Min blivande favoritfilm.

Jag tror jag har min nya favoritfilm på uppkommande. Cameron Diaz i huvudrollen och samma regissör som till The Notebook. Det här kommer bli en snyftarfilm utan dess like. Jag ska se den, om jag så ser den om och om igen för att kunna se alla scener mellan tårarna. Tårarna jag vet kommer komma. My sisters keeper, eller Allt för min syster som den heter på svenska har premiär i sverige den 25 september, jag vet dock inte om jag vågar se den på bio, för jag kommer förmodligen gråta mer än till a walk to remember(och Julia vet att det är mycket). Jag får rysningar bara jag tänker på det.
2009-09-28 @ 11:33:11 Permalink Film & Serier Kommentarer (4) Trackbacks ()


Good nighty.




Imorgon ska jag försöka få tid till att fotografera vår soffa också. Vi satt där och åt middag ikväll, lyxade till att och lagade fläskfile och potatisgratäng alldeles på egen hand. Mums! Såg Drag me to Hell, som var lite väl överdriven i sina specialeffekter, men den skrämde mig(inte för att det är direkt svårt) i alla fall. Så av mig får den inga höjdarpoäng med sitt uppenbara slut och allt. Så lång väntan för en skräckfilm som skulle vara helt okej, men icke! Däremot är Kimmen på att se Inglourius Basterds igen! (Han ser aldrig om filmer!)

"I speak the best Italiano; [A river Datche]"

Om man skulle ta och komma i fas? Somnade vid 22 igår, och vaknade halv tolv "imorse". Och idag går jag och lägger mig halv två... nja inte i fas enligt mig.

2009-09-27 @ 01:37:05 Permalink Film & Serier Kommentarer (4) Trackbacks ()


Sovrum


Bäddat, och sänggaveln är på plats. Grattis till de som gissade rätt i tidigare inlägg! Det blev en sänggavel, och om ni vill veta hur så är det bara säga till, det var faktiskt rätt simpel idé. Till och med Kim tyckte om att när det var klart, fast han var skeptisk redan innan jag började borra och såga. ^^

2009-09-27 @ 01:26:04 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (2) Trackbacks ()


Väldoftande..

Jag har precis beställt två nya parfymer, en från Escada och en från självaste Britney Spears. Beställde faktiskt från Nordic Feel (trots att de har stört mina kära öron med reklam i mitt intensiva spotify-lyssnande)som hade billigaste parfymerna på nätet och dessutom gratis frakt. Det kunde inte ens parfym.se jämföra sig med, trots att de har prisgaranti. Mina parfymer kommer i alla fall om 2-3 dagar med posten så i höst kommer jag i alla fall lukta gott.
2009-09-26 @ 23:44:54 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Äntligen..


Middagstips: Äggröra med kyckling och äppelsallad. Svingott!
(Om ni vill ha receptet så äre bara och höra av sig.)

Nu är det snart slut på att dra in min 90cm säng till vardagsrummet och ligga lite halvt obekvämt ändå och kolla på entourage. Imorgon är det dags för leverans av vår soffa! Gissa om jag är glad, glad eller glad - jag är överlycklig! Bara köksbordet som ska bli klart för användning också.. håller på att olja in de.

Fyfasen så lyxigt det känns att få en soffa. Vardagslyx?

2009-09-24 @ 20:35:43 Permalink Mat & sånt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Det här med att hittta...

.. ett jobb. Det är inte så lätt som de kan verka för många. Men idag ska jag söka några till. Jag har vidgat mina vyer från enbart Hbg till Malmö också. Pendla en och en halv timma varje dag kanske inte är det roligaste. Speciellt inte om tåget tänkt vara lite knökat som de var igår på vägen hem från Malmö. Varmare än i en bastu och knökat med folk. Kimmen och jag fann i alla fall sittplatser, men folket satt nästan i våra knän.

Grattis till Jullan som tagit körkort, och grattis till vår allas älskade Idol-Nils som (på något konstigt vänster) gick vidare till fortsättningen i IDOL 2009.
2009-09-23 @ 12:17:14 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gissningslek.

 



Gissa vad detta är?
;)

2009-09-21 @ 22:41:17 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (3) Trackbacks ()


Bröllop och sånt.

Ni skulle hört vilka grodor som kom ut ur Kims mun härom kvällen. Vi satt egentligen och kollade på How I Meet Your Mother på 6:an och de var ett avsnitt om bröllop. När avsnittet var slut så konstaterade Kim att han inte ville gifta sig ute i skogen så som de hade tänkt göra i avsnittet. Utan han ville de skulle vara något större, med nära och kära och lite pampigare liksom. Efter allt förklarande sa han något i stil med, "eller ja, om jag gifter mig". Han lät faktiskt ganska romantisk/söt när han låg där brevid mig och snackade bröllop som om vi skulle gifta oss.



Men jag tycker vi börjar med att fira 3 år och 2 månader istället för att gifta oss. Haha.
2009-09-21 @ 11:32:50 Permalink Flickan med H Kommentarer (2) Trackbacks ()


Istället för att slåss om toaletten..



Gissa om jag är glad. Jag har fått upp(kopplat nya sladdar och kontakter) min spotlight helt själv. Så nu har jag en egen spegel i hallen att sminka mig vid, istället för att slåss om toaletten. För även om de dagarna inte har kommit än så lär de komma med tiden.... eller hur?

2009-09-21 @ 11:19:37 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det här med toarullen...

Vi är redan som ett gift par. Vi ger varandra ömsesidig skit. Jag får skit av Kim för att jag alltid glömmer släcka på toaletten(knappen sitter utanför dörren, jag borde vara förstådd.) och jag ger honom lite pina för att det alltid står en tom pappersrulle på toaletten som han aldrig slänger.

Han tyckte sig ha funnit en lösning på vårt problem. (Med ganska mycket ironi inblandat) Vi gick omkring på IKEA(det är där vi finner alla våra lägenhetsproblem-lösningar.) och han får syn på en liten papperskorg med lock och trampa att skjuta upp locket med och tyckte vi skulle ha en sån på toaletten. Och visst, det löser halva problemet så om vi skaffar en sån.... men då skaffar vi banne mig också självsläckande lampor. ^^
2009-09-21 @ 11:05:25 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Med gardiner i fönstren.



För jag har äntligen gardiner i alla rum! Så nu sitter jag här och myser med min laptop och lyssnar på en artist jag en gång skulle hört live - Beyonce.  Det känns ovanligt tyst nu när mor och far har åkt igen. Det har varit en minst sagt intensiv helg, men nu är den snart slut. & tvätten än en gång tvättad.

2009-09-20 @ 20:25:27 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Egengjorda tackkort.








Ganska många TACK
. Gjorde kort för några veckor sen för att skicka till bland annat faster som tack för flytthjälpen. Men också som tack för inflyttningspresenter från Kims moster och morbror.
Funderar på att göra några fler nu efter all hjälp vi fått i helgen. Tackar vi mina päron stort för!
Tanken var mycket mer avancerad från början men fantasin satte stopp. Det här är resultatet av mina hemmagjorda tack-kort i alla fall.


2009-09-20 @ 20:15:43 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Syprojekt.



Jag fann lite sött rosa tyg för ynka 25 kronor i Ystad på en liten affär på någon bakgata för någon vecka sedan. Jag bestämde mig redan när jag såg det tyget för att det var kuddar jag skulle göra av det. Kuddar som ska ligga i vår nya soffa när den behagar komma.

2009-09-20 @ 17:50:36 Permalink Egen design. Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det finns gångtakt och sen finns de..

..Ikea-takt. Har du någon gång försökt dig på att stressa på IKEA? Don't.
Idag var jag inte ens stressad, jag gick bara i vanlig gångtakt på IKEA. Men allt går i slowmotion, oavsett vad det är så går allt i slowmotion på IKEA. Du försöker komma förbi någon som går och strosar bland sängarna, men reaktionen från de kommer inte förens du gått förbi dem, och då kollar dem på dig lite tvärt och undrar varför man kommer in här och stressar upp den annars så rofyllda tillvaron.
I alla fall för alla kvinnor där ute som strosar runt på IKEA. Jag kan inte tala för männen men både min far och farfar är mästare på Ikeas alla små genvägar som finns på varuhus-kartorna. Hade ni släppt ut dem att hitta den riktiga vägen hade de gått vilse... eller far min hade irrat runt och förbannat sig över att hans GPS inte fått mottagning därinne.


2009-09-20 @ 14:55:09 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Förväntansfull.

Jag har inte bestämt mig för vad jag ser fram mest emot idag. Att bli bjuden på restaurangmat, få lite ordning på lägenheten med en ordentlig slagborr eller att träffa mamma och pappa efter en månad hemifrån?
Kom just på att pappa inte ens sett vår lägenhet. Det ska bli kul, snart plingar det nog på dörren... eller ringer och frågar om dörrkoden. Haha.
2009-09-18 @ 12:28:23 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Byebye msn.

Nu bojkottar jag och Kimball msn. Orsakerna är många men främst: Dess nya fula design som man tvingas använda i nya msnversionen. Och för att jag inte över huvudtaget kan installera nya msn på min dator. Skräp är vad det är.

Så vi kör på emesene istället. Får se hur det är. Än så länge är smiley-gubbarna skitfula. Haha.
2009-09-16 @ 16:25:22 Permalink Flickan med H Kommentarer (3) Trackbacks ()


farwell my beloved...

Jag gråter blod(lever mig in i rollen). Sista avsnittet av True Blood säsong 2 spelades just upp på en skärm här i vår tvåa. Jag vill inte att jag ska behöva vänta igen, tyckte inte det var länge sen de sa att man skulle vänta till sommarn på att få se nya avsnitt, och nu händer det igen. Usch vad jag avskyr säsongsavslutningar.(även om de är riktigt bra sådana.)

De ni, en serie som nästan får mig att vilja läsa böckerna.(!)


Bildkälla

2009-09-14 @ 21:01:16 Permalink Film & Serier Kommentarer (2) Trackbacks ()


Helgens kommande köp.


Precis som överskrifter förtäller, så ska jag köpa dessa i helgen. Och därefter får ni ser hur det används på plats. Båda bilder & produkter är från IKEA.
2009-09-14 @ 20:55:50 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nulägesrapport

Just nu är hemmet vårt i en enda stor röra. Det står fortfarande flyttkartonger i nästan varje rum... om det faktiskt inte står en i varje rum till och med. Jo, ta mig fan. Jag plockar, fixar och rensar. Men det återstår, och mycket som jag inte ens känner att jag kan göra. Sätta upp tavlor och hyllor utan en slagborr = omöjligt. Få de fint i sovrum utan sängben så sängarna är i samma höjd = svårt. Och få myskänslan i vardagsrummet utan en soffa = otänkbart.

Jag har sagt upp mig från jobbet. Träffade många härliga människor, och reste runt mycket i lilla skåne. Pratade mycket om en rikare livsstil, och att man kunde komma vart man ville. Jag jobbade dryga 3-4 veckor men insåg att det inte var något som passade just min livsstil. 10-12 timmars pass varje dag, ibland 6 dagar i veckan och sen inte veta vad jag kommer därifrån med för lön. (räknat ut att jag hade ungefär 14.50 i timman de senaste veckorna) Jag vet att jag hade kunnat tjäna 1500 om dagen, jag hade kunnat få bättre arbetstider och jag hade kunnat göra det fort, om jag hade förändrat min personlighet. Det fanns en spärr för min del, som jag inte kunde gå över riktigt. Och därför valde jag att sluta.

Jag måste dock säga att jag kommer sakna jobbarkompisarna. Frida(som lärt mig allt jag behöver veta om försäljning och Helsingborg), Betim(som gav både stöd och uppmuntran) och faktiskt min chef Lau, som var väldigt tillmötes gående och förstående.

Men det blir ändring på både lägenhet och arbetssituationen snart. Mor och far kommer med slagborr till helgen och jag ska ta hela veckan till att söka jobb över hela skåne om det så ska behövas. Önska mig lycka till.

2009-09-14 @ 20:40:21 Permalink Flickan med H Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ny film.

Ska ni se film snart, så ska ni se Inglourius Basterds! Jäklarns. Jag skulle gissa på en av Brad Pitts bästa filmer. Inte för att hans skådespelande var mer utstående än innan, men själva filmen är nog den bästa han fått vara med i.

Ett alternativt slut på andra världskriget. Jag tänker inte säga mer. Bara se den.

The Boat that rocks har jag också sett ganska nydligen, den var komisk den med. Däremot föll jag inte lika plattfall för District 9, men den var väl kanske lite mer av en pojkfilm och jag lite för trött för att orka med stuket. Men då när jag gick och la mig verkade den faktiskt bli lite intressantare .. typiskt.

Älsket ligger på golvet i vardagsrummet (där de ska komma att stå en soffa) och ser om hela FMA(Full metal Alchemist) som tydligen kommit ut i helt nytt skick och story. Lite för jobbigt för att jag ska orka ge mig på det. Så ge mig True blood avsnittet som borde komma ut idag istället, så är min dag fulländad.
Själv är jag hemma från jobbet idag. Lika bra att inte förpesta sin omgivning liksom.
2009-09-07 @ 10:30:01 Permalink Film & Serier Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fridah & Frida på äventyr i Skåne.



Oj! Vad tiden går fort. Fjärde söndagen i Helsingborg, vilket innebär att dagen bestått av tvätt, tvätt och åter tvätt. Nä, nu överdrev jag sååå mycket tvätt har vi inte. Men jag har gjort tonfiskpiroger, köttfärspiroger och en blandning mellan de två först nämnda. Jag har bäddat rent och lagt in alla nytvättade kläder i garderoben. Ätit och strukit och nu sitter jag med min bärbara dator och ett glas mjölk med Dooleys i. Smaskens.
Imorgon är det jobb igen. Jobbat i Landskrona och denna vecka i Ystad. Det blir skåne runt. Och veckan som kommer blir det Göteborg. Härligt.

Bilderna är tagna med sketna mobilkameror. Första ska föreställa fontänen i Landskrona med en hund som såg ut som en björn i ansiktet som alltid satt där och badade. Komiskt. Den andra bilden är söta lilla Ystad(som faktiskt är större än Oskarshamn.) Och sista var en bild på två trötta fridor när vi såg vår spegelbild på tågdörren en kväll. Ja, min kollega heter Frida. "Fridah & Frida, lätt att komma ihåg. ;D"

Nu ska jag strax krypa ner i min säng.

2009-09-06 @ 21:58:22 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0