Snel hest, Plug hest.


Here's what I'm gonna do today ; STUDY! Var ingen produktiv dag igår och jag vaknade påtok för sent imorse. Så idag ska de betas av två kapitel. Hey-ho-Let's-go! (Det trista är att boken hade kunnat vara hälften så tjock om de inte maldes på om samma saker flera gånger med olika formuleringar. Blä!)
2010-09-25 @ 12:16:21 Permalink Studier/Malmö Högskola Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inbrott i vår lägenhet.


Jag vaknade i morse, Kim väckte mig och vi hörde båda fotsteg utanför sovrummet på trägolvet. Vi försökte intala oss att det bara var en inbillning, men när vi båda tog mod till att öppna sovrums dörren och går ut i hallen så ser vi att ytterdörren står öppen och man kan höra vattnet stå och rinna i duschen. I köket är det nya gardiner, nya växter och massa små pallar i olika färger. Mitt hjärta bultar, för jag förstår ingenting samtidigt som jag inser att det måste vara inbrott i vår lägenhet. Och när jag öppnar dörren till toaletten så står där en naken man och duschar utan duschdraperiet fördraget. Jag blir i chocktillstånd för jag trodde verkligen inte att någon skulle vara kvar i vår lägenhet. Ända tills Kim drar tag i killens arm och drar ut honom. Sen väcker Kim mig.. igen?! Nä. Det var tydligen bara en dröm. Sjuk jävla dröm.
2010-09-22 @ 18:09:41 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


3 sätt att undvika bedrägeri på nätet.

Att köpa saker över nätet via annonser har blivit en dyr läxa för många. Men det är bara några stycken som faktiskt är bedragare. Här är några sätt att kolla upp personen innan man för över pengarna i god tro om att man ska få något paket med posten.

Email.
Ha mailkontakt med säljaren som säljer föremålet, fråga gärna självklara saker som varför de säljer föremålet(extra viktigt om det är lite för billigt för att vara sant). Ställ in dig på att svaret kan vara en lögn.
I och med att du har mailkontakt så kan du(i många fall) se när mailen skapades och var det i igår, så är förmodligen något lurt. Men du kan också få fram en ip-adress med hjälp av hotmail och få reda på ungefär var personen borde befinna sig. (Hitta ip-adressen genom att öppna mail från denne person, klicka uppe till höger på svara(en liten flik med dropdown-meny kommer ner och där kan du välja visa meddelandekälla. Kolla efter X-orinating-IP: och där efter står det en ip-adress inom klamrar([]). Kopiera numret och gå in på www.ipnr.nu och sök på ip-nummret.)

Telefon.
Ring och prata med personen som säljer. Spela helst in hela samtalet om det går. Kolla upp numret du fått av bedragaren på eniro.se(där kan du se om adress som han eventuellt har angett stämmer överens med numret, eller om det finns några uppgifter på telefonnumret över huvudtaget.)
Tips på sidor som är bra att kolla folk på; www.birthday.se(Där kan du se födelsedata, adress m.m. om du är medlem vilket är gratis.) Eniro.se (har du bara en adress eller mobilnummer så går det nästan alltid att hitta ett namn.)

Bankuppgifter.
Har du fått bankuppgifter av personen i fråga så kan du kolla upp med hjälp av clearingnumret vilket bankkontor som han har skapat sitt konto på. Ifall han påstå sig bo i piteå och har skapat kontot i blekinge så kanske det ligger något skumt i det. Föreslå alltid att du ska betala med någon form av internetgiro där pengarna sätts över tryggt tills personen i fråga har skickat och du har fått paketet. Föreslå i alla fall för att se vilken reaktion, eller vilka förklaringar säljaren har till varför det inte skulle gå att lösa på det sättet.

Är allt för skumt så kommer det alltid en annan chans att köpa samma sak, det är helt enkelt inte värt det. Och blir du lurad så ring polisen med en gång, sök reda på fler som hamnat i samma sits och försök länka era ärenden hos polisen så de väger tyngre. Men kom ihåg att det INTE går att få tillbaka eller spärra någon överföring mellan swedbankkonton, även om du ringer två minuter senare till swedbank. Jag vet inte hur det funkar med andra banker, men det kanske finns en chans att det går att stoppa bankerna imellan eftersom det kan ta upp till tre dagar för överföringen i vanliga fall.

SE UPP!
Se upp för bedragare som ber dig att legitimera dig. Har just varit i kontakt med en sån bedragare som bett sina köpare att skicka bild på sig själva med sina körkort på bild för att säljaren ska veta att det verkligen är dem. Men i själva verket använder säljaren i sin tur bilderna till att skicka till nästa person som vill köpa något av honom, för att visa att han som säljare verkligen är den han utger sig för att vara... fast han inte är det.
2010-09-21 @ 23:13:05 Permalink Rekommendationer/Recensioner Kommentarer (0) Trackbacks ()


This time I'm bulletproof.Jag omges av underbara människor.
Jag har verkligen allt jag kan önska mig just nu. En underbar man som jag snart ska käka päron med mintchoklad och glass framför tvn till någon bra film med.  Jag har hittat min väg, min utbildning och en framtids vision genom Malmö Högskola och fastighetsföretagande. Jag är omgiven av härliga människor på roliga events hela tiden och massa sköna klasskamrater. Bland annat Malin, Julia, Dina och Susanne. Jag har härliga vänner att komma till i Oskarshamn, de som jag verkligen sett bry sig nu efter flytt och allt & jag har framförallt en underbar vän här i Hbg som jag bara tycker bättre och bättre om för var dag, Rebecca Nannsjö.

Jag känner mig fri, inte fast i gamla banor, gamla relationer utan helt fri.
Vad mer kan jag önska mig? Life is wonderful.

"Been there, done that, messed around,
I’m having fun don’t put me down,
I’ll never let you sweep me off my feet,
This time baby,
I’ll be,
Bulletproof."
2010-09-18 @ 21:11:25 Permalink Flickan med H Kommentarer (5) Trackbacks ()


Kräftskiva med Helsingborgsgänget.
Som sagt från ett härligt gäng i Malmö till ett annat på hemmaplan i Helsingborg. KRÄFTSKIVA I SEPTEMBER!? Jo vi vet men det gick det också! Det gick mer än bra dessutom. Jag trodde att klassfesten i Malmö skulle ha gjort sitt och ett tag var jag riktigt opepp, men sen kom de igång och jag körde på nästan lika bra som dagen innan. Vilket tog ut sin rätt morgonen därpå.

Men min älskade Rebba och Sofia var där också Jasmina kom denna gång! Underbart!
2010-09-18 @ 19:53:37 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett guldgäng.


Jag har hittat mig ett guldgäng i min nya klass. Helt underbart härliga människor och jag trivs så himla bra! Det var klassfest i onsdags efter föreläsningarna. Förfest med tacos hos Sussán och sen vidare till Anna som ställde upp som värd för en klass på 65 pers i sin lilla tvåa. (Riktigt snällt och trevligt!)
Min första utgång i Malmö, och sen var tanken att ta tåget hem runt ett. Men Sussan bjöd på tacos och en mjuk  säng så jag kunde ju inte motstå. Huvudvärken dagen efter var förtjänt, men det var bara till att sätta sig på tåget till hbg och börja peppa inför kräftskivan samma kväll, med ännu ett härligt gäng människor.

När man tror man har hittat det bästa så dyker det bara upp mer och mer, inte bättre men fler av samma höga kvalite, jag förstår inte hur det kan finnas så många. Jag är i extas över allt just nu. Livet är bra jävla bra alltså.
2010-09-17 @ 21:41:24 Permalink Studier/Malmö Högskola Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ännu ett bra initiativ...

En kampanj har startats på facebook. Tänk va hade man gjort utan facebook? I alla fall att alla med invandrarbakrund på torsdag ska stanna upp 5 minuter i sitt arbete eller sin uppgift för att visa vad som skulle hända om inga invandrare hade funnits i sverige.

Själv tror jag inte fem minuter räcker. Det hade nästan behövts en timme eller en hel dag. Där man verkligen får förståelse för en del av den funktion som alla dessa människor fyller. Det är givetvis inte bara för att vi ska ha arbetskraft osv som de finns här, utan av en mängd andra orsaker.

Bara i ens vardag finns ett hundratal saker som skulle försvinna om vi inte hade invandring, om vi aldrig hade haft invandring. Vi hade varit totalt isolerade och långt bak i utvecklingen bland resten av länder.

Tycker alla har rätt till en egen åsikt, men jag har svårt att förstå hur man kan hata alla dessa människor som man aldrig ens pratat med. För mig är det att vara låst, att vara trångsynt och dum. Ingen av dessa människor har lyckats övertyga mig om något annat heller.

Bjud in era vänner för att delta i demostrationen på facebook här.
2010-09-14 @ 12:54:27 Permalink Flickan med H Kommentarer (1) Trackbacks ()


Filip & fredrik rekryterar folk till sverigedemokraterna.


Det är något särskilt med Filip & fredrik, nu är de igång med att rekrytera folk till Sverige Demokraterna. Klockrent.
2010-09-14 @ 12:28:08 Permalink Musik & Videos Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fastighetsföretagande på Malmö högskola.


Jag kan skratta mig lycklig över all den motivation jag får till att plugga bara genom att jag har ett mål. Genom att jag tycker det jag läser är intressant. Det gör det inte alltid roligt att plöja igenom 50 sidor på en utsatt tid, men det gör det lättare. Jag har verkligen valt rätt. Fastighetsföretagande på Malmö Högskola, riktigt bra grejer. Föreläsaren vi har just nu är dessutom riktigt rolig och intressant att lyssna på, Thomas Önnevik. Allt känns så bra, som om pusselbitarna fallit på plats. För nu är det fanimig min tur att veta precis vad jag vill och komma någon vart.

+ i kanten på de härliga pojkar&flickor jag träffat i klassen än så länge!

Sista avsnittet av True blood kom ut i morse och jag såg det precis. Inga cliffhangers, men det ska bli kul och se vad de gör av nästa säsong. Nu när man vet vad den där Sookie Stackhouse är för något.

2010-09-13 @ 21:58:20 Permalink Studier/Malmö Högskola Kommentarer (2) Trackbacks ()


La Redoute's leveranser & hemsida suger.

Måste ju säga att jag är besviken på La Redoute. Hittade en jättefin parkas på deras hemsida. Och när jag beställde stod det att leveransen skulle ta 7-14 dagar. Så jag genomförde köpet och byggde upp mina förhoppningar. Men nu när jag skulle kolla hur långt kommen min jacka var så står det 5-10 veckor på leveransen istället och i vinter har jag fan ingen nytta av jackan. Ingela på Kundservice sa att det berodde på att parkasen var slut. Säg det på hemsidan med istället då!
Dessutom fick jag tidigare annulera en order på samma jacka för att jag följde stegen från shoppingkorg till kassan och sen klickade på "genomför order" eller vad det står i tron om att jag skulle komma till betalningsalternativen men då var de redan beställt och faktura med 45 kronor extra i avgift var redan i fyllt automatiskt. Så jag fick sitta i kö, utan något kösystem där man vet hur länge man ska få vänta på sin tur i telefonkön för att sedan be dem ta bort ordern, eftersom ingenting kunde ändras i efterhand.. trots att det stod det i mitt orderbekräftelse mail.

Kort sagt, inte speciellt glad på La Redoute. Två 10 minuters samtal med kundtjänst på mobil för att ändå inte få någon jacka. Usch va besviken jag är.
2010-09-12 @ 15:23:52 Permalink Rekommendationer/Recensioner Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inte kebabens fel att det är smidigare än köttbullar!

Tycker precis som de flesta i sverige att man ska har rätt till en egen åsikt. Att man själv ska få bestämma vad man tycker och tänker och om man vill säga detta. MEN! att man måste vara öppen för förändring, öppen för nya, olika, annorlunda åsikter.
Något av de uttalande som jag tänkte på mest i filmen är de om att inget annat svenskt parti tagit upp den osvenskhet som många känner i landet. Att ingen tagit upp positiv nationalism utan att blanda in rasism och hat mot en viss grupp människor. För jag tror inte det handlar om det egentligen. Vi letar bara syndabock. Det är vi svenskar som är osvenska. Det är vi som inte äter köttbullar och potatis med rårörda lingon och brunsås i lika stor utbredning som vi gjorde förr. Det är inte utländsk mats fel att det är smidigare med kebab än svensk husmanskost liksom. Men allt detta nya främmande skrämmer allt för många. Utnyttja de 180gradiga synfält du har. Du kanske inte ser allt i detalj med bums, men om man ser åt höger och vänster också så har man större chans att upptäcka! Det finns mer än hat.

 

2010-09-11 @ 14:15:46 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


En svårslagen favorit.


Nya skinnjackan. En svårslagen favorit. Tackar jobbarkompisarna på GK för det!
2010-09-10 @ 21:03:57 Permalink I garderoben Kommentarer (3) Trackbacks ()


Swedbankkontot skriker NEJ!


När jag slutade på Gunnar Karlsen fick jag en fin avskedspresent av mina jobbarkompisar. Nämligen ett presentkort på Väla. (Tack igen!) Tänkte att jag skulle vänta länge och se om jag hittade något jag verkligen ville ha. ... det dröjde inte så länge innan jag hittade något jag verkligen ville ha. Det fick bli en skinnjacka. Tihi.

Mitt swedbankkonto skriker NEJ!, min överfulla garderob skriker VARFÖR? och jag skriker bara av lycka. Haha.
... sen kanske de kommer yttligare en jacka i brevlådan snart. Om den nu passar och sitter bra osv. (Vad hände med att spara pengar liksom?)
2010-09-08 @ 22:53:45 Permalink Arbete/jobb Kommentarer (1) Trackbacks ()


Till alla marabouälskande människor där ute..


Till alla marabouälskande människor. Här är nya maraboun! (Hittade inget om den på marabous hemsida eller på google. Må jag vara först. (; ) Marabou sensation Cookie dream och Caramel Crisp. Sista låter dock som något som redan finns. Men man kanske ska hitta ett billigare inköpsställe innan man ger sig på att. Köp inte på pressbyrån, då de är ungefär 12 spänn dyrare där än här i vår närbutik (och det redan då är mycket).
2010-09-08 @ 00:43:03 Permalink Rekommendationer/Recensioner Kommentarer (2) Trackbacks ()


Om jag skulle köpa..


Om jag skulle köpa mig en långklänning skulle det nog få bli denna. Såg den först i Malmö, men då fanns den inte i min storlek, och det lär den inte göra nu heller i Helsingborg. Hade haft ett svart skärp i midjan istället, men hade inget i provhytten just då. Men frågan är när jag hade burit upp denna sköna? Hittar den inte på H&M hemsida, men jag har för mig att den kostar runt 400 kronor. Åh..Om jag skulle..
2010-09-07 @ 20:28:20 Permalink wishlist Kommentarer (4) Trackbacks ()


Wonderful HURTS.


Nytt album från HURTS är ute! Jag älskar deras låt Wonderful life och albumet Happiness låter än så länge väldigt lovande! Klicka för att lyssna med Spotify. Linkin Parks nya album däremot är inte ens värt att nämnas. Bara singeln The Catalyst som är okej.

(Bildkälla; 1, 2 & 3)
2010-09-07 @ 20:17:59 Permalink Musik & Videos Kommentarer (0) Trackbacks ()


Du har blivit taggad i ett foto...


Bästa fotografierna från utekvällarna är de man inte minns att man blev med på.
Här har vi foto utav Rickard Ingemansson, hämtat från Stampus-facebookgrupp. Jag & Rebecca. (:

2010-09-07 @ 15:11:30 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (2) Trackbacks ()


Skor från H&M.


Att jag inte insett tidigare hur underbart skönt det är att gå i kilklackar. Fick mersmak när jag gick i Sofias den lilla stunden på Helsingborgsfestivalen. Detta är mina första i grå mocka från H&M.
2010-09-06 @ 21:59:03 Permalink I garderoben Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min skrivbordshörna.


Här är min skrivbordshörna(eller ja, själva skrivbordet är Kims). Min kära stol MOSES från ikea, mitt skrivbordsunderlägg och mina tidskriftssamlare från Granit samt pennställ från Clas Ohlsons. Inte illa om jag får säga det själv. Min ikeastol är riktigt prisvärd, tror jag gav 400 kronor för den och bäst av allt den har svankstöd! :D

Här har jag suttit hela kvällen med Integrerad Organisationslära och läst om ledarskap. Och internet & TV har dessutom strulat idag (Tvn fungerar fortfarande inte) Så som morot hade jag att få se ett avsnitt av True Blood efter hårt pluggande. Men varken de eller Lie to me verkar ha kommit ut denna vecka. Jävla sport som sänds när mina serier ska sändas. Bara till att vänta tills nästa vecka då.

Får väl hoppa in i duschen och göra annan nytta istället för att dega i soffan då.
2010-09-06 @ 21:56:48 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Men han var ju ingen guppy..


usch, min stackars Blunder simmar i helsingborgs kloaker nu. Gjort vad jag kunnat, försökt ge honom så mycket syre som möjligt, tillsatt akvariesalt(efter att ha läst att det skulle vara bra.) m.m. but he didn't make it.  Rest in peace little fella.
2010-09-05 @ 22:33:46 Permalink Lägenhet - Helsingborg Kommentarer (1) Trackbacks ()


All PR, bra PR? Njaa..this can't be.


Jag är så trött på allt spam som Stylebystars öser ner i min inkorg just nu. Jag älskade deras klänningar när de var nya på marknaden. Men under deras nyheter dimper inga nyheter in. Och under deras final final, absoluta slutrea har det inte hänt något med priserna sedan de började rea ut dem för några månader sedan.

Spammad på facebook, spammad i mailen. De vet i alla fall hur de ska göra för att förlora intressenter på sina facebookgrupper och nyhetsbrev. Nu säger jag i alla fall upp mina.

Tummen ner för StyleByStars. Skulle man mot förmodan vilja ha en klänning från deras sortiment, men tycker den är överpriserad eller inte finns i ens storlek så finns den nästan garanterat på Tradera för billigare slant. Give it a try!
2010-09-05 @ 16:49:36 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


Avstamp på Villan


Avstampad, söndertrampad och överdampat. Igår var det avstamp("kickoff") på Villan i Helsingborg. Fullt ös, men ingen medvetslös. Hemvägen var nästan roligast, att höra Bremer bli så tyst och överkörd av Rebecca var kul! & jag har dansat så mycket (vi räknade på att de måste varit något runt 4-5 timmars dans i alla fall då vi var aktiva i dimman runt 10 timmar). Herregud vad mina fötter värker. (Rebeccas fel, hon tvingade mig till klackar... ;D) Men det var det värt.
Bakishäng idag med filmen Four Brothers och grabbarna grus. Pannkakor med Rebba. Suveränt.

Tack, Tack, Tack!


Om ni undrar så var det Krigstema denna gång. Därför vi ser lite skumma ut. (;
2010-09-03 @ 22:36:32 Permalink Festligheter & umgänge Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ooh shit she's a golddigger, just thought you should know niggah!


En av de skönaste låtarna jag hört på länge. Cee-Lo Green - fuck you, sångaren från Gnarls Barkley. Inte så konstigt att jag var fest pepp i måndags när grabbarna lämnade mig ensam kvar i lägenheten för att dra ut på stan efter att ha spelat den här liksom? Jag blir riktigt glad av den!
2010-09-01 @ 22:32:38 Permalink Musik & Videos Kommentarer (2) Trackbacks ()


Enjoying the last of the sun..


Gud vad jag saknar en balkong. Gärna en vindstilla sådan som jag bara kan sitta och njuta på. Men man tager vad man haver - en soff-divan med lite solstrålar som hittat sin väg in genom fönstret. Trodde inte jag skulle få se mer sol i år typ.
Jamen se så ge mig en trea med balkong och större badrum tack! .. inte för att man ska klaga på den fina lägenhet vi har. Men det vore inte fel. Imorgon ska vi knöka in ett tiotal personer här för lite förfest innan avstampet. Wiihooo!

Nu ska jag kika in på diverse bostadssidor och preparera mig för morgondagens föreläsning! (:
2010-09-01 @ 21:51:48 Permalink Flickan med H Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0