rita upp mönster och nu har jag även klippt, och sytt bakdelen. Vad det ska bli? En klänning. Igen, ja. Bilder får ni se senare.
Ett annat projekt jag gav mig på var att försöka färga min vinterjacka, till ännu svartare och fräscht svart istället för nött&sliten-svart. Jo, jag tror det funkar. Men den är ju inte torr än på ett tag. Säkert 6kg tyg som droppat svart färg i badkaret(och trapphuset, men det är en annan historia.) hela dagen. Imorgon blir det förhoppningsvis tvätt igen, och denna gången en torr jacka på köpet?
2009-12-09 @ 23:46:23 Permalink Egen design. Kommentarer (0) Trackbacks ()


Julgodis, julmat, julklappar, julgransljus..

Julgodis, julmat, julklappar, julgransljus...
jag vill ha alltsammans nu med bums! Bilderna är lånade från Recept.nu där Leila Lindholm har massa goda recept. Jag blir sugen på alltsammans. Första bilden är kakor med dumle, och marshmellows och choklad i.. och den andra bilden är på Lion Bars. Själv har jag tänkt baka lussekatter nu i helgen lagom till Lucia, och så blir det lite mer julgodis innan jag drar mig mot Uppsala. Färdsnacks har ingen sagt nej till. ;D

 

2009-12-08 @ 17:45:43 Permalink Mat & sånt Kommentarer (2) Trackbacks ()


På beställning.

På beställning...
Det var en sak Lucia frågade efter, och det var bilder på lägenheten. Här har vi bilder på lägenheten, mesta dels hur de ser ut efter juldekorations-tornadon drog fram. Men i alla fall.

 

2009-12-06 @ 20:18:29 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (5) Trackbacks ()


Ett underbart sätt att vakna på..

Ett underbart sätt att vakna på..
är genom ett spontant samtal från en vän. Tanken var att gå upp runt nio. Min klocka ringde inte, så jag vaknade av att Lucia ringde istället. Skulle bara ställa en fråga, men de blev några minuter extra. Insåg att jag faktiskt har saknat henne väldigt mycket. Det var skönt att höra en välkänd röst igen. Tack för det Lucia!

Gjort om lite i bloggen också. ska uppdateras mer, men just nu känner jag inte för det. Ska ner till Oj! och träffa Jasmina nu. Tingeling!

 

2009-12-05 @ 15:44:27 Permalink Bloggdesign Kommentarer (1) Trackbacks ()


En resa jag inte kommer ångra.En resa jag inte kommer ångra.
Ikväll kommer Jasmina, det blir tjejsnack, god mat och mys. Det ser jag fram emot.
& ännu en sak jag ser fram emot är några dagar innan jul då de bär av till Uppsala. Ska bo hemma hos Cilla och träffa många av kusinerna men också farmor och farfar. En resa som jag bara skulle ångra att jag inte gjorde ifall jag skippade den på grund av att det kostar en slant extra än att åka direkt hem till Oskarshamn.
Frågan är bara hur jag ska göra med julklapparna. Dra med dem upp till Uppsala och sen ner till Oskarshamn? Kanske kan pracka på Kim dem, han åker ju direkt från väst till östkusten. Mohhaha.

Här har du förresten en bild på julgranen, Micaela.

 

2009-12-05 @ 14:15:58 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ute i mer än god tid.

Ute i mer än god tid.
Mina älskade listor dyker upp lite här och var i lägenheten. Nu har jag börjat på en ny, nämligen packningslista inför hemresan vid jul. Det är många dagar kvar, men jag har redan tagit upp resväskan ur förrådet(jag önskar verkligen vi hade förråd på vinden istället för i källaren) och börjat fundera på vad jag ska ha med mig.
Jag behöver helt enkelt sysselsätta mig med något i väntan på tyg till min nya projekt. Iih, jag vill börja nu med en gång att sy! Men den som väntar på något gott..

E.M.D.'s julskiva är förövrigt väldigt bra. Men jag gillar MQ-låten: Give a little bit och andra gladare låtar mer. Nu ska jag dammsuga innan Kim kommer hem och kräver totaltystnad igen. (Han pluggar inför tentan på måndag)

 

2009-12-03 @ 15:55:59 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hjälp mig!

Hjälp mig!
Jag har köpt mig ett ritblock, och tro det eller ej men jag känner faktiskt att det går framåt. Men jag har svårt för att komma på bakrundsmaterial. Som till denna bild. Hon ser fundersam ut, ja men vad tänker hon på? Jag kommer inte på någon bra situation när man skulle sätta sig ner sådär och bara fundera. Så jag tänkte att ni kanske har bättre fantasi än mig... vad tänker hon på?

 

2009-12-03 @ 02:03:50 Permalink Egen design. Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gilla julen med IKEA.

Gilla julen med IKEA.
Jag gillar Ikeas nya satsningar på julen. Man kan få massa tips med deras bloggare som jultipsar och deras senaste reklam är klockren. Att inte jag tänkte på det som liten. Haha.

2009-12-02 @ 19:06:53 Permalink Musik & Videos Kommentarer (1) Trackbacks ()


Det är verkligen inte min kväll.


Det är verkligen inte min kväll.
Det känns just som någon stack hål på min bubbla som jag lever i och jag föll stenhårt ner i backen, bröt några ben eller tre och jag bara satt där kvar på backen och tjöt utan minsta avbrott. Jag fick inte jobbet i Malmö, de som kändes så bra, de som verkade gå så bra på telefon-presentationen och de jobb som jag verkligen verkligen velat ha. Skulle vilja skruva av mitt eget huvud för kvällen, sätta de på en pedistal tills imorgon, bara för att slippa huvudvärken, de svulna tårkanalerna och tjockheten som bara är där.

Men efter att ha cyklat hem med bred last från Maxi(i lördags), och nu slagits med alla plastbarr så har vi i alla fall en klädd och vacker julgran i hörnet av vårt vardagsrum.
2009-12-01 @ 23:14:59 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0